Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb
Érdekel a téma
Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.
Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.
Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.
Én diákként
6 keltem
6.40 indultam a suliba
7-14.20 voltak az órák
Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött
15kor értem haza
Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.
16 álltam neki a házinak
16.30- 18ig tanultam
És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam
Én 19nél előbb sose végezztem
Most felnőttként
5.30 kelek
6-14 meló
14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók
15-22 szabad a délutánom.
És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak
Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.
Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most
Most neked miért fáj az, hogy én hétköznap félóránál többet nem szánok ételre,egészségesen étkezunk,normálisan alapanyagokból, nem kisütős hülye ripi ropogós fasírt golyócskákat,hanem normális alapanyagokból készültek ételeket.
Most miért fáj az neked hogy én nem állok ott a tűzhely előtt orákat és nem főzök húslevest marhapörköltet,meg meggyes pitét
Ja és van egy párom is akinek ha nem tetszik akkor odaáll és ha kell ő főzz, amúgy hozzáteszem, hogy kábé ő is ezeket főzné meg,mert ő kéri,hogy mit csináljak, ő találja ki ezeket
A héten is mondta,hogy ő már enne lencse főzeléket
Nem csak húst hússal étel létezik
Vannak tészták és főzelékek is
Egy szóval nem írtam,hogy a baráti társaságnak lenne gyereke
Nincsen
A téma az volt kinek nehéz és miért
Ennyi
A komment szekció kezdte el írni a főzést és azt,hogy szülőként nem lesz időm 15_22 ig semmire
És erre reagáltam igen mivel online intézek mindent
De a kérdésem még mindig az hogy felnőtt szülonek vagy gyereknek lehet nehezebb lenni
Igazából elsősorban az érdekelt,hogy ki hány éves koráig tanult a gyerekkel
Nálam ez 10-11ig ment
11-20 éves koromig teljesen egyedül
62-re: azt nem bírod megérteni tökéletes háziasszony, hogy attól, hogy valami lassan készül el (lásd sült), kerülhet díjak kevesebb időbe hétköznap, mint az, adni gyorsan megvan.
Mert amíg sül a hús, te bármit csinálhatsz, ellenben a csilit kavargarhatod.
Ez annyira helyzettől függ.
Egy lusta disznó voltam, szüleim meg piszkáltak hogy tanuljak :)
Ez az igazság.
Fiam hát ügyes gyerek, de ő sem erőlteti meg magát, leülünk vele, mert így nem csak az ultra minimumot teljesíti.
ÁÁ már tudom a verset, de a Kb tudom meg nem akadok meg az nem ugyan az.
Annyit nem ülnük mellette mint a szüleim mellettem.
ÁÁ megy a nyelvtan... Nincs gond. Csak aztán még se megy annyira.
Általánosban ez mg oké, gimiben már nem.
Ami szerintem nagyon fontos de kimarad hogy nem tanítják meg a gyerekeket tanulni. Mindenkinek más a módszere.
Nem ismerik a módszereket, így nem is tudják hogy ha egy kér dolgot máshogy csinál, lehet hatékonyabb az egész.
Erre sajnos csak egyetemen jöttem rá.
Emlékszem arra, hogy anya elment dolgozni, apa öltöztetet apa vitt el óvodába,
anya végzett a munkával akkor értem jött az óvodába hazamentünk,apa munka után bevásárolt,hazaért apa játszott velem, anya addig tudod nyugodtan főzzni,aztán anyával játszottam, addig apa takarított.
Hétvégén általában nagyszülőknél voltunk, de mind a hárman,szóval nem hagytak ott max akkor hogyha azt mondtam hogy ott szeretnék aludni a mamánál
Iskolás korom is ugyanez volt hoztak vittek az iskolába amikor hazaértünk anya megírta velem a házit, apa akkor éppen takarítok,apa segített tanulni addig anya főzött
Mikor mindennel végztek a szülők,akkor leültünk egyet tévézni vagy társasozni
Általános iskola könnyebb volt
Aztán amikor nagyobb lettem anya rám bízta a tanulást és a házi feladatot,én is voltam rossz gyerek,én is vittem haza egyest nem is egyet,1-3 osztályig nehezen ment a tanulás
Középiskola 9 osztálytól fogva én 18-19 ott ültem és tanultak
Nálunk is voltak nehézségek,de én úgy emlékszek vissza ezekre,hogy anya és apa jól megszervezték és jól ment minden
De diákként még mindig több feladat hárult rám mint most
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!