Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő nem érzi kellemetlen...

Egy szülő nem érzi kellemetlennek mások előtt, ha a gyereke megszakítja vele a kapcsolatot, mert kontrollmániás, bántalmazó, akármilyen?

Figyelt kérdés

Szóval nyilván egy valóban bántalmazó, rossz szülő sosem fogja beismerni azt, hogy igen, folyamatosan cseszegettem a gyerekem, kritizáltam, nem adtam neki szeretetet, irányítani akartam minden percét, rajta vezettem le, hogy sz*r az életem, úgyis azt fogja gondolni magáról, hogy ő jó szülö volt, csak a gyerek hálátlan.

Na de ismerősők, szomszédok előtt nem ciki neki, ha a gyereke nem tartja vele a kapcsolatot? Hogy össuefut valakivel, aki megkérdezi, hogy van a gyereke, hát latta Facen, hogy unokája született, ilyesmi, ő meg all ott, hogy 5 éve nem beszélt a gyerekével, unokáját nem ismeri.

jan. 31. 08:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyen előadja ország-világnak, hogy a gyereke a hálátlan bunkó rohadék...
jan. 31. 11:42
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis. Ezekből lesznek az olyan "szívszorító karácsonyi filmes" nagypapák, akik évek óta egyedül vannak és le se szarja őket senki és csak manipulációval tudják a családtagokat odahívni.
jan. 31. 12:58
 13/27 anonim ***** válasza:
21%

Egy történetnek mindig két oldala van. A gyerek azt mondja, a szülő hibája minden, mert bantalmazo, kontrollmanias, akármilyen, a szülő meg azt mondja, a gyerek hibája minden, mert agresszív, lusta, akármilyen.

A valóságot is csak ők ketten ismerik, senki más.

jan. 31. 14:14
 14/27 anonim ***** válasza:
85%

13-as, nem az éremnek egy oldala van, az igazság :), csak ugye hogyha gyerek vagy, akkor biztosan túlregálod, hisztizel, nem úgy van, "ő nem olyan ember" - ez a kedvencem 😂

Ha gyerek vagy, akkor tűrjél, bólogass mindenre, a család a rokonok anyádékat védik, mert "te úgyis csak kitalálod" - mi a f...?

Ezért van ennyi rejtett bántalmazás, mert a gyerek szava legtöbbször semmit nem jelent és a közeli hozzátartozók is megrántják a vállukat.

Aztán amikor a gyerek örökre bevágja maga mögött az ajtót, mert végre megteheti, akkor a bántalmazó nyilván nem vallja be, hogy ja, rendszeresen vertem, azért lépett le, hanem kitalálja, hogy a gyerek a hülye.

jan. 31. 14:32
 15/27 anonim ***** válasza:
36%

14

Megegyszer, amíg egy történetben két szereplő van, addig annak két oldala van és az igazságot csak ők ketten ismerik. Gyerekben is van olyan, aki a csillagot is lehazudja az égről és szülőben is olyan, akinek nagyon nem kellett volna gyereket vállalnia. De láthatóan az itteni valaszadok szerint csak és kizárólag a szülő lehet rossz, a gyerek nem. A valóságban meg bizony van, amikor a gyerek a hibás.

jan. 31. 14:55
 16/27 A kérdező kommentje:

15, a kérdésben bántalmazó, rossz szülőkről írtam, akkor hogy jön ide ez a szenvelges, hogy bezzeg a rossz gyerekek....?

Nem ez a téma, ne offold szét.

Amúgy sem releváns szerintem a kérdés szempontjából, kinek van igaza, mert gondolom mindenképp kellemetlen, hogy ha anyuka találkozik az ismerős Julival, Ki megkérdezi, hogy vannak a gyerekek, hogy van a soruk, hogy van a nemrég született unokája (akit sosem látott).

jan. 31. 15:00
 17/27 anonim ***** válasza:
16%

"a kérdésben bántalmazó, rossz szülőkről írtam, akkor hogy jön ide ez a szenvelges, hogy bezzeg a rossz gyerekek....?"

A kerdesed konkrétan: "...mert kontrollmániás, bántalmazó, akármilyen?"

jan. 31. 15:37
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"mindenképp kellemetlen, hogy ha anyuka találkozik az ismerős Julival, Ki megkérdezi, hogy vannak a gyerekek, hogy van a soruk, hogy van a nemrég született unokája (akit sosem látott)."

Kinek kellemetlen? Ha szerinted a szülőnek az, aki feltételezésed szerint "kontrollmániás, bántalmazó, akármilyen", magyarán véleményed szerint ő a hibás, nyilván azt fogja mondani, hogy a gyerek hibája mert AKÁRMI -és ide bármit behelyettesíthetsz- és még veletlenul se lesz számára kellemetlen a helyzet.

jan. 31. 15:40
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazó szülő szerint ez csak a gyerek hibája.

Akit bánt, az a normális szülő, aki esetleg rajta kívülálló okokból jut ide, mégis fogja magában (is) keresni a hibát.

jan. 31. 17:21
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem érzi, eléri, hogy a gyereknek legyen kellemetlen.
jan. 31. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!