Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tud megérteni az...

Miért nem tud megérteni az anyukám és miért hiszi hogy gondolatolvasó vagyok?

Figyelt kérdés

Egyrészt akármiről elmondom az én véleményemet (nem feltétlen veszekés közben) egyszerűen nem érti meg elkezdi mondani a magáét és figyelmen kívül hagyja amit én mondok, meg se próbálja érteni másrészt állandóan azt hiszi tudok a fejében olvasni, semmit nem mondd el miért csinálja velem, például azt sem miért csinálja azt amit (olyan dolgokra gondolok itt ami velem kapcsolatos.)

Tippek, vagy magyarázat miért van ez?

2022. nov. 17. 18:35
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Azért van, mert tini vagy! Elmúlik! Nem anyád lett más, hanem Te! Eddig nem volt véleményed, most már van!

Két dolog történhet, vagy az életed elér egy olyan ponthoz, hogy már egyetértetek és értitek egymást, vagy sosem fog ez megvalósulni és ennek okán sosem lesztek igazán jóban, ezt értsd úgy, hogy szívesen látod, meg szereted, meg az anyukád, meg minden, de egyetérteni nem tudtok majd semmiben, tartalmas beszélgetéseitek sosem lesznek, nem is nyíltok meg egymásnak, nem mondjátok el egymásnak a bajaitokat.

2022. nov. 17. 19:10
 2/10 anonim ***** válasza:
12%
Édesanyád minden bizonnyal szellemi fogyatékos.
2022. nov. 17. 19:13
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
" állandóan azt hiszi tudok a fejében olvasni, semmit nem mondd el" 1: magától értetődőnek kéne lennie az el nem mondott dolgoknak a te korodban, nem kéne hoyg a szádba rágják, vagy 2: nem tartozik rád, nem dönthetsz az adott dologban, bármit is képzelj. Válassz...
2022. nov. 17. 19:17
 4/10 anonim ***** válasza:
8%

De jó, hogy nincs gyerekem!

Én lennék a szemét, hogy nem tudom megérteni a mobilfüggő, narkós, lusta, élősködő, iszákos, gyógyszeres gyereket.

2022. nov. 17. 19:22
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Az a baj, hogy ha komolyan meg vannak győződve valamiről, hogy az úgy van, csak nem veszik figyelembe a részleteket. És akkor nyílván Te vagy a hülye, mert nem vagy gondolatolvasó. Dettó
2022. nov. 17. 19:45
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi használható válaszokat!

4. Hát remélem nem is lesz gyereked, neharagudj de gusztustalan vagy.

3. Értelek, de a probléma hogy nem magyarázza el miért tilt meg dolgokat amiknek a megtiltásának az oka nem egyértelmű, vagy miért nem enged el oda ahova (és tudom mikor tartoznak rám is a dolgok mert azokkal tisztába vagyok).

2022. nov. 17. 21:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A gondolatolvasásról: sok anya (érdekes módon apák nem) szinte saját testrészének tekinti a gyerekét. A saját testrésze meg ugyebár nem kérdez vissza és mindent ért. :-)

Anyukám hasonló alkat. A következő eset kapcsán döbbentem rá minderre: Anyukám említi X.Y.-t. "Ő kicsoda?" - kérdezem. "Hát nem tudod?" - kérdez vissza olyan hangsúllyal, mintha minden nap vendégségbe járna hozzánk. Majd hozzáteszi: "Hát ott volt a lakodalmunkon is!" Aha, a lakodalmukon, ami 4 évvel a születésem előtt volt. Erre kéne emlékeznem. :-))))))))))))))

2022. nov. 17. 23:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugy sem fogja megérteni hogy mi a gond, probalj nem foglalkozni vele.
2022. nov. 18. 01:50
 9/10 anonim ***** válasza:
26%
A nők ilyenek.
2022. nov. 18. 06:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint sem a nőkhöz sem a tinikorhoz nincs köze. Nálam apám csinálja ugyanezt, és felnőtt vagyok. Ma is keresztül gázolt rajtam, mert "nem tudom felvenni a fonalat". Ugyanis van valami a fejében, és azt hiszi, hogy nekem azt onnan ki kellene olvasni. Nem tudja a gondolatait koherensen összefoglalni, és tovább adni másoknak. Futó gondolatok cikáznak a fejében, és egy egy mondatot hozzáfűz (nem a társalgáshoz, hanem a gondolataihoz). Pl "Azt át kellene tenni." Mit, honnan, hova? Nem derül ki. És ha rákérdezek, hogy mire gondol, akkor felháborodik és azt mondja, hogy "jobb is, ha inkább nem nyúlsz hozzá". Még most sem tudom, hogy miről beszélt.

Ez sajnos rendszeres, és ahogy öregszik egyre rosszabb. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy kezdi elveszíteni az emlékezetét. Úgy emlékszik talán, hogy már egyszer mondta? Egyszer már elmagyarázta?

Sokszor elvész a gondolataiban. Olyan típus volt mindig is, aki csendben ül és agyal. De túlagyal. Megvan a vicc a nyuszikáról és a medvéről, ahol a nyuszika elindul kölcsönkérni a fűnyírót? Útközben agyal, hogy mit fog mondani a medvének. Aztán azon is agyal, hogy mit fog mondani, ha a medve nem akarja kölcsön adni. Amúgy is a múltkor is szemét volt vele a medve. Biztos nem akarja kölcsön adni. Amikor a medve házához ér már szentül hiszi, hogy úgyse kapja meg. Így amikor a medve ajtót nyit, annyit mond, hogy "Akkor b**d meg medve a fűnyíródat".

Hát ez a csattanó. Így szoktam megkapni én is "a jobb is ha inkább nem nyúlsz hozzá" mondatokat, ahogy ma is. Miután nekem csak annyi mondott előtte, hogy "Azt át kellene tenni." Nyilván ő kiagyalta előre, hogy mi van rossz helyen, hol lenne a helye, nekem kellene átrakni, de én biztos nemtörődöm módon úgyse rakom majd át stb stb. Így lehet kikapni a szülőktől valamiért, ami csak az ő fejében van.

júl. 1. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!