Szerintetek meddig normális otthon lakni?
A mai világban? Addig amíg nem tudsz te egyedül, vagy a pároddal közösen fenntartani egy albérletet..
Illetve több mindentől függ...
Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a szüleid tudnak neked venni egy lakást, önálló vagy, dolgozgatsz, vagy fizetik neked a külön életet is, akkor 18 éves kor fölött bármikor.
Erre nincs általános válasz. Úgy gondolom, hogy 18-20 évesen már sok szempontból előnyös lenne, ha egy fiatal el tudna kezdeni önállóan élni, saját - szülőktől független - életritmust kialakítani, de nyilván ez az esetek nagy részében nem megvalósítható, vagy nem praktikus. Például ha még tanul valaki, ráadásul abban a városban, ahol amúgy is él, nyilván felesleges pénzkidobás lenne albérletet fenntartani, kivéve, ha nagyon eltér az életvitele a szülőkétől.
Viszont onnantól kezdve, hogy valaki dolgozik, esetleg a párjával is szeretne már együtt élni, úgy gondolom, tényleg ideje lenne külön költözni a szülőktől, hogy tényleg felnőtt életet kezdhessen. Na persze mondjuk egy többgenerációs házban még lehet, hogy ilyenkor sem szükséges.
És mi van azokkal akiknek a szülő betegsége/halála miatt nem tudnak kikerülni a fészekből?
Pàrom 33 éves volt mikor eljött otthonról mert akkor halt meg az apja. Addig segíteni kellett neki mert nem bírt járni.
Eljött hozzánk, ahol én szintén apukámmal laktam. Ő nem beteg csak magànyos (anyukàm meghalt rég). És szerintem felesleges is 2 ház rezsijét fizetni ha nálunk kényelmesen elférünk (4 szobás családi hàz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!