Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy engedhette meg magának?

Hogy engedhette meg magának?

Figyelt kérdés

Apám kb akkor jött el nyugdíjba amikor megszülettem, 22 éve. Bár magasabb pozícióban volt, a nyugdíja konkrétan semmi. Érettségivel elhelyezkedtem egyszer egy helyen akkor kerestem annyit. Most kilátástalannak látom az életem több szempontból is. Eszembejutott hogy apám azóta nem dolgozik. Ezt hogy engedhette meg magának? Fiatalon jött nyugdíjba mert olyan munkája volt amikor korábban el lehetett jönni. Kiszámoltam, ha azóta dolgozott volna heti 1 napot olyan 9 millióval lennénk bentebb, ha netán 2 napot akkor ennek a duplája és így tovább...

Konkrétan semmim nincs és nem is lesz. Se autó, se lakás/ház, se jogsi, se nem mehetek fizetős egyetemre..

Ha dolgozott volna akkor könnyebb lenne nekem is. Szerintem ez egy szülő részéről pofátlanság. Ha tudom hogy gyerekem született akkor nem jövök el nyugdíjba vagy keresek másik munkát, kitalálok valami vállalkozást mert tudom hogy itt ez a gyerek és fel kell nevelnem.

Nem arról van szó, hogy mindent tőlük várnék el, csak körbenézek és látom hogy az összes ismerősöm kap vagy egy jogsit vagy egy autót plusz tanulhat fizetősön, lakásokat kapnak akár hitelre is.. nekem meg semmi és nem is lesz soha!

2021. jan. 19. 21:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/126 anonim ***** válasza:
71%
Te Kérdező, hanyadik foszkot csinálod mégis az állítólagos kiváló eredményeiddel? Egy foszk képzés ugyanis általában 1-2 éves.
2021. jan. 20. 15:03
 92/126 anonim ***** válasza:
82%

"akkor hogy fogok tudni venni magamnak lakást akár hitelre mikor önerőt se tudok így összegyűjteni?"

- úgy, hogy majd keresel olyan munkát, ahol jobban keresel, és több lesz a bevételed, mint a kiadásod.

22 évesen nekem sem volt jól fizető munkám, nem is tudtam félrerakni, én is albérleteztem stb, de egyre magasabb pozíciókat pályáztam meg egyre jobb fizetésért.

Azt írod, közgazdásznak tanulsz. Ha elvégzed az egyetemet, beszélsz nyelveket, jó skilljeid vannak, simán lesz jó munkád. Legyél egy kicsit türelmesebb, senki nem vett magának lakást 22 évesen, még hitelre sem.

2021. jan. 20. 15:08
 93/126 anonim ***** válasza:
51%
Vagy találsz egy párt akivel együtt gyűjthettek vagy legalábbis megoszlana az albérlet költség pl
2021. jan. 20. 16:47
 94/126 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező:

Célozz meg egy klasszikus mérnöki, műszaki bsc-t (de ne a műegyetemen.) Ha van egy gyenge négyes tanulmányi/érettségi átlagod, föl fognak venni, és államilag finanszírozottra.

Onnantól már csak tanulnod kell, ahogy a csövön kifér.

Egy nyelveket beszélő, fiatal mérnökért manapság meg kapkodnak. Lesz ingyen tanulás, jó kilátások.

(Ja, hogy nem megy a matek meg a fizika, csak a rinya megy? Akkor válassz más pályát, ahhoz még csak diploma se kell.)

2021. jan. 20. 18:38
 95/126 A kérdező kommentje:
Matek megy, fizikát nem tanultam csak 9-10-ben, nem most volt
2021. jan. 20. 19:01
 96/126 anonim ***** válasza:

Hát tanulj, frissítsd fel tudásod, lépj magasabb szintre.

Nekem sem most volt éppenséggel (de nagyítom, neked sokkal mostabb), de pl. azóta is itt csücsül a bal kezemnél a kétkötetes Holics Fizika, meg a Szalay. Ajánlom bemelegítésnek, még az egyetemi évek előtt.

2021. jan. 20. 19:07
 97/126 A kérdező kommentje:
Én nem akarok mérnök lenni. Nem fogok olyanba belekezdeni amit a nullárol kell jóformán elkezdenem. Hogy kanyarodtunk el ide?!
2021. jan. 20. 19:11
 98/126 anonim ***** válasza:
59%

A válasz nagyon egyszerű.

Apád sem akart dolgozni, csak amíg muszáj volt. Ezért, mikor megtehette, nyugdíjba vonult, hogy azzal foglalkozzon, amivel akar.

Te most állsz az élet kapujában. Leérettségiztél, de értelmes szakmád nincs. Tanfolyamokkal alibizve élsz apád(ék) nyakán.

Megsúgom neked, hogy nagyon sok tanfolyam, avagy fizetős egyetemi (ún. büfé-) szak azt a célt szolgálja, hogy minél több pénzt lehúzzon arról, aki ezt hajlandó megfizetni. Apád a jelek szerint nem hajlandó, bölcs ember. Ezzel elhelyezkedni amúgy sem tudnál, csak lehúznád róla a sokadik bőrt.

A mérnök szakokat azért említettem, mert kb. itt válik el a szar a májtól. Hajlandó-e a delikvens a saját jóléte céljából keményen tanulni, avagy nem hajlandó, csak alibizni akar a suliban. (Ha a műszaki pálya végképp nem érdekel, esetleg ajánlanék közép-/felsőfokú, gyakorlatorientált gazdasági képzéseket, (TB-bér, mérlegképes, logisztika), ezek a képzések (ha a delikvens nem baszta el a 2 ingyenes szakmai képzését hülyeségekre), akkor iskolarendszerű képzésben elvileg ingyenes.

(És igen, nekem is van még egy dobásom a rendszerben, és adott esetben élni is fogok vele.)

2021. jan. 20. 19:24
 99/126 A kérdező kommentje:
Gazdasági okjt végeztem, bérügy majd mérlegképes és még van egy szakmám ami teljesen más eredetű és irányú. Ezután mentem foszk-ra szinten gazdasági irányba (eddig ingyen tanultam) majd most mennék bscre ahova vagy felvesznek vagy nem! Ha nem akkor nem tudom hogy fogom fizetni! De nem erről van most szó. Ha sikerülne elvégeznem és közgazdász lehetnék tudom hogy jól fogok keresni.
2021. jan. 20. 19:28
 100/126 anonim ***** válasza:
67%

És miért nem mentél egyből egyetemre? Ez azért tényleg meredek, hogy itt sír a szád, kozben meg már nem tudom hány szakmát megszereztél, nyilván a szüleid pénzén...

Továbbra sem lettél szimpatikusabb.

2021. jan. 20. 19:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!