Szerintetek édesanyám viselkedése normális?
9, mikor jön ezzel a gyagya szöveggel, nagyon kis finoman, udvariasan, legjobb lenne úgy, hogy apu is hallja, válaszolj annyit, hogy anyu, de kár, hogy nem tudod, ilyenkor rendezik el az anyák, hogy a gyerekük felnőve majd ne legyen rájuk kíváncsi. Neked kellene engem kiokosítanod, megtanítanod arra, hogy felnőttként majd eligazodjak a világban. Mit gondolsz, a mindent tiltásoddal, parancsolgatásoddal, foghegyről beszéléseddel azt alapozod meg, hogy majd visszajárjak hozzád érdeklődni, hogy vagy? Oda fogunk jutni így, hogy alig várom majd, hogy leléphessek innen.
Utána majd jön a fenyegetés, hogy innen egyszer elmész, többet a lábadat vissza nem teheted, blablabla... Ezért tiszta szívből ajánlom, ha felnősz, gyűjts össze pénzt és menj el egy pszichológushoz mielőtt végleg elköteleződsz vagy bármilyen életre szóló döntést meghozol, mert nem jó alapokat kaptál. A pszichológus viszont tud segíteni ezek átírásában. Már ha anyuka meg nem erőszakolja magát és válik nagyon gyorsan anyává.
Kedves 8-as válaszoló!
Szerintem teljesen pontosan sikerült leírnod, hogy milyen. Sétálni sem enged el, mert szerinte akkor azt hinnék a szomszédok, hogy ennyire ráérek. Viszont, ha esetleg elenged, akkor is csak egy órára, mert különben elkezd hívogatni és kujtorgónak nevez...A barátaimmal sem találkozhattam. Életemben először 9. osztályban mehettem el bármiféle találkozásra a barátaimmal. A legfájdalmasabb, hogy apukámmal ők is ugyan ezen mentek keresztül, csak akkor anyukám volt a nagyapám által utált fél. Mindig emlegeti. milyen nehéz volt, de fel sem tűnik neki, hogy ugyan ezt teszi velünk. Szerinte ennyi idős korban semmi komoly nem alakulhat ki egy párkapcsolatból. Múltkor annyit mondott, hogy 30 éves koromig egy férfiről sem szeretne hallani és hogy legyen minimum 4 diplomám. Mindezek ellenére minden vasárnap elmegy a templomba és miután hazajött az elfogadásról beszél.
"Múltkor annyit mondott, hogy 30 éves koromig egy férfiről sem szeretne hallani és hogy legyen minimum 4 diplomám"
Van egy olyan érzésem, hogy édesanyád fiatalon feladta magát a családért és mindent el akar követni, hogy te ne ess ebbe a hibába, mert már ő is megbánta. Nekem ebből a mondatból az jön le, hogy azt szeretné, légy önálló és sose függj egyetlen férfitól sem. Persze, attól még baromi rosszul csinálja.
Kedves 15-ös válaszoló!
Valóban lehet benne valami, viszont, édesanyám 24 éves volt, amikor férjhez ment és 26 évesen szült először. Én úgy érzem, hogy ezek a nagy mérföldkövek teljesen időben történtek az életében. De lehetséges, hogy ő nem így véli.
Kedves 19-es!
Igen, teljesen ugyan ez van nálunk is. Bennem is bűntudatot kelt, amikor próbálom jól érezni magam. Hozzám hozzám is vágta, hogy k..va vagyok. Sajnos nálunk az öcsémnek sem enged semmit sem. Rettentően rossz érzés tud lenni, amikor folyton azt érezteti, hogy mindent elrontunk, főleg én. Mindig igyekeztem megfelelni, de egy idő után be kellett látnom, hogy ez lehetetlen. Nagyon sajnálom, hogy a mai napig megnehezítik a gátlások az életedet...Köszönöm a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!