Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb
Érdekel a téma
Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.
Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.
Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.
Én diákként
6 keltem
6.40 indultam a suliba
7-14.20 voltak az órák
Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött
15kor értem haza
Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.
16 álltam neki a házinak
16.30- 18ig tanultam
És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam
Én 19nél előbb sose végezztem
Most felnőttként
5.30 kelek
6-14 meló
14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók
15-22 szabad a délutánom.
És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak
Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.
Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most
Kérdés az volt,hogy a diákok élete nehezebb vagy a szülőké
És hogy hány éves koráig tanultál a gyerekkel
#12 hát látod
Teljesen rosszul vannak attól,hogy én 2-3 napra főzők és általában olyat ami hamar megvan
Vasárnap főzök az vasárnap hétfő kedd azt esszük
Kedden főzök ami kedd szerda csütörtök
Csütörtökon nem csinálok semmit mert pénteken az páram hambuger napot tart a kollégákkal,én még egy nap kibírom főétel nélkül
A szülőké.
Mondjuk elég nagy butaság volt így vitázni valamin és feltenni egy ikyen kérdést ha nem is vagy szülő. Mármint persze fel lehet tenni, csak azt írod felnőttként azt érzed sokkal több időd van stb stb. Az addig oké. de felnőttnek lenni nem ugyan az mint szülőnek.
Most lehet 15-22 szabad a délutánod, hát ha gyereked lesz nem, hogy a délutánod nem lesz szabad, az elején még az éjszakáid se 😅 tehát felnőttnek lenni jobb mint diáknak, de szülőnek lenni nehezebb mint diáknak.
Ne haragudj,de szerintem nem kell ott állni a gyerek mellett 0-24ben
Tanulni max altalanos iskolásig kell
És szerintem minden csak szervezés kérdése,plusz ott van az apa is a férj akivel közösen vállaltad azt a gyereket nem , ő hol van ?
Közös élet,közös háztartást közös nevelés
Őszintén minden dolgot csak az anyára hárul a.a
Velem a szüleim sosem tanultak, de nem is emlékszem, hogy 1.-től 4.-ig hogyan tanultam délutánonként.(azon kívűl, hogy 16-ig iskolában voltam, a házi feladatok többségét, ha nem az összeset, ott csináltam meg)
5.-től 8.-ig már több tanulnivaló volt, de sokat segített az is, hogy ugyanúgy jártam napközire, és ott a napközis nevelőm mindig kikérdezte a gyerekektől az aznapi tanultakat.(+házikat is ellenőrzött)
Gimi alatt egyedül tanulok, de azért hiányzik az, aki az előbb említettem.
Hogyha egy felnőttnek nincsen gyereke, akkor lehet, hogy könnyebb a dolga, de valamiért úgy érzem, hogy a pénzügyek is változtathatnak a nehézségen.
(Bár felnőtt részről nem tudok nyilatkozni.)
17
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!