Apukámnál szeretnék lakni, de nem tudom, hogy miféleképpen lehet megoldani?
Úgy érzem apánál jobban érzném magam. Anyukámmal és férjével lakok már lassan 5 éve, de ha jól hallottam, 14 éves kortól a gyerek is dönthet az elhelyezésről. Direkt vártam azt az életkort, nem szeretek itthon lenni. Bírósággal jár? Papírokkal?
Holnap elmegyek iskolába, de nem haza, hanem apukámhoz mennék, de nem tudom, hogy anyáék mennyire jogosan kényszeríthetnek a hazavitelre. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Apukád szeretné, hogy vele élj?
Ha annak idején a bíróság úgy döntött, hogy anyukádé a felügyeleti jog, akkor ezt bírósági eljárással lehet megváltoztatni. Kivéve ha a szüleid megegyeznek egymás között bíróság nélkül.
Viszont az nagyon nagy hülyeség, hogy csak úgy nem mész haza. És hazavitethetnek kényszerrel ebben az esetben.
De ne akarj ilyen balhét. Üljetek le és beszéljétek meg.
Kérdező, megbeszéled apukáddal, és innentől két út van...
1, Ha a szüleid jó viszonyban vannak, simán megbeszélik egymással, hogy ezentúl apukádnál élsz, és anyukád fizeti a tartásdíjat
2, Ha nincsenek jó viszonyban, akkor apukádnak be kell adni egy keresetlevelet a bíróságra gyermek elhelyezésének megváltoztatása tárgyban, és amikor tárgyalás lesz, ott elmondhatod a saját véleményedet... és igen, ha apukád vállalja a dolgot, és nincs nyomós ok vele szemben, akkor a bíróságnak a te álláspontodat kell figyelembe vennie.
Konkrét a történet, ugyan is ez nem is oly rég a közelemben is lejátszódott.
A fiú úgy döntött (mert a sulit bizony el kell végezni), hogy ő aztán ezt nem hallgatja tovább, és átkérte magát az apához.
Pontosan fél év múlva sírva kérte vissza magát anyához, mert rájött arra, hogy még sem hozott jó döntést.Per, per hátán, mert hisz a pénz nagy úr. A család konkrétan hülyét csinált a bíróságból.
Nagyon gondold meg, és írd össze, hogy kinél mi a jó, és mi a rossz. 14 évesen még nem tudsz jó döntést hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!