Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy nehéz természetű anyával,...

Egy nehéz természetű anyával, hogy lehet könnyebb kapcsolatot kialakítani?

Figyelt kérdés

Kis városban lakunk egy háztartásban, sajnos jelenleg nem dolgozom így kizárt az elköltözés.... Mielőtt bárki írná sajnos NEM tudom megoldani jelenleg...

Na de a történet lényege: érzelmileg eléggé kiszámíthatatlan az anyám. Vannak időszakok amikor elég jó a viszonyunk, máskor meg valami kattan az agyába és kb semmit nem lehet neki mondani. Vagy ha beszélünk valamiről valamikor kb az ellenkezőjét vonja le belőle aztán jön a vita egy semmiség miatt. Mondhatni sokszor meg kell(ene) gondolni mit és hogyan mondjunk neki, de én ebbe már belefáradtam. Ő mondhat bármit, de mi gondoljunk át mindent is. Persze viták után napokig semmi kommunikáció... szinte vágni lehet a levegőben a feszültséget, a stresszt. Legutóbb is kimegy aztán jön azzal bárcsak már megd*glene (így mondtam) már olyan lelki állapotban voltam, hogy utána kiabáltam "hajrá"

Nem tudom érzelmileg, hogy lehet ezt kibírni??

Egyedül vagyok, a legjobb barátom pár hónapja hunyt el, senkivel nem tudok erről beszélni, vagy úgy igazán semmiről...

ma 16:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%

Anyád feltehetöen mindig ilyen volt, ha zavar, miért költöztél oda hozzá? Másrészt meg örülj, hogy megengedi, hogy ott lakj, cserébe meg viseld el.

Egyébként olyan nincs, hogy csak a szülöhöz költözés az egyetlen lehetösége valakinek, rengeteg embernek nem élnek a szülei vagy nem engedik oda, mégis meg tudják oldani az életüket.

Ha ennyire önállótlan, életképtelen vagy, akkor nem panaszkodj.

ma 17:07
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Együtt érzek veled. Voltam hasonló helyzetben. Saját, régebbi élethelyzetemből kiindulva adok néhány meglátást, hátha tudod használni.

Jobb kapcsolatot nem lehet kialakítani vele. Olyan kapcsolatot, amiben te kevésbé sérülsz, olyat lehet csak. A kommunikációt -az elkerülhetetlenen, a technikain kívül- le kell zárni vele. Semmit nem szabad mondani neki, amit felhasználhat ellened. Következetes és kitartó hallgatásra van szükséged, kérdező. A folyamat eleje kemény, de majd belejössz. Akármilyen lelkiállapotban is vagy, fogd be. Nekem annak idején csak az segített.

Az elköltözés sokat segítene, törpölj azon, hogy is lehetne kivitelezhető belátható időn belül.

ma 17:10
 3/11 A kérdező kommentje:
Első, konkrétan Te semmit nem tudsz erről a helyzetről, fogadnék, hogy el se tudod képzelni milyen ez... könnyű vádaskodni!
ma 17:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2-es jol mondja.
ma 17:47
 5/11 anonim ***** válasza:
8%

Megkérdezted már tőlle hogy mi a a baja? Ha valaki ilyeneket mond hogy bárcsak megdö.lene ,akkor ott már valami baj van.

Oké,hogy neked is rossz ,de nyilván valami neki is,mert nem hiszem hogy jó kedvében ilyen. Vagy egyáltalán vetted a fáradságot ,gondolkodni azon hogy mi lehet a baja? Nyílván,az is jól esett neki amit mondtál,hogy hajrá.. Végülis felnevelt,idősődik és ahgy láttom a kutya nem törödik vele.

ma 17:52
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Az 1-es vagyok, és EL TUDOM KÉPZELNI.

Én is voltam munkanélküli, csak mivel 600 km-re vagy még messzebb élek mindenkitöl, eszembe sem jutott volna anyám szoknyájába bújni, hanem megoldottam a helyzetet felnött módra egyedül.

ma 17:56
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Akármi a baja (egyébként nem is tudja), azt nem a kérdező dolga megjavítani.

Márpedig egyetlen egy megoldás van: a munkába állás és költözés. Semmilyen más megoldás nincs. Mi akadályoz meg benne?

ma 17:57
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

"Márpedig egyetlen egy megoldás van: a munkába állás és költözés. Semmilyen más megoldás nincs. Mi akadályoz meg benne?2

Így sokkal kéynelmesebb és ingyen van

ma 18:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Szürke kő technika, erre keress rá a neten. Gyakorold is.

Kitartást.

ma 18:54
 10/11 A kérdező kommentje:

Látom 1-2 ember nem érti a lényeget...

De hogy tisztázzunk pár dolgot, 22ezer forintból nehéz lenne bárhova is elköltözni. Külön éltem, megvolt a saját életem, de elvesztettem a munkámat, nulla bevétel mellett nem lehet a végtelenségig fenn tartani egy albérletet egyedül, annyi sikertelen önéletrajz küldés mellett egyszerűen nem hívnak, vesznek fel sehova, hiába van munka tapasztalatom. Itt nem az ingyen lakhatás a lényeg, ha tehetném már most mennék! Ráadásul a szülők ösztönöztek, hogy menjek haza, ha lesz meló majd megyek albérletbe. Minden itthoni teendőt megcsinálok, elmosogatnia se kell, de ez se számít, szerinte csak velünk csak többen vagyunk... Ez a szeretet jele? Rohadtul nem! Ha jó pillanata van sokat beszélünk, mindenről, hogy van stb és tudom jól van, ezért se értem miért kell neki úgy viselkednie azokkal akik törődnek vele. Őt az is zavarja ha az egyik barátnője felhívja. Míg külön éltem egy telefont nem emelt meg, hogy megkérdezze mi újság. Attól hogy az anyám nem kellene egyoldalúnak lennie ennek az egésznek.

ma 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!