Mennyi ideig normális, hogyha nem akar a gyerekem az iskola elvégzése után egyből dolgozni? Meddig támogassam abban, hogy "csak úgy otthon legyen"?
Az öcsém májusban érettségizett, a képzés nem indult, amire menni akart, itthon nem csinál semmit, csak játszik, munkát nem keres, csak bulizni jár, elvárja az új ruhát, a kondibérletet, és meg is kapja. Így nincs értelme munkát keresnie, a semmiért is megkap mindent.
Ha követed a szüleim példáját, ez lesz nálatok is.
Magamból kiindulva, én alig vártam hogy végre önállósodjak, legyen SAJÁT keresetem. Egyetem alatt is végeztem diákmunkát, szerencsére nem lett volna muszáj, anyagilag rendben voltunk, de az önérzetemnek tett jót, hogy nem Apukámtól kell pénzt kérnem, hanem az ösztöndíjból és a diákmunkából megélek.
Szóval szerintem az a normális, ha az ember már a suli vége felé, az utolsó félévben elkezd keresgélni, hogy a friss diplomájával már mehessen is kilincselni. Az, hogy nem talál mondjuk egy fél évig szakmájába passzoló munkát, az más kérdés, de a "csak úgy otthon levés" számomra egyáltalán nem elfogadható, és egyszerűen nem is értem...
Nyugodtan elkezdhetne keresni, mert úgyis nehezen fog találni...
Bátyám nyáron végzett (érettségi + most a szakmája) és várt 1-2 hónapot, ami nem is zavart senkit, mert tényleg keményen és tisztességesen tanult. A baj az, hogy azóta se kapott munkát pedig rendszeresen nézi a hirdetéseket, volt több interjún, próbaidőn, stb...
Velem is hasonló kicsit a helyzet, szeptemberben indul a képzés amire menni szeretnék, de keresek addig munkát, mert még messze van, de szintén sikertelenül.
Szerintem elnézhető még 1-2 hónap, csak nehogy elkényelmesedjen, illetve közben minimum a házimunkába segítsen be és ne csak elvárjon. Ha van célja, hogy különköltözzön, stb akkor jobban érdeke lesz, de akár most is kezdjen el keresni, mert előfordul hogy ha akar is munkát több hónap lesz...
Én már akkor kerestem, amikor még volt vissza a suliból, nem volt a kezemben a diplomám.
1-2 hónapot amúgy elnéznék, mert azt is megérteném, ha kicsit pihenni akar. Bár így hogy szinte egyből felvettek is volt egy hónap pihenőm.
Mindenesetre a terveit megkérdezném és ez alapján döntenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!