Szerintetek édesanyám viselkedése normális?
Figyelt kérdés
A történet ott kezdődik, hogy anyukámmal sosem volt igazán kimagaslóan jó kapcsolatom. Sőt, az évek során egyre csak rosszabb lett. Mégis, amikor lett egy párkapcsolatom, gondoltam, elmesélhetem neki abban a reményben, hogy majd ad tanácsokat vagy esetleg elkezdődhet valamiféle anya-lánya kapcsolat. De ebből semmi nem lett. A párommal több hónap együttlét után úgy éreztük, hogy bemutatnánk egymást a szüleinknek. Édesanyám csak forgatta a szemeit, de végül belement. Itt már tudtam, hogy nem igazán örül...Az első találkozás nem volt vészes, de egyértelmű volt, hogy anya megjátszotta magát. Miután a barátom elment, megkérdeztem, hogy neki szimpatikus-e. A válasza az volt: nem nekem kell, hogy tetszen, majd terelte a témát. Majd, teljesen váratlanul az egyik napon megkérdezte, hogy miért nem alszik nálunk a barátom. Mondani sem kell, nagyon meglepődtünk, de belementünk. Amikor megérkeztünk, egy árva szót sem szólt a barátomhoz. Másnap reggel feljött, bekopogott az ajtón és elkezdett sírni, majd azt kiabálta nekem (miközben a barátom mellettem volt), hogy látja, ,ennyire ráérek, holnaptól mehetek kapálni a földekre...meg hogy a tanulmányaimat lerontom, rossz hatással van rám a barátom (pedig kitűnő tanuló vagyok). Miután a barátom elment az anyám elmondta nekem, hogy mekkorát csalódott bennem, hogy mellettem aludt a barátom és nem a kanapén, ahogy ő megmondta, pedig nekem egy szóval sem mondott ilyet. De ez még semmi volt. Amikor a barátommal úgy döntöttünk, hogy készen állunk arra, hogy szeretkezzünk, sajnos történt egy baleset. (kiszakadt az óvszer). Úgy gondoltam, kérek anyukámtól segítséget, de amikor elmondtam neki, akkor elkezdett sírni, majd azt üvöltötte nekem, hogy mostantól egy szégyen vagyok a szemében és hogy feljelenti a barátomat. Az ezt követő napon parancsolta, hogy tiltsam le a barátomat és soha többé ne beszéljek vele. Őszintén megmondom, ne tettem így. Szeretem a barátomat, tiszta szívemből, s ő is engem. Azóta eltelt két hónap, titokban beszélgettünk, de a mai napon kiderült ez anyám előtt. A reakciója hasonló volt, elsírta magát és annyit mondott, hogy undorító vagyok és csak kijátszottam a bizalmát... Őszintén nem tudom, járt-e már valaki hasonló cipőben, de igazából nagyon örülnék néhány tanácsnak, mert egyáltalán nem tudom mi tévő legyek. Néha úgy érzem, hogy az egyetlen baja az édesanyámnak az az, hogy valakit igazán szeretek. Számomra nem egy játék, komolyan gondolom, hiszen ezért is mutattam be a szüleimnek, azoknak, akikben bíztam. Előre is nagyon köszönöm a visszajelzéseket.júl. 30. 13:57
2/24 A kérdező kommentje:
Majdnem 18 éves vagyok. Édesanyám 44.
júl. 30. 14:07
3/24 anonim válasza:
Apukád?
Anyukádnak szakember segítségére lenne szüksége mert nem normális amit csinál.
4/24 anonim válasza:
Nem normális a viselkedése, sosem tennék ilyet a lányommal. Mérgező mártír.
6/24 anonim válasza:
Anyudat jóval idősebbnek hittem. Fogalma sincs róla, mi lenne a kötelessége veled szemben. Igen, ő kötelezte magát mikor gyereket szült. De ez a típus azt hiszi, neki jogai vannak szülőként. Megváltoztatni nem tudod, valóban szakember kellene neki. De ha ezt csak megemlítenéd még meg is pofozna. Tanulj jól, hogy akár ösztöndíjjal de messzire tudjál tőle menni. Apud nem állítja le?
7/24 A kérdező kommentje:
Édesapám nekem négyszemközt annyit mondott, hogy csináljak, amit akarok, őt nem zavarja, a barátommal is egész jól elbeszélgettek. Viszont, amikor anyukám elkezdi ezeket a dolgait, egyetért vele. Ugyanakkor nem gondolom, hogy valóban így van, inkább csak megpróbálja elkerülni az anyámmal való konfliktust.
júl. 30. 14:27
8/24 anonim válasza:
Anyád tipikusan az a színésznő aki "jókislányt" akar faragni belőled, pont nem érdekled sem te sem az, hogy mekkora árat kell majd ezért fizetned, csak neki nehogy gondot okozz. Megtéphetné saját magát, igazi szégyen. Ő az undorító és ő akar kijátszani téged. Aztán majd zsarolgatni érzelmileg, hogy még felnőttként is neki akarj megfelelni. Hess el tőle messze amint lehet!
9/24 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os válaszoló!
Egyszer azt vágta a fejemhez, amikor megemlítettem neki, hogy miért kérdezi meg, hogy hogy vagyok, amikor meg sem hallgat, akkor csak az volt a válasza, hogy azért, mert ez van előírva, amíg 18 éves nem leszek. Az meg a másik, hogy fel sem lehet hozni, hogy mennyi idős vagyok, mert csak annyit mond, hogy attól, hogy 18 éves leszek, ugyan úgy ő fogja megmondani, mit tehetek, mert az ő házában élek.
júl. 30. 14:36
10/24 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát! Segítettetek a megerősítéseitekkel.
júl. 30. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!