Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi ideig normális, hogyha...

Mennyi ideig normális, hogyha nem akar a gyerekem az iskola elvégzése után egyből dolgozni? Meddig támogassam abban, hogy "csak úgy otthon legyen"?

Figyelt kérdés
2014. jan. 24. 22:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Egy normális gyerek amint befejezi az iskolát már keres is munkát magának. Ha erőfeszítést sem tesz azért hogy dolgozhasson, ha nem keres, nem töri magát, hogy legyen munkája akkor semmiképpen nem elfogadott,hogy a szülei nyakán él.
2014. jan. 24. 22:59
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen egyetértek az elsővel. Én alighogy kiléptem anno az iskolapadból (középiskola), egy hónap múlva már dolgoztam. Igaz, ma valószínűlebb sokkal nehezebb elhelyezkedni (pláne pályakezdőként) de az biztos, hogy az erőfeszítéseket megtenném most is, ha újra 18 éves lennék.
2014. jan. 24. 23:03
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
2. vagyok.. ja azt nem is írtam, hogy munka mellet (saját keresetemből) végeztem el az egyetemet.
2014. jan. 24. 23:03
 4/21 anonim ***** válasza:
91%

Az öcsém májusban érettségizett, a képzés nem indult, amire menni akart, itthon nem csinál semmit, csak játszik, munkát nem keres, csak bulizni jár, elvárja az új ruhát, a kondibérletet, és meg is kapja. Így nincs értelme munkát keresnie, a semmiért is megkap mindent.

Ha követed a szüleim példáját, ez lesz nálatok is.

2014. jan. 24. 23:05
 5/21 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem 1-2hónapig teljesen normális.Én csak egy vizsgaidőszakon vagyok most túl nem záróvizsgán, de ha nekem hétfőn munkát kellene keresnem tuti nem kapnám meg olyan hulla fáradt vagyok. Nem azon a pár hónapon fog múlni, bőven dolgozhat még 40-45 évet.
2014. jan. 24. 23:13
 6/21 anonim ***** válasza:
79%

Magamból kiindulva, én alig vártam hogy végre önállósodjak, legyen SAJÁT keresetem. Egyetem alatt is végeztem diákmunkát, szerencsére nem lett volna muszáj, anyagilag rendben voltunk, de az önérzetemnek tett jót, hogy nem Apukámtól kell pénzt kérnem, hanem az ösztöndíjból és a diákmunkából megélek.

Szóval szerintem az a normális, ha az ember már a suli vége felé, az utolsó félévben elkezd keresgélni, hogy a friss diplomájával már mehessen is kilincselni. Az, hogy nem talál mondjuk egy fél évig szakmájába passzoló munkát, az más kérdés, de a "csak úgy otthon levés" számomra egyáltalán nem elfogadható, és egyszerűen nem is értem...

2014. jan. 24. 23:20
 7/21 anonim ***** válasza:
78%

Nyugodtan elkezdhetne keresni, mert úgyis nehezen fog találni...

Bátyám nyáron végzett (érettségi + most a szakmája) és várt 1-2 hónapot, ami nem is zavart senkit, mert tényleg keményen és tisztességesen tanult. A baj az, hogy azóta se kapott munkát pedig rendszeresen nézi a hirdetéseket, volt több interjún, próbaidőn, stb...

Velem is hasonló kicsit a helyzet, szeptemberben indul a képzés amire menni szeretnék, de keresek addig munkát, mert még messze van, de szintén sikertelenül.

Szerintem elnézhető még 1-2 hónap, csak nehogy elkényelmesedjen, illetve közben minimum a házimunkába segítsen be és ne csak elvárjon. Ha van célja, hogy különköltözzön, stb akkor jobban érdeke lesz, de akár most is kezdjen el keresni, mert előfordul hogy ha akar is munkát több hónap lesz...

2014. jan. 24. 23:23
 8/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ha utána egy utolsó "nyári szünetet" szeretne, az úgy oké. De ennél többet nem is támogatnék, már csak azért se, mert minél nagyobb lyuk tátong az önéletrajzában, annál nehezebb később munkát találni.
2014. jan. 24. 23:54
 9/21 anonim ***** válasza:
86%

Én már akkor kerestem, amikor még volt vissza a suliból, nem volt a kezemben a diplomám.

1-2 hónapot amúgy elnéznék, mert azt is megérteném, ha kicsit pihenni akar. Bár így hogy szinte egyből felvettek is volt egy hónap pihenőm.

Mindenesetre a terveit megkérdezném és ez alapján döntenék.

2014. jan. 25. 00:14
 10/21 anonim ***** válasza:
57%
Egy utolsó nyári szünet még esetleg belefér, meg egyes területeken a július-augusztus amúgy is uborkaszezon (ugyanúgy ahogy a december). De utána komolyan kezdjen keresni és addig is képezze magát.
2014. jan. 25. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!