Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?
Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.
Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.
Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.
Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.
Még ha van is vagyona az idősnek, az a halála után száll az örökösökre, és sok idő telik el, míg valóban meg is kapják. Az idős ember ápolásakor ez a vagyon nem elérhető, de enni-inni kell, ápoláshoz eszközök kellenek, gyógyszerek stb. Ezeknek az előteremtése nehéz éveken keresztül, ha az ember feladja a munkáját azért, hogy ápoljon egy időst. Nektek úgy sejtem, hogy hitelt nem kellett fizetni, anyád, nagymamád nyugdíjából és a te ápolási díjadból, meg a gyerek után járó juttatásokból meg tudtatok élni. Sokaknak ez nem megoldható, mert hitelt fizet, vagy lakásbérletet, több gyerek van stb, és szükség van a jövedelmére. Senkit nem segít ki, hogy majd sok év múlva örököl egy ingatlant. És sokszor az idős ember lakását forgatják be az otthon belépődíjába, mert az sok helyen több milliós tétel.
De persze tudod te is, csak igyekszel úgy kiforgatni mindent, hogy mindenki idős- és gyerekgyűlölőnek tűnjön. Kezdem azt hinni, hogy troll vagy, és a 200+ válaszra hajtasz.
Szerintem lezárhatjuk a kérdést.
Semmi értelme itt veszekedni, a kérdező úgysem tudja/akarja megérteni, akkor élje csak a saját világát.
152. Nem mondod!?
Jelen pillanatban is hitel van a házon. Ne hidd azt, hogy annyira sok egy nyugdíj, vagy ápolási díj. S, mivel „csak" egy gyerek van (és az se olyan kicsi már) is nincs több 100 ezer Ft az sem. De! Nálunk nem a pénz motivál, hanem az, hogy együtt lehetünk, és nem dobom el egyik szerettem sem. Főleg nem a pénz miatt. És bár itt nem így tűnik, tudom hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Azt értem a hozzászólásokból, hogy sokaknak fontosabb a pénz, mint a család. Szomorú.
Idefigyi kérdező, ezen be fogsz halni: a tesóm középsúlyos auti, nem beszélő. Mégis elmentünk nyaralni.
A gyereked nem abban nő gel, hogy jaj segíteni kell. Hanem abban, hogy ő mindenben a sor végén van, mert a vének neked a fontosabbak, nem tudsz elszakadni a múlttól. Ő meg, aki a jövő, akit önként vállaltál és akit a legjobban kellene szeretned és becsülnöd, hátrányban van a mamával szemben. Nem boldog a gyerekkora, ezzel csak te vigasztalod magad.
Egyébként javaslom ne hozz fel olyan még egy témát, amihez ugyanolyan buta vagy, mint a kérdésbelihez. Semmit nem tudsz arról, milyen egy súlyos fogyatékossággal élővel élni, felnőni. Igen, a testvérem is egy lakásotthonban van. Mert ott együtt van a többi autival, foglalkozásaik vannak, nekik megfelelő környezet, nekik megfelelő szakemberek, állandóság. Sőt, dolgoznak is sokan. Ott van az állatterápiás farmjuk is. Itthon meg csak lesné a falat, mert mindannyian dolgozunk. Nem bírná a folyamatos ad hoc dolgokat, a változásokat. Folyamatosan idegbeteg lenne, mint ahogyan az egész gyerekkoromban az volt.
Én tudom milyen ez. Te meg kívülállóként okoskodsz, pedig sík buta vagy, mint egy darab poshadt krumpli. Ítélkezés helyett inkább képezd magad.
151.
Azt írtad, hogy ápolásiból meg anyád nyugdíjából éltek 4-en, ráadásul hiteles a ház.
Lehet anyád nyugdíja olyan kiemelkedő, hogy nem okoz ez gondot, plusz kiemelt ápolásit kaptok.
DE, én arra utaltam, hogy egy, a gyerekét külön háztartásban egyedül nevelőként, hogy élnél meg ápolási díjból?
48.405 forintból?
ERRE VÁLASZOLJ, ne visszakérdezgess irreleváns marhaságokat.
Írd le, hogyan osztanád be ezt a pénzt magadra és a gyerekedre, külön élve anyádtól?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!