Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kapcsolattartás fiatal felnőtt...

Kapcsolattartás fiatal felnőtt gyerekkel?

Figyelt kérdés
Két lányom van, az egyik 22 éves egyetemista, párkapcsolat nélkül. Ő hétvégente hazajár. Az idősebb 27 éves, szintén lány, egy éve tartó kapcsolata van, gyakorlatilag együtt él a barátjával. Ő havonta egy délutánt tölt velünk, hozza a párját is. Telefonon nem tartjuk a kapcsolatot, üzenetet is főleg én írok. Úgy tűnik, jelenleg csak számomra fontos az, hogy néha beszéljünk. Szeretném tudni, hogy jár-e valaki hasonló cipőben és várható-e, hogy ez a helyzet megváltozik.
tegnapelőtt 19:06
1 2 3
 21/26 Krómgyűrű válasza:
72%

Én 24 évesen is hazajártam minden hétvégén. 4 óra volt az utazás. Nem az önállóságról van szó, hanem szimplán untam magam egyedül a városban. Szülők és testvérek között jobb volt lenni, pláne úgy, hogy a hobbimat is otthoz űztem.

És mikor éltem? Hát akkor.

Kérdésedre válaszolva szerintem se fog nagyot változni a helyzet sajnos. Ha már most ily kevés időt tartotok fenn egymás kapcsolatára, később se fog változni.

25/F

tegnap 10:36
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Ok nélkül egyik "gyerek" sem lesz ilyen, csak elfelejted leírni az okot.

Én sem tartom anyámékkal a kapcsolatot igazán - megvan rá a nyomós okom de hogyha őket kérdezi bárki, úgy adják elő, hogy én vagyok a hálátlan és őket nagyon kell ám sajnálni, amiért nem keresem őket.

Kár, hogy az igazságot senkinek nem mondják :D

tegnap 10:56
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló, én vagyok a ““gyerek””.

Nekem rettenetesen sok lenne minden hétvégén a szüleimhez menni. Akkor mégis mikor találkozhatnék a barátaimmal, mikor csinálhatnánk programot a párommal kettesben, mikor csináljunk meg nagyobb otthoni munkákat? Irreális elvárás.

És mi se sokat beszélünk a találkozókon kívül, nem igazán van miről.

tegnap 11:50
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Huszonévesen én még bőven a bulizós korszakomat éltem, igazából nem érdekelt semmi és senki. Aztán ahogy "benőtt a fejem lágya", rájöttem, hogy a szüleimnek mennyi mindenért lehetek hálás és hogy mennyire szeretem őket. Most 37 évesen szinte minden nap írunk/beszélünk egymással. Tekintve, hogy mi a párommal vidéken élünk, ők meg Pesten, kb. 3 havonta találkozunk, akkor is ők jönnek le, nekik van autójuk.
tegnap 16:11
 25/26 A kérdező kommentje:
24-es, én is valami ilyesmiben reménykedem. Most jól el van a barátjával, akinek egyébként már nem élnek sajnos a szülei, de hozzánk szívesen ellátogat. Inkább a lányom nem igényli a szorosabb kontaktot, de ez idővel változhat, hiszen én magam is sokat változtam.
tegnap 19:42
 26/26 anonim ***** válasza:
50%
Azt írod, te magad is változtál, ezek szerint van oka annak, hogy nem erdekled a lanyod, csak nem írod le.
tegnap 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!