Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a magyarázat hogy sok...

Mi a magyarázat hogy sok többgyermekes családban van kedvenc gyerek?

Figyelt kérdés
Nem értettem ezt soha. Hogy lehet hogy sok szülő bevállal többet is, de utánna az egyiket sokkal jobban szereti a többinél.
ma 09:06
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell benne értelmet keresni, hosszan lehetne írni az okokat, hogy a szülő miért szereti jobban az egyik gyerekét, mint a másik kettőt.
ma 09:12
 2/6 anonim ***** válasza:
28%
Több mint 90%-ban inkább a gyerekek beszélik be maguknak ezt a baromságot, magyarul egy 3 gyerekes családban mindhárom szerint ő van "elnyomva"
ma 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Mindig van egy kedvenc, akinek a személyisége jobban passzol a szülőkéhez vagy a viselkedése az elképzelésükhöz arról, hogy milyen egy gyerek.
ma 10:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy úgy kedvenc, hogy valamiért közelebb áll a szülő szívéhez vagy úgy, hogy mindent megkap, a másik meg cselédként gürizhet, hogy a kis hercegnek/hercegnőnek mindene meglegyen.

Elsőre azt mondom, hogy van, hogy összeillik a szülő és a gyerek természete, jól megértik egymást, de sajnos olyan is lehet, hogy nem. Mondjuk a nyüzsgős, mindenhova eljárkáló szülő kifog egy visszahúzódó, csendes gyereket és egy nagydumás, felfedező természetűt. Vagy nagyon hasonlít rá az egyik gyerek, de a két dudás egy csárdában esete forog fenn. És ezt nem lehet előre tudni.

A második eset az szerintem gáz. Van olyan ismerős, akinél a bátyja volt a "trónörökös", akinek próbáltak mindent megadni. A húgot pedig, amint lehetett elküldték dolgozni, hiába szeretett volna tanulni. Mindezt azért, hogy a bátyja külföldön járhasson egyetemre. Itt a második gyereket nem is akarták, csak nem sikerült elvetetni. Amikor felnőttek, a fiú lelépett külföldre, a lány maradt, öreg korára ő ápolta az anyját.

ma 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
89%

Általában amikor a gyerek úgy érzi, hogy a másik a kedvenc, akkor nincs erről szó, csak épp vannak olyan agyament dolgaik, ami miatt többször kell az egyiknek ellentmondani, fegyelmezni, problémázni, mint a másikkal. A gyerek ebből meg annyit vesz le, hogy a másik a kedvenc, mert azt nem piszkálják annyit.

Szerintem a szülők nagyon nagy többségénél nincs különbség a gyerekek között, mindegyiket ugyan úgy szeretik.

ma 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Es az milyen mar, amikor egykekent nem en voltam a kedvenc, hanem az unokatestverem, aki velunk se lakott?

Van 2 gyerekem mar. Osszeszorul a szivem ha arra gondolok, hogy a szuleim hogy nem voltak kepesek igazan szeretni engem.

Annyira konnyen, egyszeruen szeretem a gyerekeimet meg se kell eroltetni magam, tokmindegy mennyire nehez egy napunk…es mindkettot. Nincs kedvenc. Nem ertem ezeket az embereket, akik kicsesznek a sajat gyerekukkel.

ma 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!