Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elfogadni hogy a...

Hogyan lehet elfogadni hogy a szülők jobban szeretik az egyik gyereket mint a másikat?

Figyelt kérdés
A rövidebbet én húztam sajnos. Egyáltalán el lehet ezt fogadni? Nem akarom így leélni az életem, állandóan bennem van ez az érzés, főleg ha lelkileg mélyebben vagyok. Úgy érzem nem kellett volna megszületnem, hogy ha eltűnnék az élet ugyanúgy menne tovább nélkülem mintha mi sem történt volna. 29/N
tegnapelőtt 03:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%

Létezik a jelenség persze,de neked a saját èletedböl kell kihozni a legtöbbet.

Szerintem minnèl több dolgot valósítasz meg az életben annál jobban tudod ezt kezelni

tegnapelőtt 05:00
 2/21 anonim ***** válasza:
61%
Minden szülőnek van kedvence, legfeljebb nem mutatja ki. Aki mást mond, az hazudik.
tegnapelőtt 06:14
 3/21 A kérdező kommentje:
Ezzel nem igazán segítettél, kettes. Az érdekelne, túl lehet e lendülni ezen szakember segítsége nélkül
tegnapelőtt 06:49
 4/21 anonim ***** válasza:
74%
Persze, túl lehet, de ehhez irgalmatlan önismeret kell. Inkább menj el szakemberhez.
tegnapelőtt 07:20
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Én túllendültem,nagy arcon csapás volt rájönni de ez van. Miután mindig segítettem gyerekem lett/családom és így nem tudtam mindenben segíteni. Azóta azt hallgatom bezzeg az öcsém. Jah amíg én csináltam mindent addig ő semmit. Csak azóta teszi a dolgát amióta én nem. Úgy lendültem túl rajta,hogy azóta cseszek rá és nincs ezért bűntudatom hisz úgyis ott van a sokkal jobb öcsém...
tegnapelőtt 08:52
 6/21 Metionin ***** válasza:
100%
Nehezen. Engem szerencsére nem érint mert egyke vagyok de páromat igen. A húga a minden, ő meg le van szarva. Rossz látni, hogy mennyire rosszul esik neki. Ami valamennyire segít, ha nem látod, szóval ha megritkítod velük a kapcsolattartást. De magadban is helyre kell tenni, hogy ez nem a te hibád.
tegnapelőtt 09:29
 7/21 anonim ***** válasza:
87%

"túl lehet e lendülni ezen szakember segítsége nélkül"

Igen. De ha neked nem megy, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy akkor mostantól kezdve életed végéig pszichológushoz kell majd járnod, attól ne félj. :)

tegnapelőtt 09:41
 8/21 anonim ***** válasza:
35%
Mindig a fiatalabb testvér a szülők kedvence. Ezt nem lehet igazán elfogadni, de ez van. Nem kell velük találkozni, ez az egyetlen megoldás.
tegnapelőtt 09:59
 9/21 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem sehogy. Én nem tartom a kapcsolatot anyámékkal, a testvéremmel.

"ha eltűnnék az élet ugyanúgy menne tovább nélkülem mintha mi sem történt volna" pont ez van, leszarják. Mondjuk nekem is jobb így, hogy nem kell hallgatom őket, látnom hogy mennyire nyalják egymás seggét. Számomra meghaltak, úgy gondolok rájuk.

tegnapelőtt 10:15
 10/21 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is ez van, húgom van, ő a tündérkirálylán, én pedig a megtűrt gyerek voltam (akkor még elhittem a hülye dumát, hogy "de hát a szülő egyformán szereti a gyerekeit", stb). Aztán ahogy felnőttem, megvilágosodtam, hogy én mindig a másodrendű voltam, annyi jele volt, amiket nem tudtam/akartam észrevenni, míg a szülői házban laktam.

150 kilométerre mentem férjhez, azóta (30 éve már) nagyon megritkítottam a kapcsolattartást. Az a rossz, hogy tudom, a végén is rajtam fognak ütni egyet még, öröklésnél ezer százalék, hogy a kedvenckéjük lesz preferálva. (Ilyenkor sajnálom, hogy nem szakítottam meg totál, teljesen minden kapcsolatot akkor, amikor elköltöztem. Most meg már késő ahhoz.)

tegnapelőtt 11:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!