Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudják sokan otthonba...

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?

Figyelt kérdés

Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.

Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.

Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.

Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.

júl. 30. 18:37
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/338 anonim ***** válasza:
91%
Oké értjük, te morálisan felettünk állsz. 🙄👏 Bravó.
júl. 31. 06:34
 82/338 anonim ***** válasza:
86%

"Nekem nincs milliomos férjem, de ismerem magam, hogyha úgy alakulna, nem hagynám el édesanyám. "

Nos, az lehet, hogy te nem hagynád el édesanyádat, az viszont kb biztos, hogy a férjed téged igen.

júl. 31. 06:39
 83/338 anonim ***** válasza:
67%

ma 06:39

Le hagytad utóiratnak, hogy:

- A Férj

júl. 31. 06:43
 84/338 anonim ***** válasza:
96%

83

Nem kell hozzá férjnek lenni. Átlag ember nem fogja azt jól viselni, ha a partnere, szülője, akárkije, magatehetetlen beteget ápol. Házasságok mennek tönkre beteg szülő ápolása miatt, de bizony válás a vége sokszor annak is, ha a közös gyerek szorul ápolásra. Épp nagykorúvá vált gyerek is sokszor lelép a szülőktől, ha fogyatékos testvér van a képben.

Egyszerűen egy ember ápolás egész embert kíván, amellett nincs se idő, se energia másra.

júl. 31. 07:04
 85/338 anonim ***** válasza:
97%

Nekem is vannak betegségeim. Nem vagyok fizikailag erős.

Nem tudok megemelni egy embert. Fordítgatni is nehéz lenne az ágyon.

Nem tudnám tisztába tenni. Egyszerűen elhányom magam tőle, vagy elájulok. Nem játszok rá, hanem tényleg olyan rosszul vagyok tőle hogy elájulok.

Mamámat kellett volna gondozni, vagy 2x voltam nála amikor pelenkát cseréltek, de mindkét alkalommal sípolt a fülem, elsötétült a kép: majdnem elájultam. Perceking voltam a ház előtt, mire visszazökkentem..

A kórházban sem bírtam a szagot. Gyerekem sincs, azt se tudnám szerintem tisztába tenni. Kismacskát gondoztam már, kakiltattam, pisiltettem, de az azért teljesen más téma.

Egyszerűen nem vagyok képes rá. Becsülöm az ápolókat, gondozókat, mert én nem lennék soha sem képes arra, amire ők.

Már csak anyám van rokonom.

Az Otthon lenne a megoldás, ha arra kerül a sor. Nálam nincs hely, kicsi házban lakok. Házi segítségnyújtás+én átjárok se jó megoldás. Igazi Ózd 2.0 a városa, sok a legalja cigány az utcájában. Nem lenne biztonságos ott maradnia. Tuti betörnének.

Volt ilyen ágyban fekvő beteg az utcájában, ahhoz szinte naponta betörtek, majd meghalt a faszi hamar.

Eladni se lehet a házát, telek ár alatt sem, hogy valami kis faluba elköltözzön legalább. Spórolni kell az Otthonra, ami amúgy a házam mellett van kb 3 percnyire.

júl. 31. 07:05
 86/338 anonim ***** válasza:
43%

ma 07:04

Csak vicc volt, mert olyan volt, mint ha a kérdező párja írta volna a hsz-t.

júl. 31. 07:09
 87/338 anonim ***** válasza:
95%
Nem olvastam a válaszokat, de azt kell mondjam, hogy ez nem szívügyi kérdés, hanem szakmai. Amikor apám, aki világéletéletében önjáró, aktív és egy köztiszteletben álló ember volt, amikor lerottyant, mi is próbáltuk, hogy segítjük őt stb. De olyan demens lett, hogy kiment az utcára pizsamában a wc-t keresni, aztán később már pelenkázós ágyban fekvő beteg lett, aki azt hitte, hogy még a huszonöt évvel korábbi panelban lakunk stb. Saját magáról nem tudta, hogy ki, mert kérdezett engem, hogy apáddal beszéltél? Stb. Borzasztó volt ezt látni. Én rengeteget fizettem azért, hogy reggel, délben és este egy-egy ápolónő kijöjjön, rendbe tegye, stb. Aztán annyira kiszáradt, hogy visszakerült a kórházba. És ott is megmondták, hogy kerek perec 24 órás szaksegítségre szorul, keressünk szocotthont. Nagyon megviselt a tesómmal együtt ez, de nem volt más választásunk. Aztán Isten közbeszólt, mert apánk a kórházban meghalt. Nagyon borzasztó volt, idén pont 4 éve már, de olyan, mintha az egész tegnapelőtt zajlott volna. Ha valaki anyagilag megteheti, hogy ottlakással vesz fel ápoló személyzetet, akkor kihagyható az öregotthon, máskülönben sajnos nem.
júl. 31. 07:23
 88/338 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, én vagyok a mérgező szülős gyerek. "Ő se adott be mikor nyűg voltam az intézetbe" valahogy így mondtad. Képzeld engem beadott volna. És nem azért mert egy áldott jó anya hanem mert a saját érdekeit nézte volna úgy hogy apámmal meg se beszélte. Ha a védőnő nincs én bekerülök..
júl. 31. 07:47
 89/338 anonim ***** válasza:
95%

"a szülődet eldobod magadtól"

. Miért lenne eldobás ez?

Ha a gyerekedet bölcsődébe, óvodába, iskolába viszed ahelyett, hogy otthon foglalkoznál vele, azzal eldobod?

Ha a szülőd otthonba szeretne inkább menni, Te meg kifizetsz egy deágábbat, azzal eldobod?

júl. 31. 07:51
 90/338 anonim ***** válasza:
94%

Áhh, hagyjátok, ilyen morális magasságokból úgysem lehet felfogni, hogy

a) a szülőnek nem feltetlenül megfelelő egy laikus otthoni ápolása, arról nem is beszélve, hogy egy normális szülő roppant nehezen viselné, ha az ápoló családtag a saját családját szorítaná háttérbe miatta

b) egy szinte magatehetetlen/szellemileg leépült stb. ember ápolása 0-24 órás meló, amire sokszor rámegy az ápoló családja is (pl. házastárs lelép, gyerek elhanyagolt, boldogtalan)

c) a legnagyobb jó szándék sem tudja pótolni a fizikai erőt, ha az nincs, akkor egyszerűen nincs lehetőség otthoni ápolásra, maximum a családtag is lerokkan, mire szakszerű segitséget kap az ápolt

d) a legtöbb ember számára anyagilag kivitelezhetetlenül megterhelő lenne felmondani azért, hogy ápoljon valakit

Itt már nem léteznek észérvek, a kerdező a jó, mindenki más rossz...

(Az nekem külön elkeserítő, hogy a saját gyereke érdekeit is teljesen figyelmen kívül hagyja, csak hogy döngethesse a mellét, hogy ő bezzeg gondoskodik a szülőről 😞)

júl. 31. 08:06
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!