Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?
Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.
Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.
Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.
Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.
Szerintem nekünk leveleznünk kellene privátban Kérdező! Nagyon hasonló életem volt a tiédhez.
Azóta elhunytak az ápoltak...
51, utolsó (Szerintem nekünk leveleznünk kellene privátban Kérdező! Nagyon hasonló életem volt a tiédhez.
Azóta elhunytak az ápoltak....")
❤️
Szerintem mindegy, én nem tudok és nem is akarok választani szeretteim közt. Magyarázkodásra a továbbiakban szerintem itt teljesen felesleges.
Úgy ahogy nem dobnám el a gyerekem, a párom, a barátom, nem dobnám el az édesanyám sem. De, még a 10 éves kiskutyámat sem. Akit szeretünk, azt nem adjuk oda. Édesanyám se adott intézetbe, mert „nyűg voltam" amikor dolgozott, hogy hova tegyen. Ahogy neki sem, nekem sem nyűg, és ahogy ő megoldottam, én is meg fogom oldani, ameddig bírom. És igen, ha kell ápolásin is. Mert a családtag — nekem legalábbis — fontos annyira.
57!
Bár nem a 41. vagyok, de azt azért végiggondoltad, hogy a legtöbb gyerek alapesetben intézményben (ovi, suli) van, míg a szülőnek dolgoznia kell? Ennyire nem hajthatod a hülyeségedet...
Mondjuk a 38. kerdéseimre (21:22) nem siettél annyira válaszolni, mint a szívecskét küldeni az 51-esnek, de sebaj, písz, világbéke stb. ❤️ 🙂
58, ha ennyire szeretnéd tudni, feladtam a munkám, édesanyám nyugdíjas volt, és ápolási díjból éltünk. Nem volt férjem, 12 éves fiam van van. Anyukámmal együtt lakunk, de végülis, 24 órás elfoglaltság, bár ő még hála ha nehezen is, de tud járni. Érszűkület,es egyebek. Nagyim amúgy demens volt, így tudom mivel jár.
Nem akartam veszekedni, csak néhányan kvázi nekem estem egyből, hogy nem tudok, nem értek semmit, miközben részleteket nem tudtak.
Értem, hogy sok élethelyzet van, mindenkinek más az élete, csak ezt nem értem, hogy miért ennyire szülő ellenesek sokan. Sokmindent meg lehetne oldani, elmondani dolgokról, valakiért.
"Egy szülő sem nagyobb „gond", mint egy gyerek."
De. A gyerek egyre jobban önálló lesz, a szülő ha lerobban, egyre kevésbé képes az önellátásra. A gyereknél tudod, hogy mikor kell kb megtanulnia beszélni, járni, szobatisztának lennie, szülő ápolásánál nem tudod, hogy ha most nem kell pelenkázni, később kell-e. Könnyebb pelenkázni egy babát, mint egy nálad nehezebb felnőttet. Gyereknél adott, hogy meddig kell róla gondoskodni, szülőnél nem tudhatod, lehet 30 év is.
És míg neked a gyerekeddel kéne foglalkoznod, addig a szüleiddel foglalkozol 0-24-ben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!