Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van kettős mérce a...

Miért van kettős mérce a felnőtt anya-fia és anya-lánya kapcsolat között?

Figyelt kérdés

Azt tapasztalom, látom élőben és online is, hogy ha egy nő felnőttként szoros kapcsolatban van az anyjával (akár apjával), közös programokra járnak, pl. elmennek ketten színházba, vagy vásárolni vagy bármi, ha egy nő tanácsot, véleményt kér az anyjától, az teljesen elfogadott, sőt pozitív dolog. Ugyanakkor egy férfit ugyanebben a helyzetben ceszegetnek, hogy nem vált le, anyucipicifia, miért csinálna bármit az anyjával a felesége nélkül, minek kér tanácsot az anyjától, miközben van felesége.

És igazából sok nő is ki van akadva, ha a ferje ugyanolyan jó kapcsolatban akar lenni, ugyanannyit látogatoba menni a saját szüleihez, merthogy az más, mert ugye valahogy véletlenül mindig a feleség szülei normálisak allítólag, a férjé meg borzasztóak.

Szóval, egy férfinak miért tilos jóban lenni a saját anyjával, kíváncsi lenni a véleményére, esetleg vele egyetérteni valamiben a felesége helyett?

tegnapelőtt 14:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%

A házasságkötés nem azt jelenti, hogy megszakítjuk a kapcsolatot a szüleinkkel.

Ahol "egy férfinak ... tilos jóban lenni a saját anyjával, kíváncsi lenni a véleményére, esetleg vele egyetérteni valamiben a felesége helyett", ott nagy a baj.

És mi az, hogy "tilos"??

tegnapelőtt 14:44
 2/21 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen egyszeru keplet: azert, mert a fius anyak nem birjak elviselni, hogy mar nem ők az elsok Ödönke eleteben, hanem a felesege onnantol a fianak a szűk csalad. Ugy erzik az ilyen anyosok, hogy kimaradnak, lemaradnak. Es hat, ezzel a magatartasukkal ezt el is erik. 🤫😉🤷‍♀️
tegnapelőtt 14:48
 3/21 A kérdező kommentje:

2-es, nem zavar, hogy a kérdés nem erről szólt, amiről te itt írtál? Szingli ferfiakat is leszólnak emiatt.

Plusz a való életben, mint amiről a kérdés is szól, az anyák és lányaik nem tudnak leválni egymásról.

tegnapelőtt 14:55
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nem azt tekintik "anyuci pici fiának", aki pl elmegy színházba az anyjával. Én legalábbis még soha nem hallottam hogy szimpla közös programok miatt neveznének így bárkit.... Azt szokták így nevezni, aki függ a szülein, életképtelen nélkülük, folyton rajtuk lógna, stb.
tegnapelőtt 15:04
 5/21 anonim ***** válasza:
13%

3, kerdezo! Erto olvasas! Szovegertes, mint olyan, mond valamit? Nyilvan nem. 👏🤣😈🤷‍♀️ Mit nem ertesz? Azok a tenyek, amiket irtam. Csak, hogy te is ertsd: egy anya nem fogja a sajat lanyat rivalisnak tekinteni a vejevel kapcsolatban, bar, akadnak ennek ellentmondo, teljesen beteg peldak is.

A hangsuly ismetlem: a rivalizalason es a kontroll fenntartasan van.

Ez igy ertheto vegre? 😉

Amugy szolj anyadnak, hogy vegyen vissza, allitson magan, ha csak nem akarja konzervalni a feszkot, aminek eddig soha nem volt meg jo vege, a dolog termesztebol adodoan… 🤫🤷‍♀️

tegnapelőtt 15:10
 6/21 A kérdező kommentje:
5ös, neked nem megy az értő olvasás, ha nem tudod értelmezni, amiről a kérdés szól és tök masról beszélsz.
tegnapelőtt 15:12
 7/21 anonim ***** válasza:
24%

6: akkor fussunk neki megegyszer! Ödönke ne anyucitol kerjen mar tanacsot, ne anyuci velemenye legyen mar a mervado! Anyuci helyett a felesegevel beszelje meg a dolgokat! Anyucinak mar ebben az ertelemben semmi koze Ödönke eletehez, mert Ödönke nem oriascsecsemő, hanem egy felnott, onallo ember. Optimalis esetben. Te nem vagy az még, sajnos, azert ez a hiszti, amit itt lemuvelsz.

Igy mar vilagos? 😱🤣

tegnapelőtt 15:26
 8/21 anonim ***** válasza:
60%
7-esnek - Ha Anyuci jó barát és jó fej, és ezelőtt sok jó tanácsot adott, akkor miért ne beszéljünk vele, vagy/és kérjük a véleményét?
tegnapelőtt 15:38
 9/21 A kérdező kommentje:

Miért ne lehetne kívancsi az anyja vélemenyere is? Es akkor az miért van rendben, hogy Ödönke felesege, Julika a saját anyjától kér vélemenyt dolgokról, az miért elfogadott?

Az, hogy valaki megkérdezi az anyja véleményét valamiről, nem azt jelenti, hogy az alapján dönt, szimplán kívancsi a véleményére. Én múltkor meg egy barátnőmet is megkérdeztem, szerinte megy-e a házhoz a függöny, amit kivalasztottunk, mert külső véleményre is kíváncsi voltam, ennyi.

tegnapelőtt 15:41
 10/21 anonim ***** válasza:
9%

De arra amit írsz, arra kb senki nem használja az anyucipicifia kifejezést, mert nem ezt jelenti.

tegnapelőtt 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!