Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők hány éves korig tanulta...

Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb

Figyelt kérdés

Érdekel a téma

Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.

Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.

Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.

Én diákként

6 keltem

6.40 indultam a suliba

7-14.20 voltak az órák

Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött

15kor értem haza

Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.

16 álltam neki a házinak

16.30- 18ig tanultam

És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam

Én 19nél előbb sose végezztem

Most felnőttként

5.30 kelek

6-14 meló

14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók

15-22 szabad a délutánom.

És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak

Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.

Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most

2021. szept. 3. 07:43
 71/110 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem felnőttnek könnyebb. A tanulás, a szellemi munka sokkal megterhelőbb. Mellesleg suli mellett is kellett takarítan, főzni, háztartást vezetni. Ok, most a friss emlékemről az egyetemről beszélek és nem büfészakon voltam. De középre is emlékszem. Mai napig az a véleményem, hogy diáknak lenni jó, a legszebb évek, de fárasztóbb, mint bemenni a melóhelyre, amit jobb esetben legalább nem utálszt, majd ha vége a munkának, akkor a szabadidő az szabadidő. Nincs az, hogy jaj a főzés is időt vesz el, pedig még ezt meg kell írni, azt meg kell tanulni stb.
2021. szept. 3. 10:33
 72/110 A kérdező kommentje:

Húsleves 2-2.5 óra

Gondolom a húsleves mellett a másodiknak is nekiállsz nem ?

Te csak levest fozol?

Felrakom a húslevest,addig neki állok a rantott húsnak

Kloffolni fűszerezzni liszt tojás morzsa

Sütni

Mellette föl a rizs vagy épp a kruplipure

Te nem így fozol?

Vagy Megvárod amíg elkészül a 2.5 óra húsleves és akkor állsz neki a rakott húsnak nem hiszem

Azért van ott 4gazrozsa

Mindent egyszerre felteszel nem?

2021. szept. 3. 10:34
 73/110 anonim ***** válasza:
0%

Pro tipp: kaját is lehet rendelni ;)

Értem, akkor olyasmikről vitáztatok, amiről csak részben van tapasztalatotok /diák mindenki volt valameddig/. Elméleti fizikusok ha összejönnek...:)

2021. szept. 3. 10:35
 74/110 anonim ***** válasza:
4%

Én nő vagyok és utálok főzni. Párom szokott és kijelentettem, hogy csak mert nő vagyok nem leszek 3 fogást főző háziasszony.Most jön a gyerek és elkezdtem alap dolgokat tanulni, a gyerek növekedésével úgyis fogok fejlődni, anyukám és anyósom is kB. 10 ételt tud főzni azt varialja és egészséges gyerekek voltunk a férjemmel. Na bumm nem volt minden nap más kaja, én anyukám is több napra főzött.

Alsoban tanultak velem,felsőben is segítettek ha kellett, de ott már ők sem tudtak pl. Matekban segíteni és magán tanárt kaptam. Gimiben egyedül tanultam.

Számomra amúgy kínlódás a főzés, mert egyedül próbálom megtanulni, másrészt félek az olajtól stb. Ez van nem minden nő születik háziasszonynak. Szerintem gyereknek lenni sokkal könnyebb mint szülőnek.

2021. szept. 3. 10:44
 75/110 anonim ***** válasza:
16%
#73 Hát nem tudom, munkahely után szabad idő? Felnőttnek? Hát ahhoz hogy az ember talpon maradjon, fejlődjön tanulni továbbra is kell. Aztán nem tudom másoknál hogy megy, szolgáltatói szektorban nem 8-4 ig van munkaidő, hanem ameddig munka van. 99% os készültségre nem fizetnek egy petákot sem. Tehát as napi 8 az átlagosan inkább 10 óra. Némi mozgás is kell. Gyerek dolgait is el szervezni. Aztán ha családi házban lakik az ember ott mindig van mit csinálni. Ha van olyan nap hogy 8-9 felé le tudok ülni zenét hallgatni, vagy a családommal foglalkozni akkor hálás vagyok nagyon, este 10 legkésőbb 11 kor pizsi mert 5:30 kor kelés, sport, aztán haza reggeli, gyerek iskolába elvisz, irodába elmenni... stb. Szabadidő? Leginkább csak hétvégén, ha nem esik be meló. Hétköznap az fullos. Heti 2-3 úsztam, most futni járok, reggel mert délután sose tudom meg mondani meddig dolgozom. Gyerek iskolába vinni, hozni, tanulni vele. Ha nem tudok érte menni akkor szervezni. Vagy otthon folytatom, fejezem be a melót. Főzés. Gyereknek muszáj, iskolai kaját disznóknak se adnám. Munkahely körül rendelhető, ehető kajáktól se vagyok elájulva. Takarítás, mert a gyerek macskája egy nap alatt annyit koszol mint egy család egy hét alatt. Le kell ülni tanulni is az én dolgaimat. Járok tovább képzésre, meg tanulom a 4 idegen nyelvemet. Hja igen csoportos nyelvórák is vannak heti 2x. Egy részét nyilván én választottam, de ezek nélkül is lehet élni. Hétköznap szabad idő... Igen van látok sokat akik nem csinálnak semmit. Mindenki a maga igénye szerint él. Nekem fontos hogy a jövőm is rendben legyen, nem tudok a vak szerencsében hinni hogy majd lesz valahogy. Abból amit az egyetemen tanultam manapság már nem lehet megélni. Nem tudom hogy ezek mellé egy tanár hova préseli az életét. Mert ugyan neki fix a munkaideje, persze naponta változik, de ettől ő még nem végzett. Fel kell készülnie a következő napi órákra, anyagokat gyűjteni, dolgozatot előkészíteni, vagy javítani az agyrém lehet. Ez a 8-8-8 as beosztás jól hangzik, de mai világban ezt nagyon sokan nem tehetik meg szerintem.
2021. szept. 3. 10:52
 76/110 anonim ***** válasza:
100%
Egy átlag szülő max alsó tagozaton tid segíteni a gyereknek.
2021. szept. 3. 11:17
 77/110 anonim ***** válasza:
77%

Diákként nagy a nyomás. Nem csak az iskola felől. A kortársak közé is be kell illeszkedni. Nekem ez nehezen ment. Igazából engem sok mindenki kedvelt, voltak barátaim, de belül állandóan őrlődtem, hogy elég jó vagyok e. A hormonok is túltengenek, meg kell találnod a helyedet. Szerintem nehéz az is.

Felnőttként persze könnyebb, de szülőként... Nincs olyan, hogy szabadnap, az énidő is akkor, ha a férjeddel beosztjátok, netán nagyszülőkkel. Főleg amíg kicsik a gyerekek. Arról nem beszélve, ha jut is magadra idő (és ebben az esetben, egy hajmosás is énidőnek felel meg), akkor sem szűnsz meg szülőnek lenni. Aggódni, agyalni, szervezni.

Szerintem szülőnek lenni nehezebb, de ez nem jelenti azt, hogy egy diáknak könnyű.

2021. szept. 3. 11:21
 78/110 anonim ***** válasza:
100%
#78 Nem feltétlenül van ez így. Nem csak 1+1 illetve magolandóak vannak. Illetve nem feltétlenül kell az alatt azt érteni hogy mellé ül és magyaráz hogy mi hogyan van. Tanácsot véleményt, apró segítségeket is ide sorolom.
2021. szept. 3. 11:29
 79/110 anonim ***** válasza:
100%
73 vagyok. Rosszul fogalmaztam. A szabadidő alatt itt azt értem, amikor már nem a munkában vagyok. Nem akkora stresszel intézem a dolgaimat, mint amikor tanulni is kellett. Én eü-ben dolgozom. Szerencsére nem kell külön készülnöm még, mint pl. egy tanárnak. Kisgyerekeseknek a legnehezebb szerintem, ezt nem tagadom, pedig nekem nincs. Amúgy később nevelés kérdése. Mi felső tagozatban a testvéreimmel már kitakarítottuk a házat, a kertet is rendbe raktuk. Főzést csinálta csak anyánk, na meg pl. a fűnyírást az apánk. Szóval ha a gyerek nincs elkényeztetve, azért tud sokat segíteni és az mindenkinek jó. Csak sajnos rokonságban látom és nem egyedi eset, hogy a 18 éves gyerek még a reggelijét sem készíti el magának.
2021. szept. 3. 11:42
 80/110 anonim ***** válasza:
88%

Nem olvastam a válaszokat, bocsánat, ha ismétlek.

Velem nem tanultak soha, de nem is kellett, mindig jó tanuló voltam.

Gyerekem meg nincs, pont azért, mert szerintem az lehet a legrosszabb. Mármint engem mentálisan annyira kikészítene, hogy valakire 0-24 figyelni kell, hogy jól van-e, mindene megvan, tanul-e, stb.

2021. szept. 3. 11:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!