Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi ideig normális, hogyha...

Mennyi ideig normális, hogyha nem akar a gyerekem az iskola elvégzése után egyből dolgozni? Meddig támogassam abban, hogy "csak úgy otthon legyen"?

Figyelt kérdés
2014. jan. 24. 22:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%

Minál több idő telik el, annál nagyobb a bukás. Ez ma globális probléma, elképedek rajta, mi megy.

Statisztikák alapján diplomázás után 4 hónappal midnenkinek van állása. Akinek nincs, annak a hozzáállásával van baj.

Tudom, hogy kidobni nem lehet, de egy-két beszélgetést megérhet, hogy legyen már annyi önbecsülése, hogy nem élősködik, és amíg nem dolgozik csak otthon teng-leng, neked meg van munkád mondjuk, addig ő csinálja takarítást, a bevásárlást stb. Hozzászoktak a fiúk, hogy csak vakargatják a töküket suliban és megvan a hármas, aztán éveken át megy a számítógépezés meg az anyucsináljmelegszenyát. Tucatszám látom, nálam biztos nem megy majd ez, mert mindenki számára megalázó.

2014. jan. 25. 01:55
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

Diploma után 4 hónappal munka, aha. Melyik országban? Mert hogy nem itthon, az biztos. Képzeld nem mindenkinek vannak olyan kapcsolatai, hogy a kevésbé hiányszakmának számító végzettséggel hamar munkába álljon, hiába küld el több tucat önéletrajzot, a munkáltatók többsége nemhogy a mailre nem reagál, de sokan még interú után SE hívják vissza a pályakezdőket. Ez az egyik, másrészt ha releváns munkatapasztalata sincs az embernek (nem mindenki tud elmenni ám főiskola mellett dolgozni érdemben), az plána rátesz egy lapáttal.

A kérdésre válaszolva: ha a szülők megtehetik, hogy eltartsák, cserébe a gyereked láthatóan keres munkát, jár intejúkra, otthon is segít és nem követelőzik minden szirszarért, akkor azért még egy ideig ne zavard el gyárba szalag mellé.

2014. jan. 25. 07:54
 13/21 anonim ***** válasza:
55%
Véleményem szerint a friss diplomások katasztrófák. Egyből azt várják, hogy ölükbe hulljon a tuti, meg hogy egyből vezérigazgatók legyenek minimum. Utána lenéznek mindenkit. Rémes. Én a gyerekemet elküldeném gyárba szalag mellé is dolgozni, ha már nem tudtam neki megtanítani a munka értékét, ott majd megtanulja a saját bőrén. Arról már nem is beszélve, hogy egy friss diplomás tapasztalat nélkül tényleg nem jó. Hiába sírnak-rínak, hogy tapasztalat nélkül nem veszik fel őket. Ezt én maximálisan meg is értem. De tapasztalatot szerintem a ranglétra végigjárásával is lehet szerezni. Tapasztalatom szerint, ha valaki akar és látják rajta ezt, mellette még jó is, fog előre haladni. Csak imádkozom, hogy neveljem úgy a gyermekeimet, hogy legyen bennük annyi kurázsi és szakmai alázat bármit is fognak csinálni, hogy nem kell szégyenben maradnom miattuk.
2014. jan. 25. 08:43
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

A bátyám lediplomázott, várt, várt, nem talált munkát, elküldte az önéletrajzát ide-oda-amoda... a szüleim hol leszidták, hol megértették, végül eltelt igy 1,5 év, hogy nem dolgozott, csak max. pár honapot közmunkásként... Én mondtam neki, hogy menjen ki külföldre, legalább lesz pénze, és mellette még a nyelvet is gyakorolhatja. Hát ö nem ilyen..ö lokálpatriota..ö nem lenne hajlando 100km-t se költözni egy munka után..Közben apum elhunyt. Anyumnak már nagyon elege lett, hogy itt van az ö szép szál 28 éves fia munka nélkül, és még mindig ö tartja el. Mivel a bátyám nem költözött el, nem akart saját lábra állni, anyum költözött 100km-rel arrébb. Vett egy lakást, és megszüntette az anyagi támogatást a bátyámnak. Na most talált munkát, már látja, hogy régebben amit megevett az még a keresetétere se lenne elég... :D De ehhez el kellett onnan anyumnak mennie. (Egyébként anyu azt mondta, ez volt élete egyik legjobb döntése)

Én elvégeztem az egyetemet, közben már nyáron gyakorlati helyekre jelentkeztem, ahol minden szart elvállaltam, gondolván diploma után folytathatom a munkát az illetékes cégnél. Bátyámmal ellentétben 21 évesen elköltöztem otthonrol. Külföldi mesterdiplomát szereztem, jelenleg is a szakmámban dolgozom és külföldön élek.

2014. jan. 25. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

14-es: igen, ez a mai friss diplomás fiú prototípusa

Fogalmam sincs, honnan jön ez az attitűd, de elképesztő, az főképp, hogy van, aki ezt nem látja, tagadja, hogy ez így nem normális.

2014. jan. 25. 12:40
 16/21 anonim ***** válasza:

előző vagyok

áh, és gratulálok a sikertörténetedhez :)

2014. jan. 25. 12:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én külön éltem szüleimtől. Egyetem alatt diákmunka, plusz szakgyak dolgoztam. Ahogy megszűnt a tanulói jogviszonyom, két diplomával, nem találtam állás Budapesten 8 hónapig. Több száz önéletrajz, interjúk, sok körös interjúk, semmi meló. Aztán elfogyott a pénz, és kijöttem külföldre fizikai munkásnak. Most szépen gyűlik a pénz, aztán ha megint lesz fél-egy év megélhetésére elég fedezet, újra visszamegyek és nekifutok még egyszer a munkakeresésnek a szakmámban. Ha sikerül munkát kapnom Pesten, és marad rá keret, akkor pedig nekiugrok egy harmadik diplomának a meló mellett.
2014. jan. 25. 14:18
 18/21 anonim ***** válasza:
16- köszi :) anya mindig elmondja, hogy ö nem érti, hogy lehet két gyerek közt ennyi különbség, mikor mindkettönket egyformán neveltek..a bátyám azt mondja, fél, nincs önbizalma..egyáltalán megállnáe a helyét. otthon nagy volt a szája, ö volt a legokosabb, ha meg el kellett volna menni egy állásinterjura nem mert megszolalni... én is azt vettem észre, hogy sajnos zömmel ilyenek a mai friss diplomás fiuk. semmi terv, semmi elképzelés.
2014. jan. 25. 14:53
 19/21 anonim ***** válasza:
szerintem, max egy nyári szünet...
2014. febr. 25. 08:09
 20/21 anonim ***** válasza:
45%

Akik azt írták, hogy max nyáriszünet tolerálnak, azt mégis hogyan gondolják? Amikor az emberek legtöbbsége 1,5-2 év alatt találnak munkát? Kiteszitek őket az utcára 1-2 hónap után? Vagy hogy gondoljátok? Ezért szültétek őket hogy aztán kitegyétek? Miért nem segítetek inkább nekik?

Spanyolországban a fiatalok 40%-a munkanélküli..Itthon se rózsás a helyzet. Ezt csak az nem tudja aki x évig egy helyen dolgozik és kiesett a ritmusból.

2014. ápr. 29. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!