Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a szüleim mégis?

Miért ilyenek a szüleim mégis?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok

Nagyon jómódú családból származom orvos/vállalkozó szülők, én is egy külföldi egyetemen diplomáztam.

A szüleim értékrendje ennek ellenére példaértékű volt mindig is, mindig arra tanítottak, hogy szerénynek kell maradni, nem szabad felvágni és mindenkivel egyformán kell bánni, nem az számít honnan jött, hanem hogy milyen ember. Nekik is a legtöbb barátjuk egyébként átlagos körökből való, sőt vannak szegényebbek is akiknek a szüleim ott segítenek ahol tudnak. Ezen kívül adakoznak rendszeresen beteg gyerekeknek, állatmenhelynek stb..

Lassan 2 éve vagyok együrt a mostani barátommal, aki “csak” rendőr illetve másodállásban asztalos munkákat végez, és most ez nagyon nem tetszik nekik. Állandóan hallgatom az ostoba rendőrös “poènokat”, már akkor is elejtettek párat amikor a barátom nálunk volt. Én már mondtam anyáéknak, hogy nekem ez baromira nem vicces, és nem értem most mièrt baj az, hogy nem mindenki diplomás vállalkozó. Becsületesen dolgozik a párom, nagyon szorgalmas és egyébként jól is keres.

Nem tudom hogyan beszélhetnék még erről velük. Jó a kapcsolatom a szüleimmel, nem akarok se kapcsolatot megszűntetni velük se választani hogy a párom vagy ők, de ez így sem maradhat. Nem tudom mit mondhatnék még nekik?? Amikor mondom nekik, hogy ez nekem rosszul esik, akkor néhány napig csend van majd megint kezdik..

ma 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Ők már tudják, amit te nem: suba subához, guba gubához illik. Egy jómódú családból származó, külföldön diplomázott nő nem sokáig fog együtt maradni egy maszekban asztaloskodó rendőrrel, akkor sem, ha most még tart a rózsaszín köd. Jobban teszed, ha a saját szintedről vagy kicsit magasabbról választasz.
ma 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne mond nekik hogy rosszul esik fejezzék be stb, és akkor talán egy idő után megunják maguktól is.
ma 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus "nincs bajom a melegekkel, de az én fiam ne legyen bzi" szindróma. Sajnos nem egyedi eset.

"Amikor mondom nekik, hogy ez nekem rosszul esik, akkor néhány napig csend van majd megint kezdik.."

Ezt hányszor játszottad el? Mert nem mindegy, hogy ötödjére vagy ötvenedjére kezdik újra az unalmas baromságukat.

ma 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Már amikor a jòmódú, orvos meg jogász szülőknél tartok, már akkor borítékolható az önbizalomhiányos, nemet mondani nem merő, reszkető nyárfalevél fiatal. Azaz te.

Ez pszichoterápia.

Az ilyen szülők (orvos, tanár, jogász, stb.), kontrollmániásak, nárcisztikusak. Van persze kivétel, de kevés. Mivel ezekbe a dolgokba, a minél több tudásba fektették az energiájukat, meg a törtetésbe, karrierbe, az érzelmi elérhetőségük rettentő csekély.

Nem volt bennük sosem szeretet. Sem magukat nem szerették soha, sem téged.

Csak a megfelés, a mások mit fognak gondolni, így élnek.

Változni nem fognak.

Facilitátorként sok emberrel beszélgettem már, tragikus milyen sorsok vannak.

Van megoldàs, csak sajnos azt kevesen választják. Inkább azt hiszik, hogy megváltoznak azok, akik fájdalmat okoznak. Nem sajnos.

ma 14:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, és nem, nem jó a kapcsolat.

Sajnos amíg ebben a tévhitben vagy, a valóságot nem akarod elfogadni.

ma 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha alapból ilyen normálisak a szüleid, akkor elgondolkozhatnál azon, vajon véletlenül van-e ilyen véleményük egy proliról. Bocs, de a rendőrök és a kétkezi melósok nem az eszükről híresek.. szerintem gondolt át, vajon tényleg ő-e a megfelelő neked, mert simán lehet, hogy nem.
ma 16:42
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem látok a jövőbe és az eddigi párjaim közül messzemenőleg Ő a legértelmesebb, vele jövök ki a legjobban, pedig volt már párkapcsolatom egyetemista és 2 diplomás férfival is.

Tudom hogy minden képlékeny, és azt is aláírom hogy lehet hogy igazuk van, de nem akarok most véget vetni csak azért mert a papírforma szerint nem vagyunk egymáshoz valók.

Nagy gond nincs a párommal, mert mint írtam szorgalmas, dolgos, velem jól bánik. Ha nem ő lesz a férjem hát nem ő lesz, de ameddig jól érzem magam vele jó lenne ha anyáék nem aláznák porig Őt meg a kapcsolatunkat is minden adandó alkalommal

ma 16:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Mondd el nekik, hogy egyelőre nem szándékozol férjhez menni, akkor talán megnyugszanak. Egyébként ismerik a szüleid a baratodat?
ma 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!