Hogy engedhette meg magának?
Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...
Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..
Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!
van benne valami amit a kerdezo
erez. aki nemtud rendesen tanittatni/felnevelni egy gyereket, az ne vallaljon. egy jogsi azert manapsag eleg alap, meg ha kocsi nem is, mert suli mellett 1000x konnyebb jogsit szerezni, munka mellett 2-3x addig tart. nem mond hulyeseget a kerdezo, nemkell kinyalni a gyerek segget, de azert valamilyen szinten megkell neki adni a lehetoseget, alapokat.
Jó akkor vonatkoztass el a vágyálmaidtól.
Szállj le a földre és nézz körül.
Hány ember jár busszal vagy kerékpárral és nem autóval?
Hány ember nyög hitelt hogy saját pecója legyen?
Hány embernek nem volt és nincs hátszele?
Ez
A
Realitás
Ha többet akarsz, mást akarsz akkor ne mutogass! Tegyél érte azon kívül hogy itt leírod hogy teszel érte... mert igazából csak siránkozol és apukádat okolod. (Mivel részletek nem derültek ki mi miért történt vele ezért véleményt se lehet realisan megfogalmazni... ráadásul elmondás alapján pálcát törni felette úgy hogy az ő verziója nem hangzik el... finoman szolva se lenne korrekt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!