23 évesen ciki még otthon lakni?
A mai világban nagyon nehéz alapból munkát találnia egy fiatalnak hogy jól keressen ahhoz hogy egyedül eltudja látni magát, meg a házat, lakást fenntartani.
Egy ilyen korban lévő fiatalnak nincs akkora keresete hogy egyedül ellássa magát, jó vannak akik jól keresnek de ők is 25 éves korukig inkább összeszedik a pénzt hogy ahhoz apránként hozzányúlva eléldegéljenek egy ideig.
Sok olyan fiatal párt ismerek akik együtt költöztek össze és éldegélnek, de mindegyik panaszkodik hogy spórolni nem tudnak és a szüleik segítik őket anyagilag.
Mi is a barátnőmmel azért nem élünk még külön mert nagyon rosszul keresünk, én minimálbérért dolgozok hol 8 órába hol 12 órába, munkától függ, és 80 ezernél többet sosem kapok, van amikor még 70 ezret sem keresem meg. A barátnőm sem kap többet 80 ezernél, bár ő jár esti képzésre hogy eltudjon helyezkedni jobb munkakörbe. Mi is inkább a szüleimnél lakunk mert itt jó a helyzet jól kijövünk, külön lakrészünk van, mi is csak x összeget beadunk ami jóval a felét teszi ki csak annak amit külön ketten elköltenénk albérletbe meg mindenhol, így sokat tudunk spórolni a jövőnkre. Meg keressük a lehetőségeket hogy legyen jobb állásunk, több pénzünk ahhoz hogy jobb helyre kerüljünk.
Mai magyar helyzetben megértem ha még valaki ilyen idősen otthon lakik.
De mindjárt jön egy "mama hoteles"
Nem ciki. Ha körbenézek ebben a korosztályban akkor szinte senkit se tudok aki külön élne, pedig van köztük aki megtehetné anyagilag.
Nekem nem lenne arra pénzem hogy albérletet fizessek, rezsit és a kajámat, de emellett még félretegyek pénzt.
Minimálbérért dolgozok, ezen felül még vannak kisebb munkáim, így havi 100.000 megvan de inkább a szülőkkel lakok és teszek félre amennyit tudok. Autót se tudtam volna venni ha magamat kell eltartanom egy albérletben.
Mama hotelnek tudtommal akkor hívják, ha vki, aki meg tudna élni a lakhatás költségeit is beleértve, pusztán kényelemből nem költözik el otthonról.
Nemcsak a fiatalok megélhetése a tét. Az is benne van a pakliban, amikor az "öregek" is csak minimálbért keresnek, (különösen, ha csak az egyik "ős" dolgozik, mert pl éppen a kora miatt nem kell sehova), és el kell dönteni, vagy laknak, vagy esznek. A velük közös lakásban lakó fiatalnak is hozzá kell járulnia a lakhatás költségéhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!