Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők hány éves korig tanulta...

Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb

Figyelt kérdés

Érdekel a téma

Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.

Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.

Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.

Én diákként

6 keltem

6.40 indultam a suliba

7-14.20 voltak az órák

Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött

15kor értem haza

Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.

16 álltam neki a házinak

16.30- 18ig tanultam

És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam

Én 19nél előbb sose végezztem

Most felnőttként

5.30 kelek

6-14 meló

14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók

15-22 szabad a délutánom.

És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak

Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.

Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most

2021. szept. 3. 07:43
 81/110 anonim ***** válasza:
85%
Szintén 73. Max első két osztályban ültek le velünk tanulni, akkor sem folyamatosan. Később csak ellenőrizték, hogy megcsináltuk-e a leckét. De ez is nevelés kérdése. Felsőtől kezdve csak a jegyeinket nézték.
2021. szept. 3. 11:45
 82/110 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak nevelés, az adott gyerek képességeinek is függvénye.
2021. szept. 3. 14:01
 83/110 anonim ***** válasza:
90%

Na akkor elmondom, 2 gyerekes anya vagyok, képzeld online intézek mindent, csekket is át utalással fizetem, nem is tudom mikor voltam utoljára postán vagy ilyen helyen.

Mégis nincs kb semmi szabadidőnk magunkra a férjemmel a gyerekek mellett. Neked nagyon nagy képzavar van a fejedben a gyereknevelésről, plusz miért állsz le vitázni szülőkkel gyereknevelésről ha nincs is gyereked? Gőzöd nincs róla milyen gyereket nevelni.

Plusz poén, hogy a barátaiddal ilyen témában foglaltok álláspontot, mikor egyikőtök sem szülő 😂😂😂 jó kis társaság lehettek, gondolom az a brigád vagytok akik mindenhez IS jobban értenek mindnekinél. Ezekkel a megnyilvánulásokkal meg csak magadat égeted, süt rólad a butaság.

2021. szept. 3. 14:12
 84/110 anonim ***** válasza:
100%

#83 Ne is mond. Postai sorban állós csoki, meg kaparós tukmálós csekk befizetés a legjobb. Ja és mikor haza mész akkor a postaládában ott egy újabb csekk. Egy utolsó szolgáltató volt aki eddig nem online számlázott de nem rég óta neki is megy az online.

Így a postaládában sem kell turkálnom csekk miatt.

dijnet, viszonylag könnyedén lehet a számlákat fizetni, már amelyik szolgáltató be van regisztrálva.

2021. szept. 3. 15:11
 85/110 Metionin ***** válasza:
22%

Velem sosem tanultak. Nem is tudtak volna, ami a szorzótáblánál nehezebb, már gondot okozott volna nekik.

Amúgy szerintem gyereknek lenni nehezebb, rosszabb volt mint felnőttnek, az hogy milyen szülőnek lenni arról szerencsére nem tudok nyilatkozni. Annyi hogy a szülőség választható, az hogy megcsináljanak, az meg nem.

2021. szept. 3. 17:10
 86/110 anonim ***** válasza:
64%
Nálad a pont utolsó. Igazad van. Amúgy is unalmas már ez az állandó szülői hiszti. Jaj nekik milyen nehéz, jaj csak ők tudják mi a fáradtság stb. Nem kötelező gyereket vállalni.
2021. szept. 3. 18:59
 87/110 anonim ***** válasza:
68%

Az azért durva hogy a boltban veszed a nokedlit , hát nem tudsz nokedlit szaggatni? 🤣

Sztem a kérdező egy elég lusta ember lehet

2021. szept. 3. 21:06
 88/110 anonim ***** válasza:
0%
Vagy csak nem akarja tulbonyolitani a dolgoakt.
2021. szept. 3. 21:14
 89/110 anonim ***** válasza:
25%

87#

Azért gyártják, hogy megvegyék az emberek. Te semmit nem szoktál boltba venni?

2021. szept. 3. 21:17
 90/110 anonim ***** válasza:
100%

Diákként... 7-kor keltem, 7:30 indulás, 8 suli. 14-15-kor vége, aztán go haza, 22-ig kockulás. Gyors vacsi-tusi, és kész 😎

Most meg ilyen felnőtt fasságokat kell csinálnom, mint bevásárlás, főzés, takarítás, stb, 16:30-ig munka, egészségemre is figyelni kell, szóval sport. Nincsen meg a napi szabadidőm már 😢 3-4 óra csak a 7-8 helyett.

2021. szept. 3. 22:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!