Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők hány éves korig tanulta...

Szülők hány éves korig tanultatok a gyerekkel? Szülő vagy a diák élet könnyebb

Figyelt kérdés

Érdekel a téma

Tegnap a barátokkal volt erről egy nagyon vitánk, a téma az volt,hogy diáknak vagy szülőnek lenni nehéz,merthogy mennyi időt igénybe vesz a gyerekkel tanulni.

Ő őszintén anyukám 11 éves koromig tanult velem utána azt mondta,hogy általános iskolában alsó tagozatig fog mellettem tanulni minden nap,de amit 5.osztalyba megyek már tanuljam meg azt,hogy magamnak tanulok,jó persze ha elakadtam akkor segített.Meg nem hiszem,hogy egy 16 éves mellett még ott kell ülni.

Most az online oktatást hagyjuk ki ebből, normális iskola élet a téma.

Én diákként

6 keltem

6.40 indultam a suliba

7-14.20 voltak az órák

Én menzán ettem,mert anya csak hétvégén főzött

15kor értem haza

Amint hazaértem ki kellett takarítani a szobát és a fürdőt,boltba is le kellett menjek.

16 álltam neki a házinak

16.30- 18ig tanultam

És ha volt valami plusz akkor beadandót is csináltam

Én 19nél előbb sose végezztem

Most felnőttként

5.30 kelek

6-14 meló

14.30 hazaérek,főzök általában több napra, takarítók

15-22 szabad a délutánom.

És azért van ennyi szabadidőm mert minden online intéztek,posta bank bevásárlás,igen tudom,hogy a szállítás 1000ft,de számomra megéri,mert nálunk a legközelebbi bolt kocsival 15 perc,bemész össze szeded ami kell,állsz a sorban hazaérsz kipakolsz közel 1.5-2 óra,minek szenvedjek ezekkel,amikor két kattintás és kész,azt hozzá teszem sose csalódtam még,sokkal szebb és gyönyörűbb termékeket kapok mint ami a polcokon vannak

Postára szintén minden rohanjak be lehet fizetni online is.

Én felnőttként azt érzem,hogy sokkal több időm,energiám és pénzem van és soha vissza nem mennék újra az iskolába,mert szerintem a diákoknak sokkal rosszabb,suliba járni 5-6 tantárgyra felkészülni,leckét írni beadandókat csinálni,tanulni,ott van még a mindennapos tesi óra, hazaérni takarítani,sokkal rosszabb volt diákként az életem mint most

2021. szept. 3. 07:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/110 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan kérdés hogy eltartottként tanulni meg szórakozni nehezebb, vagy melózni, fenntartani egy saját házat, felelni egy másik ember életéért, egészségéért, neveléséért, meg előre gondoskodni a gyereked jövőéért nehezebb? Ha ezt nem tudod tapasztalat nélkül eldönteni kérdező, ne legyen gyereked még egy jó darabig, mert marhára nem vagy kész arra hogy egy másik ember élete múljon rajtad.
2021. szept. 3. 22:28
 92/110 anonim ***** válasza:
100%

Szülönek lenni sokal nehezebb amíg újszülött,vagy csecsemő addig egésznap te vagy vele neked kell gondoskodni róla ,de bölcsis korban mikor esetleg bölcsibe kerül neked kell oda figyelned arra is hogy mindig legyen tiszta ruha megfelelő méretük,pelus stb amit bölcsibe kérnek + munkahelyeden is helyt kell álnod + délután otthon vár háztartás,oviba szintén ugyan ez csak még több odafigyeléssel hogy be legyen fizetve csoport pénz időben ,stb hétvégén Pl nem pihenhetsz hanem főzni,mosni takarítani ja és gyerekel foglalkozni .

Iskolába még több kérés és igen tanulni kell vele ,ellenőrizni táskáját hogy rendesen be van e pakolva ceruzák ki jegyezve ha valami eltünt elfogyott eltörött potolnod kell,szakörökre vinni hozni.stb

Egészen felnőtt koráig te felelsz érte,neked kell tanitanod kulturált viselkedésre,még kamasz korában is.ha jól akarod csinálni hogy normális felnőtt legyen.akkor nincs sok én idő.

Ja és ez tapasztalat 3 gyerekes anyaként.

2021. szept. 4. 05:23
 93/110 anonim ***** válasza:
65%
A szüleim dolgozó emberek voltak. Soha nem tanultak velem, erre van az iskola, napközi, lecke.... Nem is értem, mikor a szülő tanul a gyerekkel?! 🤷🏼‍♂️. 38f
2021. szept. 4. 07:05
 94/110 anonim ***** válasza:
90%

Annyit "tanult velem" anyám, hogy amíg nem tudtam olvasni, addig elolvasta nekem, hogy mi a feladat, ha ránézésre nem lett volna egyértelmű. De ha pl ott volt egy sor, és az elejére oda volt nyomtatva két csészevonal, segítség nélkül is tudtam, hogy végig kell rajzolni a sort csészevonalakkal.

Sosem volt problémám az önálló tanulással. A gyerek olyan házit kap, amit el kell hogy tudjon végezni. Általában nem kell segítség.

Nekem nem kellett gyerekként házimunkát végeznem. Általánosból délután 2, középiskolából 3-4 körül hazaértem. Valahogy a leckeírás sem tartott olyan sokáig, ezért úgy éreztem, rengeteg időm van. Ebben jobb volt a diáklét. Tele voltam hobbikkal, pihenéssel, boldog láblógatással. Kamaszként azért már saját indíttatásból is kitakarítottam időnként a szobámat.

Viszont a munkát jobban szeretem, mint az iskolát. Nem változik óránként teljesen más jellegűvé, nem terhel folyamatosan újabb információáradattal, amit meglepetésszerűen számonkérnek. Rutinból megy, kiszámítható. Mindig tudom mit kell csinálni és hogyan. Ilyen szempontból az iskola sokkal stresszesebb volt, pedig nekem elég jól ment, jó tanuló voltam.

De mikor hazaesek ötkor, bevásárlás, főzés, mosogatás, takarítás, pakolás, ügyintézés, mosás-teregetés, mikor mi. És hopp, este van, aludnom kell, mert reggel kelni kell. Főleg mióta gyerekem van, egy filmet nem tudok megnézni. Minden időm elmegy az élettel járó piszlicsáré b@$zakodásra. Gondolom ezt jelenti a mókuskerék. Nem is tudom, hogy aki ráér a gyerekkel tanulni, az honnan veszi hozzá az időt. Ha nekem lenne plusz két órám, tuti nem cseszném el arra, hogy a gyerekkel rajzolgassam a csészevonalakat. Rajzolgassa magának, az ő dolga, és képes is rá.

A felelősséggel nincs bajom, szeretem az önállóságot, szeretek felelős lenni a magam dolgáért.

A felnőttlétet összességében jobban szeretem, de nem igazán ezek miatt a konkrét feladatok miatt, hanem azért, mert már nem kezelnek gyerekként, és nem akarja mindenki magas lóról megmondani nekem a tutit. Jó érzés teljes értékű embernek lenni.

2021. szept. 4. 09:09
 95/110 anonim ***** válasza:
26%
93-as válaszoló , ajánlom figyelmedbe a 39-es válaszát.
2021. szept. 4. 09:22
 96/110 anonim ***** válasza:
24%
És akkor most mi van?!
2021. szept. 5. 08:19
 97/110 anonim ***** válasza:
84%
Most vasárnap van, és szép napsütéses az idő:)
2021. szept. 5. 08:22
 98/110 anonim ***** válasza:
33%
Jajj, végig sem olvastam ezt a sok választ. Nagyon nevetséges, hogy ez a sok szabadidő (nemcsak a kérdezőnél) azzal megy el az embereknek, hogy A4-es oldalas üzeneteket írnak és kioktatják a másikat. XD
2021. szept. 8. 21:18
 99/110 anonim ***** válasza:
61%
Ennél már csak az a nevetségesebb, mikor belepofázol valamibe amit el se olvastál.
2021. szept. 9. 00:52
 100/110 anonim ***** válasza:
26%
:)
2021. szept. 9. 06:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!