Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb
Érdekel a téma
Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.
Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.
Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.
Én diákként
6 keltem
6.40 indultam a suliba
7-14.20 voltak az órák
Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött
15kor értem haza
Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.
16 álltam neki a házinak
16.30- 18ig tanultam
És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam
Én 19nél előbb sose végezztem
Most felnőttként
5.30 kelek
6-14 meló
14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók
15-22 szabad a délutánom.
És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak
Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.
Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most
Kinek mi az egyszerű
Fagyasztott spenót, kiolvad 10 perc, felforr, fűszerek, öntesz bele tejet, csinálod a rántást kész ez fél óra
Nokedlit lehet kapni a boltba kifozod 10 perc, felutsz 6-8 db tojást felvered rá Öntod,össze kevered só bors kész fél óra
Bolognai
Fél fej hagyma olaj pirítod bele a darált hús, só bors fűszerek, puha a hús,bele a bolognai szósz,forralod egy kicsit kész,fél óra,mellé a 10 perces tészta amit csak ki kell főzni
Krumplis tészta mi
Meghámozod a kruplit,megfozod
felkockázod só bors pirospaprika,tésztába bele , kész fél óra
Nekem ezek sokkal gyorsabban megvannak mint a rantott hús, töltött paprika
Fagyasztott spenót, kiolvad 10 perc, felforr, fűszerek, öntesz bele tejet, csinálod a rántást kész ez fél óra
Húst berakod a sütőbe, fűszerezéssel is két perc.
Férj dolga segíteni
És igen a gyereknél is
Plusz teher igen,de ő is akarta igen,közös döntés igen,akkor igen nagy dolog fog rá hárulni is,de ezzel meg kell birkózni
Azért 10 éves korától fogva tudd már önállóan tanulni
Nekem se fogták a kezem 10-15-18 évesen,hogy írd meg a házit és tanulj
Nekem se fogták a kezem 10-15-18 évesen,hogy írd meg a házit és tanulj
Látszik is.
Én kiskoromban azt láttam,hogy anya,apa mennek dolgozni hazajönnek anya nekiáll főzni, apa leült velem házit írni, anya jött velem tanulni,
addig apa ttakarított,amikor mindenkin amikor mindenki végzett leültem közösen társasozni vagy tévézni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!