Hogy engedhette meg magának?
Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...
Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..
Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!
A kérdező apja egy a munkában kikímélt, fiatalon nyugdíjas alkesz.
Szégyen szülőnek nevezni.
Allitolag a kerdezo alberletben lakik, es ezt a sporolt penzebol finanszirozza, mikozben az erettsegi ota tanul es tobb szakmat is szerzett. A valaszai alapjan alig dolgozott az evek alatt, jelenleg munkanelkuli. Ketlem, hogy milliokat keresett volna par honap alatt, amibol vigan eleldegelne a szulei tamogatasa nelkul alberletben.
18-22 eves korom kozott szobat bereltem, tanultam es dolgoztam. Osszesen a 4 ev alatt volt 200 ezer forintom, amit meg tudtam sporolni (es ez sem keves azert szerintem) mert hiaba raktam felre mindig, voltak honapok, amikor a tanulas miatt kevesebbet tudtam dolgozni, igy hozza kellett nyulnom. Ebbol az osszegbol maximum 2 honapig huztam volna ki albiban ugy, hogy zsemlet eszek kiflivel es mast nem.
Biztosan kamu a kerdes, ez csak az egyik hazugsaga volt a sok kozul, ami egyaltalan nem eletszeru.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!