Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez a viselkedés...

Normális ez a viselkedés anyámtól?

Figyelt kérdés

Férjemmel egy ideje külföldön dolgozunk és amint tehetjük haza utazunk, ilyenkor az én szülői házamban vagyunk, ahol anyukám él(férjeméknél nincs hely).

Anyám néhány dolgát nem tudok hova tenni és kiváncsi vagyok mással is viselkedik-e igy az anyja.

Néhány példa:

-Főzök a konyhában, h kész legyen mire jön munkából és az első szava, hogy hogyan néz ki a konyha?!(nyilván ha végzek elpakolok magam után)

-Hazaút során útba estek rokonok, ahol megálltunk pár órára, majd mikor haza értünk közli, hogy milyen sokat maradtunk X-éknél, ő meg “várhatott hiába”( volt szólva hogy mikor érkezünk)

-Helybéli rokonoknál is voltunk+ építkezést megbeszélni, otthon megkaptam tőle, hogy “jó, hogy engem nem hivtatok magatokkal, én is mentem volna”( ő ott lakik helyben, bármikor mehet)

-megkér olyan dolgokra, amiket amúgy mindig simán megold(hozzak el neki valamit a másik helységből, vásároljak be ezt azt, menjünk vele ide-oda. Ezeket szívességből általában meg is teszem de néha túlzásnak érzem. Ha nemet mondok, akkor “ennyit se lehet megcsinalni , tőlem se kérj majd akkor semmit”

-néha azzal nyaggat, hogy menjünk már el együtt wellnessezni amíg otthon vagyunk és ha nemet mondok újra sértődött ezért sokszor belemegyünk. Azt is megkaptam már, hogy Xy vitte az anyját nyaralni, “milyen jó neki.. engem mikor visztek?”

-kértem, hogy óvatosan pakolássza a könyveimet, mert azok a kis kincseim, mire ő “ én kéne legyek a kincsed nem azok”

Sokszor panaszkodik, hogy milyen drága volt amiket vett és neki alig van pénze. De aztán meg latom, hogy a sokadik cipőt veszi meg hülyeségeket.

Sokszor eléri ezekkel, hogy bűntudatom legyen, közben meg azt érzem, hogy ez nem oké és teljesen lehúz érzelmileg, nagyon feszült vagyok a társaságában.

Aközött lavírozok, hogy: sajnalom mert apum elég korán meghalt és az utóbbi kapcsolatai nem igazán jöttek be, tehát ezeket meg kell tegyem neki mert az anyám és csak kapcsolódni akar mert magányos, és aközött hogy: mindent megszól, mindenbe beleköt, állandóan panaszkodik, ami miatt taszít tehát szívem szerint sehova sem vinném szívesen, s arról sem én tehetek hogy nincsenek barátai akikkel ezeket tegye.

Szóval teljesen össze vagyok zavarodva. Mit gondoltok erről? Mennyire normális tőle ez a viselkedés felém?

ma 16:51
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

* azért is összezavaró, mert miután letol ha épp valami nem tetszik neki vagy nemet mondok, pár perc után jönne és szeretgetne es mennyire hiányoztunk…

Az nem megoldás, hogy ne menjünk többet, hisz a család többi része és a legjobb barátaink hiányoznak akik miatt megéri és szívesen megyünk. A ház felét pedig örököltem. Csak őt nem tudom hova tenni…

ma 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Ne anyádhoz menjetek, érthetö módon zavarja, ha ott vagyok
ma 17:27
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Nárcisztikus mártír. Ne csodálkozz, rengeteg ilyen van. Boldogtalan, de nincs intelligenciája ahhoz, hogy a saját életét megoldja. Nektek meg nem dolgotok, nem is tudnátok. Ő így fog meghalni. A saját érdeketekben nagyon minimálkontakt, mert idegileg kikészít benneteket az önsajnáltatásával (ha van rá pánz, szállás máshol). Pedig nem ti nem tudjátok a helyzetet kezelni, hanem ő.
ma 17:38
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

Nárcisztikus. És még pár kórkép.

Kérdezz meg orvost is, ugyan ezt fogja mondani.

Egy megoldás van,.minimalizálni a kontaktot.

Tudom nem akarod, akkor szenvedj.

ma 17:55
 5/11 anonim ***** válasza:
52%
Amúgy hogy jut eszedbe egyáltalán kétségbe vonni, hogy a nemnormális nemnormális! Ennyire nem bízol saját magadban?
ma 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
60%

Rövidebbre venném a látogatást legközelebb és szállást bérelnék arra az időre.

Anyád egyértelműen a tudtodra adja, hogy útban vagytok vagy miattatok nem tudja tartani a szokásait. Lehet, hogy belül érzi, hogy némelyik rossz szokás, de tanúk nélkül nincs bűntudata, a jelenléted miatt viszont van.

Az a megoldás, hogy következő alkalommal közlöd, hogy x napon érkeztek majd, beugrotok hozzá vacsorára, ha szeretné, aztán mentek a szállásra. Miért? Mert így látod jónak a kapcsolatotok érdekében.

ma 21:00
 7/11 anonim ***** válasza:
39%
Csak hiányzol neki bakker, nem veszed észre. Ezért próbál veled menni valahova, megkér valamire, stb. Ezzel is a közeledben akar lenni, kétségbe van esve a hiányodtól. Csak te nem veszed észre. Majd egyszer megérted és rájössz...
ma 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Foglaljatok szallast, vagy hedereljetek baratoknal, ha megoldhato. Ez ahogy most mukodik, lathatoan nem jo.
ma 21:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Dehogy vannak útban neki, pont az ellenkezője, szenved a hiányuktól, a 7-esnek van igaza, csak nem tud az anya kommunikálni, mert nincs érzelmi intelligenciája. Ez valójában egy segélykiáltás, csak pont ellentétes hatást vált ki.
ma 22:15
 10/11 anonim ***** válasza:
59%

tipikus érzelmi zsarolás anyukád részéről

Nincs élete ezért rajtad élősködik ilyen téren

ma 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!