Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim...

Mit tegyek ha a szüleim ocsmanyul viselkednek velem akarhanyszor hosszabb idore (pl delelottol keso estig) elmegyek otthonrol?

Figyelt kérdés

A helyzet az h egyetemista vagyok. Azt hittem ha egyetemre megyek mas varosba konnyebb lesz de azzal nem szamoltam h egyetemen kb tobb olyan nap van az evben mikor nem kell bejarni minr mikor be kell es bizony ha egy nem egyetemi napon azt mondom bent maradok a lakasban egybol hisztiznek es megvaltozik a viselkedesuk velem. Nyilvan ettol fuggetlenul akarok egyetemen vegezni mert nincs kedvem eletem vegeig heti 5 napot 12 orazni 300ezerert tehat a toluk valo levalas es az egyetem otthagyasa sajnos nem opcio. De akkor mit tegyek?

20L

dec. 22. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Azt várnák el, hogy a nem egyetemi napokon hazamenjél?

Miért tudnak az órarendedről?

dec. 22. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Minek számolsz be nekik, hogy mikor van és mikor nincs előadásod? Ahhoz, hogy felnőttként kezeljenek, úgy is kellene viselkedni!
dec. 22. 11:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Tudjak h kb mikor van szorgalmi idoszak ez egy publikus info+ vannak napok amikor egyertelmu pl decemberi unnepek kornyeke, nyari szunet, hetvegek stb
dec. 22. 11:25
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

"tobb olyan nap van az evben mikor nem kell bejarni minr mikor be kell "

Több lenne az ünnepnap, mint a munkanap? 🤔

Én is jártam egyetemre. A nyári szüneten kívül szinte végig húzós volt. Pláne karácsony és újév környékén: készülni kellett a vizsgákra. Kolis voltam, ott jobban tudtam tanulni, mert a többség hazament és csak vizsgázni járt fel. Nyilván karácsonyra hazamentem, de a vizsgákra a koliban készültem.

dec. 22. 11:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Tolem elvarjak h vizsgaidoszakban otthon leszuljek fel
dec. 22. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Tök mindegy, hogy mit várnak el tőled, te nem azt csinálod. Addig csinálják, amíg félsz tőlük. Valójában nincs hatalmuk fölötted, nem fognak kirakni a lakásból. Egyik füleden be, a másikon ki, lehetőleg menj át másik helyiségbe, ha zaklatnak. Minimalizáld a kapcsolatot. Ebben már nincs szeretet. Jó eséllyel soha nem is volt, csak eddig nem tűnt fel.
dec. 22. 12:35
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Érzik, hogy kezdesz kicsúszni a kezeik közül. Felnősz, kiröppensz, ők meg ott maradnak kettesben, a kiürült kapcsolatukban.

Így hát igyekeznek még egy ideig bent tartani.

dec. 22. 13:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"a szüleim ocsmányul viselkednek velem, akárhányszor hosszabb időre elmegyek otthonról"

"ha egy nem egyetemi napon azt mondom, bent maradok a lakásban, egyből hisztiznek "

?????

dec. 22. 13:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a szülők azt hiszem nem értenek pár dolgot...
dec. 22. 16:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Magyarázd meg nekik, hogy:

1 /az egyetem nem általános iskola, ahol bent vagy délelőtt, aztán 2-kor mész haza

2/ amikor előadás, szeminárium, gyakorlat van, akkor bent vagy az egyetemen.

Van, mikor akad 1-2 nap luft, akkor lazább.

3/ vizsgaidőszak alatt intenzív tanulás, bejárás vizsgákra ( a húgomnak tanítóképzőn a legelső félévben beszámolókkal, kollokviumokkal együtt 11 vizsgája volt.

4/ amikor otthon vagy, akkor is sokszor a kötelező irodalmat kell olvasnod, fel kell készülnöd szemináriumra, ZH-ra, stb.

Tehát, amikor otthon vagy, akkor is szükséges a félrevonulás, zavartalan tanulás.

És akkor nem beszéltem arról, hogy ez az az időszak, amikor az ember felnőtt baráti köre kialakul, néha belefér a szórakozás; ez az az időszak, amikor a szakmai kapcsolatait kezdi kiépíteni; művelődve építkezik ( koncert, színház, kiállítások, szakmai fórumok, stb.), esetleg sportol, ami a fizikumát, erőnlétét, de agyát is karbantartja.

És akkor a párkapcsolati szféráról nem is beszeltem.

Vagyis ez már a felnőtt élet megalapozása, noha még szükséges a családi bázis.

Ha nem értik most, hát majd belátják előbb-utóbb.

jan. 8. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!