Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy engedhette meg magának?

Hogy engedhette meg magának?

Figyelt kérdés

Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...

Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..

Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.

Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!

2021. jan. 19. 21:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 A kérdező kommentje:

Persze, én is többre értékelem azt amikor valaki a semmiből és segítség nélkül építi fel az életét. Képzeld, óvodás korom óta a mai napig szoktam kapálni, palántázni, locsolni, szigorúan csak a palánták közét áztatva és kora reggel vagy este, különben megszúrja a nap! :) Metszeni is szoktam, fákat oltani is. Rossznak próbáltál beszszólni.

Nem elvárás a fizetős egyetem, csak HA dolgozott volna apum egy kicsit még akkor most az sem jelentene gondot. Tervben van az újraérettségizés, nyelvvizsgám van.

2021. jan. 19. 22:19
 12/126 anonim ***** válasza:
63%

Jesszusom, ha nagyapámnak lanctalpa lett volna, harckocsi lett volna. (bentebb lennénk 9 millióval).

Én 18 évesen költöztem el otthonról, nulla anyagi segítseggel!!! Mégis lett lakásom, diplomám jogsim, autóm, gyerekem, munkám. Igaz, hogy nem huszonévesen...

Na de könyörgöm, meddig kéne hogy az idős apád finanszírozzon?

2021. jan. 19. 22:21
 13/126 A kérdező kommentje:
Azon vagyok, hogy megoldjam az életem. Tudom hogy a helyzet változni már nem fog. Tisztelettel állok a szüleimhez és szeretem őket. Nekem sem büdös a munka. Milyen munkáról lenne szó?
2021. jan. 19. 22:23
 14/126 A kérdező kommentje:
Rendben, én megértelek Benneteket is, igazatok is van. Csak most kilátástalannak látok mindent és el vagyok keseredve. De vannak céljaim amikért teszek is.
2021. jan. 19. 22:24
 15/126 anonim ***** válasza:
25%
Kérdező, tényleg böte vagy az élethez, ha egy szóképet nem vagy képes értelmezni. Ahelyett, hogy apadra mutogatsz, kérd be a 10-es kommentelőtől a koordinátákat és keresd meg azt a brigadvezetot. Minden más csak rinyálás. Egy felnőtt ember a kezébe veszi az életét. Az oriascsecsemő meg hisztikezik, mert apuci nem rak a segge alá készen egy életet.
2021. jan. 19. 22:24
 16/126 A kérdező kommentje:
Csak jelen pillanatban nem látom a megoldást és aggaszt.
2021. jan. 19. 22:25
 17/126 A kérdező kommentje:
15-ös! Nem ismerjük egymást és rosszul ítélsz meg. Kérdeztem milyen munkáról lenne szó? A munkámra sosem volt panasz, dolgozni tudó és akaró lány vagyok. Nem várok el semmit. Csupán gondolkoztam és azt látom alakulhatott volna másképp is.
2021. jan. 19. 22:29
 18/126 anonim ***** válasza:
62%

Gondolkozni lehet de ebben a kib...t világban csak saját magadra tudsz hatással lenni. Szóval ha valami nem tetszik az életedben akkor neked kell megtalálni azt amivel változtatni tudnál és nem azon sopánkodni, hogy másoknak mit kellett volna tenni.

Nem szégyen 1-2 évre elmenni dolgozni ha feltétlen fizetős helyre akarsz menni. Simán lehet egyetem mellett is találni munkát, nyáron meg lehet orrba szájba nyomni és akkor meglesz az amire vágysz.

Egy jogosítványra valót egy nyáron össze lehet hozni ha azt hiszed, hogy egy autó hozni fogja a pénzt és nem vinni.

2021. jan. 19. 22:42
 19/126 anonim ***** válasza:
54%

Ez remélem, hogy csak trollkérdés, mert még annak is elég gyenge próbálkozásnak hat.

Kezdjük ott, hogy te úgy őszintén, mégis mit képzeltél? Ha apukád nyugdíjba vonulás helyett továbbdolgozott volna, akkor neked adja a fizetését? Te tényleg ennyire h.lyének nézed a szülődet?

Aztán ott van a számolásod is, ami alapjaiban hibás: Kiszámoltad mennyi pénzt szedhetett volna össze. Csak azt elfelejtetted, hogy közben folyamatosan költ is az ember. Nem 10 milliós összeg lenne most a számlán, hanem ugyanúgy százezres nagyságrendű, ha valami jelentős összeg maradna még ezen felül, akkor az be lenne fektetve valamibe (ha van egy kis csepp eszük). Kicsit tanulj közgazdaságtant, mert akkor tudnád, hogy hiába szedsz össze 10 milliót 20 év alatt, ha nem költöd vagy fekteted be valamibe, akkor tizedannyit sem fog érni a jövőben.

2021. jan. 19. 22:42
 20/126 A kérdező kommentje:
Azért viszont 1000%-ig jogosan haragszom hogy inni kezdett unalmában. Rettenetesen unatkozott de mégsem ment el dolgozni. Nem elég hogy nem tett még többet a kasszához, de el is vett belőle rendesen. Összes kollégája ment és dolgozott. Ő nem.
2021. jan. 19. 22:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!