Más is mamának szólítja az anyját, s nagymamának a nagymamát?
Miért hogy kene?
Anyám - anyu
Nagyim amíg élt - mami, mama
Másik nagyim - nagyi.
Van egy ismerősöm.
Az anyját hívja maminak, a nagyanyját anyunak
No ezt nem értem hogy hozta össze.
Nem Magyarországon élek, itt az anya mama. A gyerekem, ha engem szólít meg, anyut mond, ha rólam beszél, akkor mama lesz belőlem. Az én anyám nekem anyu, ha róla beszélek a gyerekemnek, akkor mama. Az én nagymamám nekem mama volt.
Magyarországon nem igazan jellemző az, hogy az ember a saját anyját mamának szolitsa
Anyukám - anya
Nagymamám - mama
Mifelénk senki se szólítja mamának az anyukáját.
Nálunk úgy van mint nálad, azzal a kivétellel, hogy az apai nagymama mami volt. (Nem tudom miért.) Az anyai pedig nagyi.
Mamát az anyára használtuk, de csak becézéskor, már elmúltam 10 éves, mikor megtudtam, hogy más a mamát nagymamára használja.
Nekem ez így logikusabbnak tűnik, van a mama és eggyel feljebb a NAGYmama. A terhes nő pedig a kismama nem pedig kisanya.
Nem vagyok sem elit, sem budai.
Ez inkább a filmekben jellemző, hogy mama és nagyi a szülő és nagyszülő megnevezése.
Itt Magyarországon nem igazán jellemző.
Nálunk a szülők anya/apa, a nagyszülők mama/papa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!