Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?
Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.
Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.
Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.
Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.
64.
" „Egy édesanya képes akár 10 gyerekről is gondoskodni, de gyakran 10 gyerek nem képes gondoskodni egy anyáról." "
Ó egyem meg, aki kitalálta ezt a csillámpöcspónis "igazságot".
Oszt a büdösbarlangba elvonuló öregekről hallottak ezek valaha?
És te? Te kis Jézus?
A lassan elsorvasztott, éhen halatott, már munkára nem fogható öregekről, a régi paraszti világban?
Amúgy össze-vissza írsz az eddig titkolt nagy ápolásodról.
Mondjuk úgy könnyű, hogy anyád nyugdíjas volt, te meg ott éltél a gyerekeddel a házában.
Csináld meg az életed csak!!! ápolásiból külön háztartásban, te nagyon okos.
A 12 éves gyereked hogyan élte ezt meg?
Megkérdezted tőle?
A kérdés nem az én életemről szólna. De, nem fogok választani két szerettem közt. A gyermekem köszöni szépen jól van, imádja a Nagyit, megértette, hogy beteg a dédi, és most megérti, hogy segíteni kell a Nagyit. Ő van nálam amúgy.
A normális hozzászólásokat köszönöm szépen, ezeken elgondolkodom, a többivel meg nem foglalkozom, nem engem minősít. Vállalom, legyen én a sz@ar,nem bánom. Nem fogok két ember közt választani, csak mert mindkettőnek szüksége van rám.
A nyaralasrol csak annyit, hogy szerintetek, hány család idős, gyerek nem nyaralt soha életében? És? Vannak barátai, színház, strand kirándulásra, amit tudunk mindent megadunk neki... És boldog. Legalább nem abban nő fel hogy azt kell látnia hogy ha valakivel gondok vannak, nem törődünk vele hanem segítjük ahogy tudjuk. Szerintem ebben semmi baj nincsen.
123.
Az a baj, hogy fogalmad sincs mi ezzel a gond.
Nem választasz 2 ember között.
Ebből egyik a gyereked.
Borzalmas nő vagy, felháborító és bántalmazás kategória, hogy ennek teszed ki a gyerekedet.
Engem ez iszonyattal tölt el.
Primitív vagy és buta.
Itt az eredménye ennek a borzalmasan kitolódott életkornak,és a 70 felett rohamosan romló egészségi állapotoknak. Ennyi demens nem volt sosem, mint manapság.
A szomszédom 86 éves nő, aki az elvált fia életét tönkretette azzal,hogy őt nem lehet elhagyni,őrá figyelni kell.Egyébként kicsit lassan megy más baja nincs.A fia 45 évesen vált el,most 61 .Minden alakuló kapcsolatát tönkretette, sőt, amikor a fia tavasszal a szívével rosszul volt,akkor ezt mondta " Nehogy meghalj már,mi lesz akkor velem ".
Ezt a körzeti doki mesélte, teljesen felháborodva.Jogosan felháborodva !
Egy másik ismerősöm, aki 84 éves és kínlódik,minden baja van, egyedül van, így gondolja :
" Mi vének már bioszemetek vagyunk, utál minket a politika,a családunk és mindennek akadályai vagyunk, sok a pénz ránk".
Nem minden öreg önző és remélhetően nem minden családtag agyilag zokni, hogy beáldozzon mindent öregekért.
126.
Dehogy utálja őket a politika.
Ezek az egybitesek a szavazóbázisuk.
Miért? Tegyük fel van két gyereked, köztük egyik halmozottan sérült. Vagy a párod lenne súlyos beteg? Ne így legyen, de akkor te mit csinálnál? Eldobod, beadod egy otthonba, mert a másiknak lelki sérülést okozol? Szerintem nem. És nincs ezzel baj, mert a család, az család.
Nem bántom, mert iskolába jár, barátai vannak, ő is elmehy hozzájuk, velük ide oda, adott esetben mi is ha még engedhetjük magunknak. Ők is szoktak nálunk lenni. Jól elvannak. Amit lehet megkapta. Sokat beszélgetünk, többek közt erről is és nem buta gyerek, megérti.
Amúgy az időseknek mi a jó manapság? Abból a 100-200 ezres nyugdíjából éldegélni ahogy tudnak, vagy egy otthonban bedugva, mert senki se törődik sokkal? És nem, nem azért mert olyan jó lenne nekik. Ki kérdezi meg őket sokszor? Biztos van aki ezt akarja, de van aki nem, és sok gyerek mégis beadja.
Ismerek olyan felnőtt gyereket, aki mindent megadott a gyerekeinek, felnőttként is amit tudott, de az utolsó éveiben rá se néztél. Pedig tündéri asszony volt. Egyik gyerekektől egyenesen félt.
128, mégis miért? Azért, mert nem hagyom egyik családtagom sem idegenekre még bírom? Ok, vállalom. Lelkiismeretem tiszta, amit tudok mindent megteszek értük és nem választok köztük. Ha muszáj lesz, nyilván nem lesz választásom, de ameddig van lehetőség, erőm, addig nem. Nem vagyok se gyerek, se szülőgyűlölö.
De lehet én vagyok tényleg egy ökör, hogy ezen az oldalon kérdezek. Tudattam volna. Itt mindenki hibás, csak az nem, aki fent sincs az oldalon. Vagy lehet még az is.
129.
Mondjuk, hogy buta vagy...
Az én anyám is előadja, a jóságos kis öreg mamikát, aki nem érti miért ignorálom.
Csak a nagy megértői nem tudják, miket művelt velem ő, meg a kanjai.
Igen. Volt szexuális abúzus is.
Úgyhogy nőj fel végre a való élethez, te ostoba!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!