Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Véleményekre lennék kíváncsi!...

Véleményekre lennék kíváncsi! A szülők magyarázattal tartoznak a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Erről többször vitatkoztam, és szinte senki sem ért velem egyet. Egy valaki volt eddig.

Az én véleményem, hogy a szülők gyerektől független előéletével kapcsolatban nem tartoznak magyarázattal. Ellenben, ha a szülő döntése miatt a gyereket valamilyen hátrány ér, akkor szerintem igen.

Például: ha nem ismeri az apját/anyját, ha az apja/anyja problémás, ha szegénységbe született, előzőleg is ismert örökletes betegséggel együtt vállalták, és ami a legnagyobb vitát szokta generálni: a szülők kora.

Én már több olyat is hallottam, hogy a tudatosan 35-40 éves korban vállalt gyermekek később a szüleik szemére vetik, hogy túl idősek voltak. És szerintem igazuk van teljes mértékben. Ne értsetek félre, nem az egészségügyi problémákkal küzdőkről beszélek, meg az ilyenekről, hanem arról, aki élni akar még meg ilyesmi és azért lesz neki olyan későn. A gyerekre ez nagyon súlyos terhet ró, és szerintem minden joga megvan ezt a szülei szemére vetni.

Szerintem előbb utóbb minden gyerek valamit felró a szüleinek, szerintem sok esetben ez teljesen jogos, és a szülőnek erről beszélnie kell vele, ahelyett, hogy "tudd kivel beszélsz! menj a szobádba!"

Remélem érthető, hogy mit akarok mondani, nem azt mondom, hogy minden nap veszekedni kell, mert az tök jó, csak hogy bizonyos helyzetekben, életszakaszban úgyis van ilyen és vajon a gyerekeknek igaza van-e

2022. szept. 8. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A fentebb felsorolt példák esetében melyik az, ahol a helyzeten kicsit is javít az, ha a szülő magyarázatot ad?
2022. szept. 8. 22:05
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

"... a tudatosan 35-40 éves korban vállalt gyermekek később a szüleik szemére vetik, hogy túl idősek voltak ..... A gyerekre ez nagyon súlyos terhet ró, és szerintem minden joga megvan ezt a szülei szemére vetni."

Miféle terhet ró a gyerekre, hogy a szülei idősebb korukban vállalták őt?

2022. szept. 8. 22:21
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Mégis milyen terhet, pláne súlyosat ró a gyerekere, ha pl. 37 évesek voltak a szülei, amikor született?
2022. szept. 8. 22:57
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól végiggondolod, szinte alig van olyan ember aki a tökéletes időben a tökéletes helyre született. Ha létezik ilyen egyáltalán. Mert aki gyerekként úgy érzi, minden a legjobb, az lehet, hogy felnőttként lesz mérges mert rájön, hogy ezt csak elhitették vele. Bármilyen szempontból. Hogy a gyerekkori érzései nem is a saját gondolataiból születtek. Aki meg gyerekként haragszik, nagyon sokszor végigcsinálja pont ugyanazt amit annak idején a szülei. Ő is családot alapít messze nem tökéletes körülmények közé. Csak arra már "elfelejti" (ami hazugság), hogy ez gyerekként de nagyon nem volt jó.
2022. szept. 8. 23:43
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Téged amúgy mi frusztrál ennyire, kérdező? Menj terápiára, ne itt irogasd a baromságokat, hogy súlyos terheket ró egy gyerekre, ha a szülei nem 20-on évesen csupasz p.csára szülik.
2022. szept. 9. 00:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mégis hogy nézne ki, mire lenne jó ez a felelősségre vonás? Azon már úgyse tud változtatni, hogy mikor született. Ha meg kompenzációt akar a gyerek akkor szerintem már azzal rég kompenzálva lett, hogy anyagilag egy 35 éves szülő sokkal többet tud nyújtani, mint egy 20 éves. A párkapcsolat is stabilabb mert már nem akarják kiélni magukat és karriert is kevésbé hajkurásznak mint 25 évesen.
2022. szept. 9. 00:14
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Egyfajta önigazolást vársz itt, kedves kérdező?

Senkit, de tényleg senkit nem érdekel, h te mit gondolsz...

Túlértekéled a saját jelentőségedet.

2022. szept. 9. 05:31
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kifejtést.

36 éves gyerektelen nő vagyok, de még lehet 40 éves korig meggondoljuk magunkat, és lesz gyerek. Teszem fel 39 évesen szülök, akkor a gyerekemnek joga van számon kérni, hogy miért akkor szültem? Mi köze hozzá? Akkor akartam, akkora jött össze sok év után, akkor lettek meg a feltételek csodás kormányunknak hála, stb. Gyereknek nincs köze hozzá, hogy egy felnőtt mit miért tesz. Mégis milyen rossz hatással lenne ez rá?

2022. szept. 9. 07:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem ezt a kirohanásodat, mert egy gyerek rendben van, hogy egyszer csak megkérdezi a Szüleit, hogy miért vállaltatok engem ilyen idősen, de a gyerek mióta ítélkezhet a Szülei felett ebben a kérdésben? Ha nem egészségügyi probléma áll a háttérben, akkor attól függetlenül is lehet ezer, meg ezeregy olyan probléma, ami befolyásolta a gyerekvállalás kitolását. Ha nincsenek olyan anyagi körülmények, amik biztosítják egy gyerek érkezését vagy későn találta meg a megfelelő párt a családalapításhoz, ami ma már sajnos mindennapos probléma és még sorolhatnám... Ha a gyerek ezt a Szülei szemére veti, akkor gondolom nincsenek olyan meghitt, bizalmi kapcsolatban vagy értelmi szinten, hogy ezt meg is tudják egymással beszélni, pedig fontos lenne, hogy a gyerekek megértsék, hogy a Szülők miért éppen akkor döntöttek a családalapítás gondolata mellett. Szerintem fontos ezekről otthon is beszélgetni, hogy megértésre leljünk. Akkor a mostani 35-40 éves korosztály meg kérdezze fel a Szülőket, hogy Ők miért 20 évesen szültek??? Változott a világ és ha ez Téged ennyire frusztrál, akkor javaslom, hogy kezdj el terápiára járni, hogy kérdést kapj a válaszaidra és kezdj el szépen a transzgenerációs problémákról olvasni, hogy az empátiád kifinomultabb legyen.
2022. szept. 9. 07:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy újabb gyerek, aki azt hiszi, o a világ közepe és minden jár neki, a szülei csak a szolgái hiszen nem o akart megszületni
2022. szept. 9. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!