Hogy engedhette meg magának?
Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...
Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..
Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!
58- ha van olyan gyerek, aki nem érdemel ennél többet, az a kedves szülő "nevelte" olyanra!!És annyit is várjon tőle majd a későbbiekben !
59- az én szövegértésemmel semmi baj, szemben pl. veled.A kérdező csak azt nem érti, hogy a 40 éves(amikor nyugdijba ment) apja az ivás helyett miért nem gondoskodott némi támogatásról.Ez a tisztességes felnevelés általában az ingyenes oktatást , a kajáltatást és a ruháztatást fedi nálatok-de ez alapvető, ha már gyereket vállal valaki!!! Ha nem teszed ,kötelességet mulasztasz a kiskorú gyerekeddel szemben és ez büntetendő!
60: ne haragudj, de ez kezd fárasztó lenni, hol írtam én olyat, hogy csak úgy lehet normális ertekrendje egy gyereknek, ha nem kap semmit? Tényleg ennyire nem tudsz olvasni, vagy csak ki akarod forgatni a szavaimat? Akkor újra, belerágva a szádba: a lakás és a kocsi eszközök, nem emberi minőséget meghatározó dolgok. Ha a gyerek kap, mert a szülőknek van lehetősége, akkor jó, ha nincs lehetőség és nem kap, akkor ez van, ha pedig lenne lehetőség, mégse kap, ott pedig ezerféle ők lehet, amit nem lehet leegyszerűsíteni annyira, hogy a szülő gonosz és a gyerek a jó.
A többire meg végképp nem reagálnék, mert ilyen részletességgel nem írt a kérdező a kapcsolatukról és semmi fogalmunk nincs a részletekről. Amit leírtál a kapcsolatukról, azt már csak te látod bele.
62: neked is csak annyit tudok mondani, hogy a kérdező álláspontját ismerjük egyedül, a teljes képet nem látjuk. Nem tudhatjuk, hogy mi történt a családban és miért alakult úgy, ahogy. Egy sértődött, megbántott és frusztrált gyereket látunk, ebből levonni azt a következtetést, hogy a szüleinek bele se kellet volna vágni a gyetekvallalasba, hülyeség. Mindig ez a baj, hogy összemossátok a gyerek alapvető igényeit az extrákkal. Alapvető igény etetni, ruházni és tetőt biztosítani a feje fölé. Nem alapvető igény kifizetni a 4-5 milliós egyetemi tandíjat és felnőtt korában is támogatni. Vannak szülők, akik ezt megteszik, mert még tudják, és ez tok jó, ettől nem lesz a gyerek életképtelenebb (mert ez is gyakori érv). Vannak, akik nem tudják megtenni, mert nincs rá anyagi lehetőség (és nem biztos, hogy amikor vállaltak a gyereket is így volt, de barmi történhet az életben). És vannak, akik nem akarják megtenni, itt pedig mindenki története egyedi és mindegyik külön-külön vizsgálandó. Ezért nem értem egyet azzal, hogy ilyen típusú kérdések alatt mindig megjelenik az a szólam, hogy az ilyen szülőket kasztrálni kellene és társai. Félinformaciok alapján ítélkeztek a szülők felett, akiknek esélyé sincs megismertetni veletek a saját nézőpontjukat. A kérdező fiatal felnőtt, mikor tanulja meg az első lépéseket az életben, ha nem most? Nem ki lett vágva 18 évesen, hanem nem kapott lakást meg kocsit. Minden lehetősége és ereje megvan ahhoz, hogy elkezdjen heti pár órában dolgozni, úgy tanulni, hogy ösztöndíjas legyen, stb. Ha ezt most nem lépi meg, akkor egyre nehezebb lesz az évek múlásával, és egyre jobban nőni fog a frusztrációja a szülei iránt. Biztos ez kell egy normális felnőtt léthez? Nem hiszem.
Összességében az ilyen kérdéseket látva nekem is elmegy a kedvem a gyerekvállalástól, mindig takarékosan éltem, hogy majd legyen neki és nekem is (engem se indítottak el au életben, sőt, mínuszból indultam, de tisztelem és becsülöm a szüleimet, mert mindent elkövettek, amit tudtak), de belegondolva, hogy 20 év alatt mennyi minden történhet (betegség, halál, munkahely elvesztése, stb) és még ezek után megkapnám, hogy minek vállaltam gyereket, hát instant regret lenne az tuti.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el - de, pontosan arról van szó, le is írod.
Apád szakadjon meg a melóban, hogy neked autót meg lakást meg hasonló szrokat tegyen a pici feneked alá.
Hálátlan kölyök vagy, semmi több, aki nyilvánvalóan egy percet nem dolgozott soha, ezért fogalma sincs, mi az a munka és mivel jár.
Igaza van apukádnak, hogy amint tehette elment nyugdíjba, ezt minden értelmes ember megtenné (ha jó nyugdíjat kap). ;)
Gyereket pedig nem azért vállalunk, hogy mindent elé tegyünk egy csettintésre, és így egy életképtelen valakivé nőjön fel.
Bár én pl a hozzád hasonló hálátlan dgök miatt SEM fogok szülni. Minek kínlódjak vele, ha majd huszonévesen hasonlót vág a fejemhez az ostobája.
Kérdező!
Hány évesen ment nyugdíjba az apád? Ha te most 22 vagy és akkortájt születtél, akkor max. 40 körül lehetett?
Egy igénytelen alkesz állat az apád.
Amúgy itt nagyon sokan el vannak billenve.
A gyerek etetésén, ruháztatásán, meg hogy fedelet adunk a feje fölé, sokkal több a minimum.
Így haszonállatokkal bánik valaki, nem az édes gyerekével, aki a vére.
Minek vállal az olyan gyereket, aki csak vegetáltatja mint egy szobanövényt?
Normálisak vagytok ti?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!