Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők hány éves korig tanulta...

Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb

Figyelt kérdés

Érdekel a téma

Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.

Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.

Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.

Én diákként

6 keltem

6.40 indultam a suliba

7-14.20 voltak az órák

Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött

15kor értem haza

Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.

16 álltam neki a házinak

16.30- 18ig tanultam

És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam

Én 19nél előbb sose végezztem

Most felnőttként

5.30 kelek

6-14 meló

14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók

15-22 szabad a délutánom.

És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak

Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.

Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most

2021. szept. 3. 07:43
 51/110 anonim ***** válasza:
71%

Kerdezo. Ezt akkor tedd fel es akkor foglalj allaspontot, ha lesz mar gyereked!

Nem olvastam el a tobbi kommentet, de szerintem diaknak lenni Hawaii a szuloi teendok mellett!

- egy ujszulott/csecsemo mellett azt sem fogod tudni hol a fejed. 24 orat le leszel kotve! Nem lesz olyan, hogy majd 14h korul vegzel es elteszed magad aznapra!

- ha mar elkezd jarni a kis totyogos, az sem lesz konnyebb, sot! Egy normalis szulo nem tartja a gyereket egesz nap a jarokaban, gyerekketrecben! Foglakkozni kell vele es figyelni minden mozdulatat. Delelott 11 kor lelki szemeid elott mar az agyadat latod!

- hiaba segit a ferj, mivel te vagy otthon rad var a munka nagyobb resze. Fott kajat adni a gyereknek, osszepakolni, mosni, teregetni..vasalni...

- egy nyugodt perced nincs, mert az a cseppnyi szabadidod ami akkor van, ha a gyerek alszik- pont eleg lesz, hogy megmosd a hajad..

- aztan jon a dackorszak. Nem egy Disney-land...

Na de nezzuk tovabb.

Ovis: vinni-hozni. Foglalkozni vele. Igenylik a tarsasagot es habar nem kell folyton rajta tartani a szemed, megsem hagyhatot egyedul, mig te elugrasz a boltba..

Suli: neked is lepest kell tartanod az iskolaval, foleg az elso par evben! Tanulni a gyerekkel, segiteni a haziban.

Jah es a legtobb Anyuka mar a bolcsitol kezdve visszamegy dolgozni!

Tehat faradtan hazaersz a munkabol es var rad egy masik feladat. Szellemileg a toppon kell lenni!

Nalunk pl. nem volt menza, igy Anyamra vart a sutes-fozes. Apa is segitett, de o pl. inkabb a "kinti" munkakat vegezte. Funyiras, szereles, kerti melo..locsolas stb.

Kamaszkor: mar egyedul lehet a gyerek, de egyaltalan nem konnyu vele.

Itt kezd kialakulni a valodi en-je. Kiserletezik, hogy mi jo neki..milyen ruha, zene..tarsasag..es ezek nagyon meghatarozoak lesznek!

Bulizni jarna, te pedig azon agyalsz majd, hogy mi minden fog tortenni ha elengeded..de abbol sem jossz ki jol, ha nem engeded el.

Mig gyerekkorodban te kertel penzt erre-arra, most neked kell kinyitnod a penztarcadat!

Segiteni a tovabbtanulasban, tamogatni...

Sok mindenrol te dontesz (foleg az altalanos iskolas korig): milyen nevekest kap, milyen ruhat veszel neki, hova engeded el es mitol tiltod el. Adsz neki zsebpenzt vagy sem? Megkereszteled vagy sem? Azt sugallod, hogy fontos a tovabbtanulas vagy inkabb menjen mielobb dolgozni?

Tiltod, hogy egy bizonyos korig parkapcsolata legyen, vagy te leszel a jofej, laza szulo?

A szexualis felvilagositas is inkabb a szulo dolga.

Probalod elni a sajat eleted, de mellette ott egy masik, amely szamodra mindennel fontosabb lesz!

Szoval szulonek lenni ezerszer nehezebb!

2021. szept. 3. 09:43
 52/110 anonim ***** válasza:
100%

Rosszabb? Dehogy rosszabb, csak nehezebb :-) mármint, mint gyerek nélküli háztartást vezetni. A gyerek szórakoztató! Én ezt nem értem sose, miért nem veszik bele azt az örömet amit a gyerek ad, mert rengeteget ad is.

Amit próbálnak magyarázni kérdező, az az, hogy a gyerek nem egyenlő a gyerekkel való tanulással nagyon sok egyéb dolgot is behoz pl a háztartási munkában, szabadidő eltöltésben stb.

Az, hogy mennyit kell tanulni a gyerekkel, az sztem gyerekfüggő. Van akinek el kell magyarázni pl a matekot mert nem érti meg az órán, a másik meg nem érti meg a verset magától, a harmadik meg elblicceli a házit ha nem kérdezel rá, a negyedik tanul magától is, csak néha rá kell szólni, hogy pihenjen (ez a ritkább példány).

2021. szept. 3. 09:45
 53/110 anonim ***** válasza:
100%
Velem nem tanultak. Elváltak a szüleim, anyukám egyedül nevelt és estig dolgozott. Nem is lett volna lehetősége tanulni velem, későn ért haza, én addigra már kész voltam a leckével. Így is 4-es, 5-ös tanuló voltam mindig. Ha volt valami, ami nehezebben ment, akkor osztálytársakkal páran összejöttünk és közösen próbáltuk megtanulni, megcsinálni.
2021. szept. 3. 09:46
 54/110 anonim ***** válasza:
100%
Velem nemigen, max a matekot, mert az ment nehezebben, általánosban ősök, középben különtanár. Öcskös jó volt abban, ami érdekelte, de a tanulás nem tartozott ezek közé. Vele emiatt 18 éves koráig tanultak. Általánosban-az iskolában egyedülálló módon-hárman mentünk fogadóórára a szülőkkel. Én mentem az angoltanárhoz, szüleim pedig elosztva reál és humán vonal mentén. Mármint öcsibogyó miatt :)
2021. szept. 3. 10:00
 55/110 anonim ***** válasza:
71%

Jól értem: vitába szálltál valakikkel egy olyan élethelyzetről szóló kérdésben, amelyről NINCS saját tapasztalatod, mivel nem vagy szülő?

Akkor én is kinyilatkoztatom, hogy szerintem a lekváros derelye finomabb, mint a toszkán spenótos csirkés farfalle, mert utóbbit még nem kóstoltam, de láttam amikor mások ették, és szerintem nekik jobban bejött, mint nekem a derelye, amit mindig is utáltam.(???) (#amúgyimadomaderelyét)

2021. szept. 3. 10:04
 56/110 anonim ***** válasza:
23%
#57 *a derelye NEM finomabb, bocs
2021. szept. 3. 10:05
 57/110 anonim ***** válasza:
13%

👏👏👏😁😁😁

2021. szept. 3. 10:06
 58/110 A kérdező kommentje:
Vitába szálltam A baráti társaságokban sincsen gyerek és szóba jött ez a téma miért baj
2021. szept. 3. 10:10
 59/110 anonim ***** válasza:
76%

Hú, de kinyílt a bicska a zsebemben, ahogy olvastalak, kérdező.

Az #57 tökéletes példát írt ide. TÖKÉLETES.

0 tapasztalatod van szülőség terén, de itt kioktatod azonnal a legtöbb válaszolót, aki vélhetően tapasztalatból beszél, mert 1 vagy több gyerek szülője.

Annyi mindent írnék, hogy miért nem helytálló az elméleted, de egyszerűen fel sem fognád, mert abszolút nem vagy nyitott, nem véletlenül vitatkoztál még a barátaiddal is, és itt is többségében nem egyetértő választ kaptál, de te el sem gondolkozol ezen, csak hajtod a magadét.

Egyszerűen számításba sem veszed, hogy mi a helyzet probléma esetén, vélhetően semmilyen akadályt nem gördített az élet eléd.

Te egy ideális képet képzeltél el, bele sem gondolsz, hogy legtöbbször nem problémamentes sem a házasság, sem a gyereknevelés.

2021. szept. 3. 10:11
 60/110 A kérdező kommentje:

52 es nem vagyok borzasztó háziasszony,szeretek főzni,de hétköznap csak fél órát szeretek rá szánni

És nem,nem mázol magam délután 3:00 tól este 22:00 ig,nem is tudok sminkelni,nem járok műkörmöshoz sem, de munka után hadd döntsem már el hogy mivel szeretnék foglalkozni és nem ötfogásos vacsorákat készíteni

Az uramnak ez megfelel már 5 éve így csináljuk,nem 12-16 órás fizikai munkát végezz,hogy 3 kg marhapörköltet rakjak elé

2021. szept. 3. 10:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!