Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők hány éves korig tanulta...

Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb

Figyelt kérdés

Érdekel a téma

Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.

Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.

Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.

Én diákként

6 keltem

6.40 indultam a suliba

7-14.20 voltak az órák

Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött

15kor értem haza

Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.

16 álltam neki a házinak

16.30- 18ig tanultam

És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam

Én 19nél előbb sose végezztem

Most felnőttként

5.30 kelek

6-14 meló

14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók

15-22 szabad a délutánom.

És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak

Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.

Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most

2021. szept. 3. 07:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/110 anonim ***** válasza:
100%

28# Tudod, azért ez nem csak a tanulásról szól. Hanem a közösen eltöltött időről amit a szülővel tölt még, ha az látszólag nem is szimpatikus a gyereknek. Nincs magára hagyva, ha nem ért valamit. Ezek az idők sosem vesznek kárba.

Másnap biztonságban érzi magát , mert felkészült és ettől jókedvű is.

Persze ezek csak akkor működnek, ha türelmes a szülő. Ideges ember ne üljön le a gyerekével tanulni, annak sosincs jó vége.

2021. szept. 3. 08:49
 42/110 anonim ***** válasza:
0%
Tudom, mi az évvesztes, de azt is tudom, hogy a "fog velem tanulni" az jövő idő.
2021. szept. 3. 08:50
 43/110 anonim ***** válasza:
35%
Elég nyilvánvaló hogy a kérdező álomvilágban él ami a gyereknevelést illeti.
2021. szept. 3. 08:54
 44/110 anonim ***** válasza:
86%

41# Igen, nálunk azért van az együtt tanulás mert "rugdosni" kell.

43-vagyok

2021. szept. 3. 08:54
 45/110 anonim ***** válasza:
87%

Sosem tanultak velem a szüleim - illetve apám egy időben hétvégente megpróbálta, de hamar belátta, hogy jobb, ha békén hagy, úgyis megy egyedül is. - Annyi, hogy a nagyszüleimnek köszönhetően már úgy mentem suliba, hogy tudtam írni-olvasni-számolni, tehát az első osztály nem volt nagy kihívás.

Leterheltség szempontjából nem érzek jelentős különbséget a diáklét és a felnőttkor között. A munkámban vannak könnyebb és nehezebb időszakok, mint ahogy diákként is hullámzó volt, hogy mikor mennyi a tennivaló.

2021. szept. 3. 08:57
 46/110 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem amíg nincs gyerek addig sokkal jobb mint diáknak lenni..viszont gyereket nevelni már én úgy gondolom sokkal rosszabb lenne
2021. szept. 3. 09:18
 47/110 anonim ***** válasza:
38%

A gyerekeknek 1000x könnyebb élete van. 3 hónapnyi iskolai szünet vs. 20-37 nap szabadság. Nem kell főzni, pénzügyekkel foglalkozni, némi házimunkát leszámítva a háztartás se a te gondod. Tanulni kellett, de felnőttként is ugyanúgy képzem magam, szóval nincs nagy különbség. Napi 7x45 perc, plusz 1-2 óra házi&tanulás átlagban nem volt sosem megterhelő.

A másik kérdésre pedig az a válaszom, hogy sosem kellett velem tanulnia egyik szülőnek sem, mert nem igényeltem. Azt elismerem, hogy nem voltam egy átlagos gyerek, a többségnek valószínűleg nem árt, ha 1-2 évig besegít a szülő, mielőtt teljesen önálló lesz a tanulásban.

2021. szept. 3. 09:35
 48/110 anonim ***** válasza:
25%
Azért én sem szívesen mennék hozzád menzára, mivel én az ÉTELT szeretem.
2021. szept. 3. 09:39
 49/110 anonim ***** válasza:
70%

Velem csak elsőben tanultak, addig, amíg nem tudtam rendesen olvasni. Diáknak ezerszer könnyebb lenni. Semmi felelősség. Csak tanulni kell. Nem kell egy családról, megélhetésről és mindenről gondoskodni.

Mindezek ellenére megvan a felnőtt létnek is az előnye.

Minden kornak, életszakasznak megvan a maga szépsége.

2021. szept. 3. 09:42
 50/110 anonim ***** válasza:
54%
Borzasztó jó háziasszony lehetsz, össze dobsz gyors valami moslékot aztán 15-22ig cicomászkodsz gondolom, vagy döglessz a tv előtt. Ha az én feleségem lennél már kidobtalak volna a tojásos nokedliddel együtt. Osztozkodnál a házimunkába, de egy normális ebédet meg nem vagy hajlandó főzni.
2021. szept. 3. 09:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!