Hogy tudják sokan otthonba adni a szüleiket?
Édesapámmal nekem nem volt jó a kapcsolatom, de vele se tudtam volna ezt megtenni. Örültem, hogy testvérem vállalta, bár nem kellett évekig ápolni.
Édesanyám imádom annyira, hogy nem tudnám beadni, legyen bármi is, úgy gondolom, ameddig talpon vagyok, segítem ameddig tudom és amiben tudom.
Sokan rögtön az otthont mondják, de én ezt el se tudom képzelni, hogy ennyire szívtelwn, lelketlen lennék, hogy kvázi eldobjam.
Tudom, hogy nem könnyű ápolni egy beteget, nagyszüleim közt is volt akit ápolni kellett utolsó években.
Ja és akkor ez a sztereotip baromság, hogy benyugtatózzák.. Ez nem valami amcsi sorozat, butácskám. Nem nyugtatóznak senkit.
Amúgy pont a magadfajta gyökerek miatt van olyan, aki inkább megdöglik meg szenvedteti a rokont is, de nem kér segítséget, mert jaj mit fognak gondolni.
Az örökség meg nem tartozik ide. Amikor otthont kell keresni, kb semmi nem marad a nagy örökségből.
Látom akkora rohadt nagy mártír vagy, hogy nem látod mások álláspontját. Vagy nem akarod. Iszonyú lehet ilyen korlátoltnak és ostobának lenni, mint amilyen te is vagy.
Tudod, ha így folytatod, akkor te viszont otthonban végzed. Akármennyire is vegzálod, a fiad nem fogja a szaros pelenkádat cserélni. Ugyanis bőven eleget látta a gyerekkorában azt, hogy mivel jár az idősgondozás.
Tudod, az a kegyetlen, hogy eldobod a gyerekkorát, csak hogy elmondhasd magadról, mekkora szent vagy anyád ápolásáért. Egyébként igen, az ember éli az életét, mert ez a dolga. Akkor is, ha a szerettei szakápolókkal van egy otthonban.
De tudod mit, vidd haza a demens, súlyos cukros nagyanyámat, aki sokszor azt se tudja, hogy hol van. Meg mellé az auti tesómat is. Kapsz velük egy hónapot, utána várlak bocsánatot kérni.
De van olyan, hogy sajnos valakit akarata ellenére benyugtatóznak!
Kérdező, írtam korábban privátot. 51-es válaszoló voltam.
Kérdező, nem hiszem, hogy hitel volt a házon, amikor feladtad az állásodat az ápolásért. Akinek van jelzáloghitele, az nem tesz ilyet, hogy felmond, és majd anyu/nagymama nyugdíjából fizeti a hitelt, a rezsit, stb., és ha nagymama meghal, akkor mindezt egy nyugdíjból, mert akkor kiesik a nagymama nyugdíja és az ápolási díj is. Ha pedig 1992-ből volt még függő hiteled, havi 3.990.- Ft (ahogy akkor írták), az nem hasonlítható össze a mostani törlesztőkkel.
Szerintem is jobb, ha elengeded, 160+ hozzászólás után se jött senki, aki szerint te vagy az önfeláldozás és a családi szeretet megtestesülése.
Fontosabb a pénz, mint a család másoknak, de azért apellálsz az örökségre, mert aki nem ápolja az anyját a sírba a te példádra, az ne kapjon örökséget 😀
Mibe fogadok, hogy amúgy se dolgoznál, aztán így legalább otthon meresztheted a popsidat. Gondolom anyád háza volt az önerő a hitelhez… De te nem vagy anyagias, ugye 🤣
Nincs mit érteni a vartyogásodon. Nem mondasz semmit, csak hajtod a magad ostobaságait. Hozzáteszem, hogy ilyen beszűkült, korlátolt gondolkodású embereknek nem kellene szülni, mint te. Már csak a fiad érdekében sem. 3 évig össze volt zárva a demens dédivel, miközben neki gyereknek kellett volna lennie és a szüleivel menni világot látni.
Hálistennek apámban van annyi, hogy nem fosztaná meg az unokáit a gyerekkortól, hogy az ő fenekét mosogassuk. Ugyanis már kinézte, hogy az Olajág Otthonban milyen apartmant szeretne magának és rajta is van a listán. Pedig csak 64 éves, aktív pasas. Viszont nem várná el tőlünk, hogy mindent feladjunk és körülötte ugráljunk. Ahogyan az egyébként egészségügyben 40+ évet ledolgozott mamám is közölte a balesete után, hogy nem akar hazamenni és pláne ne ápolgassák a gyerekei, mert ő szakemberek közt szeretne lenni és normális ellátást kapni. Sajnos elérte őt a demecia, vagy inkább a cukorbaja miatti leépülés. De tudod mit? Jobban érzi magát ott az otthonban a többi időssel, programoznak (igen, nekik egy séta az otthon parkjában meg egy filmnézés is program, nem beszélve arról, amikor dalkört csinálnak vagy amikor ad hoc keringőznek egyet szerda délelőtt, mert miért ne) és megvan a napirendjük.
Akit akarata ellenére nyugtatóznak be, annak elég nyomós oka van. Például éppen dührohama van, ami közben kárt tehet önmagában vagy másokban. Ilyen esetben inkább egy adag nyugtató, minthogy mondjuk szétverje a fejét vagy eltörje valaki orrát…
158. Azt egy szóval se mondtam, hogy hátrányba szorul, már bocs. A nyaralás nem lét kérdése, és van más élmény is. Van aki nem teheti meg egész élete során sem. S, akkor mi van?
Nem, nincs sok százezer a nyugdíja. Ezt ne tőlem kérdezte, hogy hogy lehet élni belőle, tudom, hogy kevés és nem én tehetek róla. Bocsi. Sajnálom.
126,sajat szemeimmel láttam.
Na jó, elég. Ne ítélkezetek.
166,anyunak nincs háza. Van gyerekkora. Persze, mert a szakember mindig tökéletes. Akkor is, ha idegen környezetben hal majd még távol a családtól. Érdekes, hogy a kórházban többször kapott, mert állítólag muszáj volt, de otthon soha nem kellett.
Ne ítélkezetek már rólam. Ti tökéletesek vagytok, mi? Örüljetek neki és számoljatok el a lelkiismeretetekkel, hogy el dobtatok a szülőket és köpjetek fel, majd álljatok alá.
51,olvastam és köszönöm. Jól esik, de nem mertem ezek után válaszolni.
Ha normális hozzászólások jönnének, elgondolkodnek, és volt is ilyen, ezt köszönöm. A kötekedés nem engem minősít. Ti már csak rám vagytok kiéleződve. Szár anya vagyok, mert szeretem a saját anyám és nem akarom, hogy idegenben haljon meg, ha majd egyszer muszáj lesz, és segítem? Szar anya vagyok, mert nem nyaralni viszem a gyereket, hanem színházba mondjuk? Törődöm vele is képzeljétek el. Nem hanyagolom őt se el. Az persze még se fordul a fejetek én, hogy home office is létezik, ugye? Okostojások.
Bocsánat, de az, hogy 200-an estek nekem egyszerre, csak mert kérdeztem valamit, és van egy gyakorlaton alapuló elméletem, már szár vagyok, meg minden. Szép. És eközben semmit se tudtok rólunk, az életünkől. Csak az, hogy anyum merem segíteni és nem viszem nyaralni a gyereket. Mintha ezen múlna a boldogság. Hát, nem. Bezzeg ti, ti tökéletesek vagytok, nem? Szülő, nagyi otthonban, vagy ahol akar, ti meg elitek valahol az életeteket, nyaralgattok, stb.
Mégegyszer köszönöm az építő jellegű hosazaszolasokat, e 51-esnek. Nem, nem kizárólag a véleménye miatt, hanem, mert normálisan írt és tapasztalattal rendelkezik.
Jó olvasni, hogy nem mindenki gyűlölködik itt, és le tudja normális hangnemben írni a véleményét. Anélkül, hogy ítélkezne. Nem, én nem ezt akartam, de védem magam, a családom, a véleményemért kiáltok. Átgondolom persze ha esz érv van, de ezek nem azok. Mi az? Az, hogy nem fér bele a beteg családtag, mert nyaralni, élni akarok? Ugyan már.
Ki van a mamával, míg színházaztok?
Megy ő is veletek?
Elárulom, hogy egy igazán beteg embert nem hagyhatsz annyi időre sem egyedül...
Szóval ha mégis elvan otthon órákig, akkor kb. nem is kellene nála laknod, és a fene nagy áldozat, amit hozol, az igazából annyi, hogy élősködsz rajta, hogy ne kelljen két lakást fenntartani.
(Ha meg addig másra bízod, akkor megint egyszerű dolgod van, mert mégsem 24 órás készenlétben vagy...)
Kedves kérdező, nem az a probléma, hogy ápolod a mamát, sőt, ez tiszteletre méltó. A gond azzal van, hogy aki más megoldást talál, azt negatívan minősíted, rossz embernek gondolod, aki nem szereti a felmenőjét. Leírtuk sokan, miért nem így van az esetek többségében.
Én gyermektelen vagyok és középkorú nő. Én azt tervezem, hogy ha már nem tudok magamról gondoskodni, akkor keresek egy jó, kellemes idősotthont, ahol úgy élhetek, mint egy garzonlakásban, csak gondoznak is. Rokonom már lakott ilyenben. Már most gondolok arra, miből fogom finanszírozni ezt és elkezdtem tudatosan készülni rá. Sok egyedülálló idős magától bemegy ilyen helyekre. Nem az 50 évvel ezelőtti szoci elfekvők sivárságát kell elképzelni.
Felrobbant a GYK.
Döbbenet, hogy mennyi egoista, csak a saját érdekeit, kényelmét néző (kisgyerekére hivatkozó) idősgyűlölő ember van itt, aki szerint a Kérdező hülye, idióta, semmit nem tudó, tanulatlan stb... Miért is?
Emberek!! A saját lelkiismereteteket mossátok, de egyik másik megnyilvánulásotok szánalmas.
Akinek nem inge, nem vette magára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!