Hogy engedhette meg magának?
Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...
Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..
Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!
50!
Ma is. És? Joga volt hozza. Az emberek 99,9%-a kihasználja, ha nyugdíjba mehet. Nyafi kisasszony összekaparja magát és mutathat más példát majd az ő leendő gyerekeinek. De azok, ha rá hasonlítanak majd, nem heti egy napot és 9millat követeknek majd rajta, hanem minimum egy 12 szobás rózsadombi villát és azt, hogy 103 évesen még héti 60 órát dolgozzon.
57!
Van olyan gyerek, aki nem is érdemel ennél többet. Pl A kérdező is ez a kategória a kérdése alapján.
ja, meg ez a normális értékrens a másik kedvencem ! szerinted csakis annak van normális értékrendje, aki az égvilágon semmit nem kap, nem kér, nem vár a szülőktől? Tévedsz.
A kapcsolatrólne is beszéljünk.Mennyire imádhatja a gyerek a szülőt, amikor pl. tudja, hogy van megtakaritása bőven, ott inflálódik a bankban a pénz, neki meg egy garzon önerejével se segitenek. egy garzon 8-10 éve 4-5 milla volt, most 20 felett van.Sokan inkább hagyták a bankban tönkremenni a pénzüket,mintsem segitettek volna belőle a gyereküknek. Biztos azért, mert imádta a gyerekét.... És amikor a gyerek felnő és átlátja ezt, biztos ő is imádni fogja ezért a szüleit....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!