Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez a viselkedés...

Normális ez a viselkedés anyámtól?

Figyelt kérdés

Férjemmel egy ideje külföldön dolgozunk és amint tehetjük haza utazunk, ilyenkor az én szülői házamban vagyunk, ahol anyukám él(férjeméknél nincs hely).

Anyám néhány dolgát nem tudok hova tenni és kiváncsi vagyok mással is viselkedik-e igy az anyja.

Néhány példa:

-Főzök a konyhában, h kész legyen mire jön munkából és az első szava, hogy hogyan néz ki a konyha?!(nyilván ha végzek elpakolok magam után)

-Hazaút során útba estek rokonok, ahol megálltunk pár órára, majd mikor haza értünk közli, hogy milyen sokat maradtunk X-éknél, ő meg “várhatott hiába”( volt szólva hogy mikor érkezünk)

-Helybéli rokonoknál is voltunk+ építkezést megbeszélni, otthon megkaptam tőle, hogy “jó, hogy engem nem hivtatok magatokkal, én is mentem volna”( ő ott lakik helyben, bármikor mehet)

-megkér olyan dolgokra, amiket amúgy mindig simán megold(hozzak el neki valamit a másik helységből, vásároljak be ezt azt, menjünk vele ide-oda. Ezeket szívességből általában meg is teszem de néha túlzásnak érzem. Ha nemet mondok, akkor “ennyit se lehet megcsinalni , tőlem se kérj majd akkor semmit”

-néha azzal nyaggat, hogy menjünk már el együtt wellnessezni amíg otthon vagyunk és ha nemet mondok újra sértődött ezért sokszor belemegyünk. Azt is megkaptam már, hogy Xy vitte az anyját nyaralni, “milyen jó neki.. engem mikor visztek?”

-kértem, hogy óvatosan pakolássza a könyveimet, mert azok a kis kincseim, mire ő “ én kéne legyek a kincsed nem azok”

Sokszor panaszkodik, hogy milyen drága volt amiket vett és neki alig van pénze. De aztán meg latom, hogy a sokadik cipőt veszi meg hülyeségeket.

Sokszor eléri ezekkel, hogy bűntudatom legyen, közben meg azt érzem, hogy ez nem oké és teljesen lehúz érzelmileg, nagyon feszült vagyok a társaságában.

Aközött lavírozok, hogy: sajnalom mert apum elég korán meghalt és az utóbbi kapcsolatai nem igazán jöttek be, tehát ezeket meg kell tegyem neki mert az anyám és csak kapcsolódni akar mert magányos, és aközött hogy: mindent megszól, mindenbe beleköt, állandóan panaszkodik, ami miatt taszít tehát szívem szerint sehova sem vinném szívesen, s arról sem én tehetek hogy nincsenek barátai akikkel ezeket tegye.

Szóval teljesen össze vagyok zavarodva. Mit gondoltok erről? Mennyire normális tőle ez a viselkedés felém?

tegnap 16:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Megvannak a maga szokásai, és őszintén szólva engem is zavarna ha más főzőcskézne nálam. Bocs de ez ilyen. A könyves részt nem értem, most vagy kutakodik a cuccodban vagy anyad házát használod raktárnak...utóbbinál nem csoda ha nem rajong érte. A többi meg főként arról szól hogy ha már ritkán lát titeket zavarja ha azt a kis időt is meg kell osztania az 1000.rokonnal. a pénz dolog meg arról szól szeribtem hogy meg akarja hivatni magát vagy azt akarja vegyél meg neki valamit. Vagy simán panaszkodik. Mindegyik gáz.
tegnap 23:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Magányos, és mindent egyszerre akar tőled, amikor otthon vagy, mint egy kisgyerek.

Itt nem a tartalom számít, hanem az érzések, amit ki akar fejezni, csak nem találja meg a helyes szavakat. Vagy fel sem ismeri őket, ezért eláraszt a vágyaival. Veled lenni minél többet, mindenáron.

Idővel csitulni fog, főleg, ha sikerül jól reagálnod, és sok minőségi időt lenni vele, amikor módodban áll.

Hidd el, neki az is nyaralás lesz, ha magatokhoz hívod meg, hogy új függönyt vegyetek, és végigpucoljátok az ablakokat, ha közben együtt lehettek egész nap.

ma 00:35
 13/13 anonim ***** válasza:

7-es vagyok lepontoztatok, pedig kb ugyanazt mondtam mint a 9-es.

A 12-nek is igaza van.

Anyukád részéről ez egy segélykiáltás, vedd észre!

Az élet véges, gondolkozz....

ma 05:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!