Hogy engedhette meg magának?
Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...
Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..
Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.
Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!
Értem, hogy keseregsz, de ne a hibást keresd. Apád azt csinál az életével, amit akar. Akkor is, most is.
22 vagyok én is, teljes munkaidőben 3 műszakban dolgozom. 18 evesen költöztem el, rögtön mentem dolgozni, szereztem albérletet és kapartam, hogy annyit spórolhassak amennyit csak tudok. Mind a mai napig. Közben letettem egy okj-t és a lehető legnagyobb álmaimért küzdök. És tudod mit? Nem nagy dolog. Ezt sokan csinálják. Ők az erős emberek. Szerintem klassz dolog közéjük tartozni. Te is bármikor csatlakozhatsz.
És az mit szóljon, aki elitta a családja elől a betevőt? Örülj neki hogy szépen felnevelt, sokan cserelnenek veled.
És azt sem tudod, mi bántotta, miért kezdett inni.... Nem mentség az ivás, persze, de ennyi idős korára azért rendesen kiég némelyik ember, az idegei megtépődnek.
A cocidrol sem édesapad tehet, szóval az hogy a covid óta nem találsz munkát, nem gondolom, hogy neki lehet felróni.
Tessék felnottebben gondolkodni.
Sajnálom, hogy félreérthető voltam.
Kicsit úgy érzem félrebeszélünk egymás mellett.
Az elejen rossz korulmenyeket irsz most meg hogy milliomosok.
En 15 evesen elkezdtem ujsagot hordani, a szomszed utcakat jartam telen hogy par szaz forintert ellapátolhassam a havat a házak elol, nyáron uborkát szedtem egy kiskertben.
Halistennek nem kellett es azota sem kell nelkulozni a szuleimnek de en olyat akartam amit pofam se lett volna kerni plane nem elvarni. Jogositvanyt.
Es tudod mit? 17 es fel evesen odamentem es kifizettem a SAJÁT MAGAM altal osszegyujtott penzbol. Na ha valamire erre azota is buszke vagyok hiaba telt el cirka 20 ev...
Valahogy igy kene hozzaallnod es nem masokra mutogatni. Soha le se szrtam mas mit csinal kinek mije van es plane hogy mit gondol...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!