Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő nem érzi kellemetlen...

Egy szülő nem érzi kellemetlennek mások előtt, ha a gyereke megszakítja vele a kapcsolatot, mert kontrollmániás, bántalmazó, akármilyen?

Figyelt kérdés

Szóval nyilván egy valóban bántalmazó, rossz szülő sosem fogja beismerni azt, hogy igen, folyamatosan cseszegettem a gyerekem, kritizáltam, nem adtam neki szeretetet, irányítani akartam minden percét, rajta vezettem le, hogy sz*r az életem, úgyis azt fogja gondolni magáról, hogy ő jó szülö volt, csak a gyerek hálátlan.

Na de ismerősők, szomszédok előtt nem ciki neki, ha a gyereke nem tartja vele a kapcsolatot? Hogy össuefut valakivel, aki megkérdezi, hogy van a gyereke, hát latta Facen, hogy unokája született, ilyesmi, ő meg all ott, hogy 5 éve nem beszélt a gyerekével, unokáját nem ismeri.

jan. 31. 08:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
96%
Az ilyenek nem magukat hibáztatják, hanem a gyereket nevezik hálatlannak.
jan. 31. 08:17
 2/27 anonim ***** válasza:
98%
Nem kellemetlen nekik mert másnak nem így adják elő. Hanem eljátsszák a hattyúk halálát és hogy ők az aldozatok te pedig hálátlan gyermek vagy 🤷
jan. 31. 08:22
 3/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha valakivel megszakítod a kapcsolatot, soha nem fogja másoknak a teljes történetet elmesélni, csak annyit, amennyi őket ártatlannak tünteti fel, téged pedig bűnösnek.
jan. 31. 08:25
 4/27 anonim ***** válasza:
66%
Mert az ismerősöknek, szomszédoknak mi köze van ehhez? Mondom ezt úgy, hogy fel-le mindenkivel jóban vagyok, de sosem turkáltam mások életében. Összefutok bárkivel, miért akarnám kitárgyalni a családi dolgait? Ha nem tudok róla, hogy vannak egymással, akkor nem én vagyok akivel ezt meg akarnák beszélni. Az én életemet pedig semmiben nem befolyásolja, hogy ők mit éreznek egymás iránt.
jan. 31. 08:44
 5/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem, leszarja. Előadja a saját verzióját mindenkinek, hogy mekkora szar a gyerek.
jan. 31. 08:58
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

A 3-asnál a pont.

Kívülállóként egyáltalán nem látunk mások életébe.

Én is ismertem olyan embert, aki a gyerekeit mindenféle hálátlan trógernek lehordta, de a teljes igazságot a mai napig nem tudni..

Sok ember képtelen magába nézni.

jan. 31. 08:59
 7/27 Metionin ***** válasza:
100%
Dehogynem, anyám pl. ezért rimánkodott, hogy látogassam meg amikor már évek óta nem voltam nála a folyamatos baszogatása miatt. Konkrétan írt nekem egy levelet, amiben szívhez szólóan leírta, hogy tudja hogy sokat bántott de megbánta és szeretne jobb szülő lenni stb. Nagyon fura volt, sosem használt ilyen kifejezéseket, olyan volt mintha egy szappanoperából másolta volna. Épp szakemberhez jártam hogy feldogozzam a sok bántalmazást amit okozott nekem, megmutattam a levelet és tanácsot kértem, hogy mit csináljak. A szakember azt mondta, adjak neki 1 esélyt. Belementem, meglátogattam. Kivételesen normálisan viselkedett, láttam hogy nagyon igyekszik, ezért még néhányszor elmentem. Akkor történt egy kudarc az életemben, mire anyám azonnal visszatért az eredeti kerékvágásba, elhordott mindennek és azt is kibökte, hogy igazából azért keresett meg mert már nagyon cinkes volt, hogy a környéken mindenki kérdezgette hol vagyok, miért nem látnak, mit csinálok, ő meg már nem tudott mit hazudni. Valójában fikarcnyit sem érdekeltem, csak az infó kellett hogy tudjon másoknak mit mondani meg hogy az emberek lássanak az utcán. Tanulságos volt.
jan. 31. 10:19
 8/27 anonim ***** válasza:
95%

Miért érezné?

Az ő szemében gyerek a hálátlan.

"Én mindent megtettem érte, mégsem beszél velem többé"-hiszti a legtöbb esetben.

Nálunk is én vagyok a szar szmét, amiért nem beszélek anyámmal, mikor "felnevelt és legyek hálás".

Hogyne! Nyilván jókedvemből szakítottam meg vele minden kapcsolatot tizenkét éve 🙄

És amikor ismerősök is ezzel jönnek, hogy szegény Marika nem bánt a dolog, hogy nem beszéltek? Miért nem kérsz bocsánatot tőle, stb.

Hülye vagy?! Örüljön, hogy köszönök neki, mert az illemet ismerem, de bocsánatot kérni? ÉN? Hát persze, ő pedig nem tudná egy "bocsiká"-val elintézni azt a sok szart, ami ment gyerekkoromtól kezdve.

jan. 31. 11:14
 9/27 anonim ***** válasza:
28%
De hogyhogy nem külditek el a francba az ilyen kíváncsiskodókat? Ti oda szoktatok menni az ismerősökhöz ilyennel, hogy jaj, Juci, hát miért vagy ilyen?
jan. 31. 11:25
 10/27 anonim ***** válasza:
94%
Az ilyen szülők a gyereket mondják el mindenféle rohadéknak, és ez is a meggyőződésük "természetesen":(
jan. 31. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!