Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kapcsolattartás fiatal felnőtt...

Kapcsolattartás fiatal felnőtt gyerekkel?

Figyelt kérdés
Két lányom van, az egyik 22 éves egyetemista, párkapcsolat nélkül. Ő hétvégente hazajár. Az idősebb 27 éves, szintén lány, egy éve tartó kapcsolata van, gyakorlatilag együtt él a barátjával. Ő havonta egy délutánt tölt velünk, hozza a párját is. Telefonon nem tartjuk a kapcsolatot, üzenetet is főleg én írok. Úgy tűnik, jelenleg csak számomra fontos az, hogy néha beszéljünk. Szeretném tudni, hogy jár-e valaki hasonló cipőben és várható-e, hogy ez a helyzet megváltozik.
tegnap 19:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
88%
Ha eddig is ennyi volt a kapcsolat köztetek, ez nem fog javulni. Ha csak azóta ilyen, amióta párkapcsolatban van, akkor lehet változás, ha vége lesz a párkapcsolatnak
tegnap 19:09
 2/26 A kérdező kommentje:
Ha lesznek gyermekei, akkor sem várható, hogy közelebb kerülünk egymáshoz?
tegnap 19:15
 3/26 anonim ***** válasza:
88%

Nézd, olyan felnőtt nőként, aki az elköltözese után (ez 19 évesen volt) minimálisan tartotta csak a kapcsolatot az anyjával, aztán meg is szakította, azt mondom, ez nem véletlen.

Sosem voltunk jóban, sz*ranya volt, nem érdekelt, mi van vele, ez az igazság. Őt sem amúgy, velem mi van. A végén màr évi 2 alkalommal beszéltünk, karácsonykor meg húsvétkor a családi találkozókon, év közben egyáltalán nem tartottuk a kapcsolatot.

De az agymosott, érzelmi bántalmazást, kontrollmániát elfogadó húgomnak meg ő volt a szuper anya. Mondjuk ő el sem köktözött soha, párkapcsolata se lett soha, talán ezért is függött anyántól érzelmileg ennyire, mert senkije nem volt rajta kívül.

Te tudod, jóban voltatok-e egyáltalán valaha, volt-e bizalmas, szerető viszony. Szerintem nálatok se volt sose ilyen.

tegnap 19:16
 4/26 anonim ***** válasza:
94%
Ha lesznek gyerekei, akkor főleg nem.
tegnap 19:26
 5/26 anonim ***** válasza:
80%
22 évesen ne járjon már haza minden egyes hétvégén, hát mikor él? Ennyire nem tud leválni? A 27 evesnél teljesen okés, hogy havonta 1x megy.
tegnap 19:26
 6/26 anonim ***** válasza:
67%

22 évesen már rég nem kéne hetente hazajárnia. A 27 évesnek meg megvan a saját élete, mi bajod a havi 1 találkozással? Miért kéne még ezen kívül üzengetnie?

Neked ugyanúgy le kéne válnod a gyerekeidről, mint ahogy nekik rólad.

tegnap 19:35
 7/26 anonim ***** válasza:
87%

Én 35 éves "gyerekként" tudok nyilatkozni: ha valaki felé nincs meg a kötődés, nincs meg az érdeklődés, akkor az nem lesz meg később sem. Akkor sem, ha családtag az illető.

Saját anyámmal nem beszélek, egyszerűen idegen számomra. Néha rám ír, olyankor nem válaszolok, vagy valami semlegeset 3 nap múlva és annyi. Ha közös családi összejövetel van akkor is kerülöm, ha kitalál valami programot, vagy ingyen szállást keres nálam akkor ignorálom.

tegnap 19:36
 8/26 anonim ***** válasza:
84%

"22 évesen ne járjon már haza minden egyes hétvégén, hát mikor él?"

Szerintem ez helyzetfüggő. Értem én, hogy "mikor él" de ha se baráti köre, se párja nincsenek, akkor tulajdonképpen minek üljön otthon egyedül, ha amúgy otthon jól érzi magát.

Nekem is volt időszakom amikor hetente mentem, máskor 3 havonta egyszer.

Nyilván ha az embernek van saját hobbija, párja, programja akkor nem fog hazamenni a semmiért.

tegnap 19:40
 9/26 A kérdező kommentje:
Tudomásul veszem a helyzetet, csak furcsa számomra, mert nem ezt láttam többnyire gyermekként magam körül. Amikor férjhez mentem, anyósomékkal és anyámékkal is viszonylag gyakran találkoztunk, a szüleimmel és a gyerekeimmel nyaralni is jártunk. Azt feltételeztem, hogy ez a családi minta tovább fog folytatódni, de tévedtem.
tegnap 19:46
 10/26 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nincs baj azzal, ha hetente hazajár valaki, az anyósomékkal mi is talalkozunk hetente, max. kéthetente, plane, mióta unokák vannak. Emellett vannak barátaink, hobbink.

De nen írod kérdező, hogy mikor alakult-e így, volt-e valaha egyáltalán szorosabb viszony köztetek.

tegnap 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!