Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Véleményekre lennék kíváncsi!...

Véleményekre lennék kíváncsi! A szülők magyarázattal tartoznak a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Erről többször vitatkoztam, és szinte senki sem ért velem egyet. Egy valaki volt eddig.

Az én véleményem, hogy a szülők gyerektől független előéletével kapcsolatban nem tartoznak magyarázattal. Ellenben, ha a szülő döntése miatt a gyereket valamilyen hátrány ér, akkor szerintem igen.

Például: ha nem ismeri az apját/anyját, ha az apja/anyja problémás, ha szegénységbe született, előzőleg is ismert örökletes betegséggel együtt vállalták, és ami a legnagyobb vitát szokta generálni: a szülők kora.

Én már több olyat is hallottam, hogy a tudatosan 35-40 éves korban vállalt gyermekek később a szüleik szemére vetik, hogy túl idősek voltak. És szerintem igazuk van teljes mértékben. Ne értsetek félre, nem az egészségügyi problémákkal küzdőkről beszélek, meg az ilyenekről, hanem arról, aki élni akar még meg ilyesmi és azért lesz neki olyan későn. A gyerekre ez nagyon súlyos terhet ró, és szerintem minden joga megvan ezt a szülei szemére vetni.

Szerintem előbb utóbb minden gyerek valamit felró a szüleinek, szerintem sok esetben ez teljesen jogos, és a szülőnek erről beszélnie kell vele, ahelyett, hogy "tudd kivel beszélsz! menj a szobádba!"

Remélem érthető, hogy mit akarok mondani, nem azt mondom, hogy minden nap veszekedni kell, mert az tök jó, csak hogy bizonyos helyzetekben, életszakaszban úgyis van ilyen és vajon a gyerekeknek igaza van-e

2022. szept. 8. 21:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Felnőtt életben sokkal angyobb elsz így a koppanás számára.
2022. szept. 9. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!