Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet elfogadni hogy a...

Hogyan lehet elfogadni hogy a szülők jobban szeretik az egyik gyereket mint a másikat?

Figyelt kérdés
A rövidebbet én húztam sajnos. Egyáltalán el lehet ezt fogadni? Nem akarom így leélni az életem, állandóan bennem van ez az érzés, főleg ha lelkileg mélyebben vagyok. Úgy érzem nem kellett volna megszületnem, hogy ha eltűnnék az élet ugyanúgy menne tovább nélkülem mintha mi sem történt volna. 29/N
febr. 18. 03:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

"Úgy érzem..."

Elhiszem, hogy úgy érzed. Tényleg. Komolyan elhiszem.

De lehet, hogy ők meg egész máshogyan érzik. Úgy, hogy egyáltalán nem szeretnek kevésbé téged sem. Csak máshogyan. Minden ember más és más, ezért nem lehet pontosan ugyanúgy szeretni két különböző embert - még akkor sem, ha mindkettő a gyereked. De amit te bántásnak élsz meg, az egyáltalán nem biztos, hogy valóban szándékos ártó szándékú bántás a részükről. Ha ezt el tudod képzelni és el tudod fogadni, ha a saját viszonyulásodat meg tudod változtatni az egész ügyhöz, az lehet a megoldás. Ha viszont olyan sérült lelkű emberek tanácsaira figyelsz, akik nem tudják ezt elképzelni sem a saját családtagjaikkal kapcsolatban, az nem vezet előre.

febr. 18. 11:56
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
Sehogy. Ritkán kell menni oda. És ha nem szeretnek téged akkor a gyerekefet se fogják esetleg csak abbane az esetben ha a szüleid a maguk képére tudják nevelni. Ezt nem lehet elfihsfni és az a baj hogy öröklésnél is a kedvenc testvér kap. Mert a szülők eltartási szerződést kötnek vele életükben.
febr. 18. 15:10
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Szegény Faramir
febr. 18. 15:20
 14/22 Metionin ***** válasza:
63%
#13. Hát röhögünk a Boromiros poénokon de szerintem rengeteg olvasó magára ismert azt az orbitális kivételezést olvasva.
febr. 18. 15:23
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Igen, én is Faramir vagyok amúgy 🤷🏻 nem tudunk mit tenni ellene
febr. 18. 16:03
 16/22 A kérdező kommentje:
Nálunk egyébként én vagyok a fiatalabb, úgyhogy ez sem igaz, hogy mindig a fiatalabb a kedvenc, nálunk én voltam a "problémás" gyerek, a másikkal ellentétben sokat füllentettem, kevésbé voltam jó tanuló, szerintem egy csalódás vagyok nekik, és le se tudom mosni magamról már, hiába változtam meg
febr. 18. 17:21
 17/22 A kérdező kommentje:
11-es, ezt mind tudom, legalábbis az eszem, csak ott van bennem a sok sérelem, hogy ő mennyivel több segítséget és támogatást kapott, amit valószínűleg én is megkaptam volna csak ő kevésbé volt talpraesett, én a jég hátán is megélnék, neki fogni kellett a kezét mindig. Ezt tudom hogy nem kellene negatívumként megélnem, de valamiért csak azt látom hogy míg én mindent el tudtam érni magamtól, ő mindenben segítséget kapott
febr. 18. 17:27
 18/22 anonim ***** válasza:
84%

"Egyáltalán el lehet ezt fogadni?"

Miért ne lehetne? 24 éves vagy, elfogadod, hogy nem te vagy a fontosabb és kész, haladsz tovább az életben. Ez leginkább csak döntés kérdése.

"ha eltűnnék az élet ugyanúgy menne tovább nélkülem"

Bárki eltűnik, az élet megy tovább, még akkor is ha szerették és fontos volt.

febr. 18. 19:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Én ezeket megtanultam leszarni.

Felállítottam a magam értékrendjét, be tudom árazni magam a világban, élem az életem, dolgozom, van hobbim, barátaim, élek mint bárki más.

Nem az határozza meg az értékemet hogy megfelelek-e két szerencsétlennek csak azért, mert a szüleim.

Ami fontosnak tartok megjegyezni: testvéremmel jó a kapcsolatom, fontos, hogy csak ezért ne irigykedjünk és gyűlöljük a másikat, csak mert őt "szeretik" hiszen erről nem feltétlenül ő tehet.

febr. 18. 19:47
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"én mindent el tudtam érni magamtól"

Akkor??????????

Mindent!!!!!!!! Nem én mondtam...

Tanuld meg szóról szóra, amit a 19. írt es mondd fel magadnak naponta ötször, minden étkezés előtt!

tegnapelőtt 06:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!