Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudják sokan otthonba...

Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?

Figyelt kérdés

Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.

Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.

Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.

Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.

2024. júl. 30. 18:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/338 anonim ***** válasza:
97%

Nos, lehet durván hangzik, de 2 kisgyerek mellett dolgozom, mert hónapról hónapig élünk. Rohadtul nem fér bele az életünkbe az, hogy ápoljak valakit 0-24-ben, akár szülő, akár nem. Ennek érdekében ott kéne hagynom a munkámat és akkor a gyerekeim halnának éhen. Az mitől jobb?

Az otthonban legalább van hozzáértő személyzet, orvos stb. Sokkal jobb az a környezet egy ellátásra szoruló idős embernek.

2024. júl. 30. 21:27
 42/338 anonim ***** válasza:
97%
31-es vagyok, kis kiegészítés. Megható az odaadásod kérdező és hidd el sokan mások rajtad kívül szintén vannak ennyire gondoskodóak, de figyelembe kell venned, hogy egy 87 éves alzheimeres igenis ön és közveszélyes állandó felügyelet nélkül. És az állandót értsd úgy, hogy éjszaka is valakinek ébren kell figyelnie. Mamám míg velünk élt éjszaka késsel támadt a 6éves fiamra, mert nem tudta hol van és kik veszik körül. Szerencse, hogy felébredtem a motoszkálásra. Ahhoz, hogy őt otthon ápolhassuk, valakinek egész éjjel figyelnie kellett volna. Vagy zártuk volna rá az ajtót, hogy mosdóba se mehessen ki? Könnyebb napjain "csak" fémedényt melegített a mikróban és konyharuhát dobott az égő gázrózsára. Pedig dolga egyébként nem volt a konyhában, főztünk rá. Azt meg már meg hagyjuk is, amikor kimászott az ablakon, mert azt hitte apura, hogy betörő. Combnyaktörés...
2024. júl. 30. 21:31
 43/338 anonim ***** válasza:
92%
Kedves kérdező, más egy dekopituszos embert ellátni és más egy demensest illetve gonosz, csökönyös makacs embert aki ráadásúl nem is szeret. Én értem ezt a mártírkodós szöveget. De engedd már meg hogy ne ápoljam a mérgező, önző csökönyös anyámat aki életébe is csak magával foglalkozott meg ott szúrt hátba ahol tudott. Arról nem is beszélve, hogy mikor nekem volt szükségem rá, telibe leszrt mert neki fontosabb dolga volt..többször elmondom az hogy engem "felnevelt" az nekem illetve neked és másnak is alanyi jogon jár. Ha szép ha nem. Mert semelyikünk nem akart megszületni, konkrétan ez volt a kötelessége. De akkor sem fogom elviselni sem ezért sem másért hogy olyannak tegyek szivességet aki a "normális életében" telibe leszrta az én érzéseimet meg az életemet.
2024. júl. 30. 21:32
 44/338 anonim ***** válasza:
97%

"De, az oldalon lévő írásokat olvasva, szinte már nekem kellemetlen, hogy törődöm édesanyámmal."

Inkább amiatt érezd magad kellemetlenül, hogy a saját élethelyzeteden kívül nem tudsz elképzelni más sorsokat, mégis ítélkezel felettük.

2024. júl. 30. 22:02
 45/338 Metionin ***** válasza:
96%
Általában van saját életük, munkájuk, családjuk, ami mellett nem tudnának normálisan ellátni egy gondozásra szoruló személyt. Emellett nem is szakemberek, nem elvárható tőlük, hogy ugyanazt a színvonalat nyújtsák, mint akinek ez a hivatása és önként ebben dolgozik.
2024. júl. 30. 22:08
 46/338 anonim ***** válasza:
92%

"És, a szüleink is feladaták az addigi életüket, munkájukat értünk. Oké, ők akartak bennünket, de ha szeretünk valakit, megoldjuk, nem kifogásokat keresünk."

És közben miböl élt meg a család, ha senki nem járt munkába? Egyértelmüen csak kitalálsz mindenfélét, hogy te legyél a világ csodája, de olyan nincs, hogy 3 évig megél egy család pénz nélkül

2024. júl. 30. 22:19
 47/338 anonim ***** válasza:
94%
#46 Na meg gyerekkoromban apám többet járt horgászni, mint most. Igaz, ha akartuk, vitt magával, de nem teadélután meg pletykaparti volt, ugyanúgy ült csendben és nézte a vizet, mint amúgy.
2024. júl. 30. 22:22
 48/338 anonim ***** válasza:
20%

Én megértem a Kérdezőt, de egyik másik ellenkező hozzászólót is, mert vannak speciális esetek. Én most épp benne vagyok a helyzetben , idős Édesapámat gondozom. Home office munkára váltottam, és húzzuk a nadrágszíjat, de nem bánom. Ki tudja mennyi időnk van még együtt, szóval én is képtelen vagyok arra, hogy bedugjam egy otthonba.

Ne bantsuk viszont egymást, mert mindenki a saját keresztjét cipeli, nem bánthatunk valakit azért, mert meghozza az áldozatot. L

2024. júl. 30. 22:23
 49/338 anonim ***** válasza:
93%
48 még mindig mondom, más egy épp elméjű, magára valamennyire adó embert ápolni. Mint egy olyant aki agyilag és fizikailag is korlátozva van. Gyanítom azért érted meg mert egy szinten vagy a kérdezővel. Senki sem bántott senkit a kérdező ilyen csökkentett mert egyszerűen nem képes elfogadni hogy más helyzetek is vannak nem csak az hogy anyu apu nagyi bemegy a lábán és kész.
2024. júl. 30. 22:43
 50/338 anonim ***** válasza:
79%
#48 De figyu, a home office munka is munka. A home office az nem azt jelenti, hogy fele annyit dolgozom. Nekem a home office az, hogy van időm délben elmenni az okmányirodába, cserébe estig többet dolgozom, de a napi 8 óra kijön. Home office közben nekem ne mondja az asszony, hogy mosogassak el, tegyen úgy, mintha otthon sem lennék, majd este elmosogatok.
2024. júl. 30. 23:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!