Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy gyereknek az egyik...

Ha egy gyereknek az egyik szülője öngyilkosági kísérletet csinál( nem hal meg) és ezt többször csinálja hogy hathat ez a gyerekre? Lehet ebből késsőbb mentális problémái a gyereknek?

Figyelt kérdés

nov. 23. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Biztosan. De ott nagy gondok vannak. Ez figyelemfelkeltés. Nem kap elég figyelmet és szeretetet az illető boldogtalan, depressziós.

Valami nincsen rendben. Nem meghalni akar az illető, azt akarja legyen vége annak a helyzetnek, amiben van. Csak önerejéből nem képes változtatni.

nov. 23. 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:
nov. 23. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nem pont, csak ebből, hanem hogy eleve milyen ember volt, milyen életkedv mintát mutatott neki egész gyerekkorában, ha már ide jutott...
nov. 23. 18:22
 4/9 anonim válasza:
100%

Egyértelműen a gyerek életkorától függ és attól hogy mennyire mélyen érintett, mennyire vesz részt az eseményekben.

Más , hogy ha csak "tud róla" elmesélésekből vagy ha szemtanúja, részese.

De mindenképpen IGEN a válasz, súlyosan befolyásolja a személyiségét.

nov. 23. 19:32
 5/9 anonim ***** válasza:
94%
Aki idáig jut az valsz pszihésen olyan állapotban van, hogy más szempontból se tesz jót a gyereknek. A szülő ennél sokkal enyhébb pszihés gondjai is visszaüthetnek a gyereknél
nov. 23. 19:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogy merült fel ez a kérdés? Te ki vagy ebben a helyzetben?
nov. 23. 19:59
 7/9 anonim ***** válasza:

Apukám pont ez volt.

Anyukám szerint pedig szeretett minket, boldogok voltunk akartak minket... Aha, csak full csórón. Soha nem jutottak egyről a kettőre. Fürdőszoba? Mi az?

Hogy milyen traumáim lettek?

Züllés, iskolakerülés, aztán férfiak szeretetét kerestem, dolgoztam külföldi kupiban, nem akartam én is csóró lenni. Ez az időszak szerencsére nem tartott sokáig.

Parentifikáció is volt mellette.

Nem egy leányálom. Szerencsére kijöttem belőle, mindent feldolgoztam, megértettem.

De sajnos anyám most issza a levét. Rajta nem tudok segíteni, ha ő nem akarja.

nov. 23. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megviseli nagyon, en panikrohamokat kaptam, megbetegedtem tartósan, amikor megtudtam, hogy anyam meg akarta ölni magát! Tini voltam akkor.

Fájt hogy nem akar élni es én nem vagyok elég ok az életbe maradásához.

Nagyon fájt megtapasztalni, hogy életunt.

nov. 23. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem akar meghalni, csak figyelem felkeltés a célja tudat alatt, és kéne neki némi szakorvosi segítség.

Felnőtt ember aki tisztában van google használatával, és nem talált még magának olyan megoldást ami 100%-os eredményt hozzon neki?

A gyerekeiben, pedig valószínűleg maradandó lelki sérülést okoz, amit még hatványoz, ha ők találják meg.

nov. 24. 13:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!