Szerintetek édesanyám viselkedése normális?
Az ilyen szülőket sosem fogod tudni megérteni, sem megváltoztatni. Ugyanolyan gyökerek fognak maradni a gyerekük felé, még ha le is szakad az ég. Anyám sem képes egy normális kommunikációs formára, mert még konkrétan azon is képes velem összebalhézni, hogy miért pont a lapos tányérba mertem magamnak rizses húst és nem a mélybe, és olyan szinten, hogy konkrétan van, hogy random szitkozódásunk közepette elkezd autista módra bandzsitani meg vinnyogni, mint egy rossz, haszonleső goblin és az apai családi ágamat halállal átkozni mondván, hogy "mindegyikőtök egy gyökér volt mindig is, remélem mihamarabb megdöglötök".
Apám az szerencsére nem ennyire elmebajos, de neki is van vaj a fülén, neki mióta elmondtam a véleményem a felszines, külföldről kioktató, minta apa viselkedéséről és az egyoldalú érdeklődésemet is befejeztem, azóta nem kell sokat beszéljek vele.
Amit őszintén szólva tudsz tenni, az az, hogyha mihamarabb lelépsz anyád mellől és egy életre megszakitod vele a kapcsolatot. Én már elég régóta próbálom tartani a távolságot mindkét szülőmtől, mivel képtelenek szülőként viselkedni, a támogatásukat is úgy kell néha kiharcolni, több órás veszekedéseken keresztül, ráadásul olyan dolgokhoz, ami egy normális családban alap lenne. Persze én vagyok a sz*r, mint mindig, aki sosem kért születésnapjára ajándékokat, meg saját zsebpénze sem volt. Jó pár éve, mióta rebesgetem anyámnak azt, hogy le fogok lépni a házából, ahogy végeztem a középsulival, azóta szerencsére naponta is talán, ha pár mondatot váltunk egymással évek óta, ritka alkalmakkor szokott csak lenni az, amikor többet beszélek vele 10-15 percnél. Onnantól tovább csak káros szokott lenni mindenkinek a mentális egészségére a vele eltöltött idő.
Vonj le következtetéseket az én történetemből és próbálj meg megoldásokat találni a saját problémádra.
19/F
Valláskárosult, agresszív őrült. Mi az, hogy 30 (!) éves korodig rá se nézhetsz egy férfira, csak a tanulásnak élhetsz?
Ráadásul még gonosz is.
A valláskárosultsága mellett még irigy is lehet. Valószínűleg nem tudja elviselni, hogy öregszik és a lánya meg felnő lassan. Ő akarna a legszebb, legkívánatosabb lenni, legszívesebben az ilyenek elcsúfítanák a lányukat. Pedig 44 évesen még nem vénasszonyok, én idősebb vagyok és csinos, nemi életet is élek.
Az a szerencse, hogy kitűnő tanuló vagy, így a továbbtanulásodat minél messzebbre tudod szervezni és esélyes vagy a kollégiumra is. Ja és csini ösztöndíjat tudsz majd kiharcolni magadnak, ha így folytatod. Ez azért fontos, hogy ne függj tőlük. Amikor vége a szemeszternek, akkor nem kell hazamenned, meg amúgy sem kell sosem hazamenned, mert mondhatod nekik, hogy tanulni kell a nehéz vizsgákra.
Arra figyelj, hogy ne tudják, hogy hova jelentkezel, nyugodtan módosíthatod a sorrendet meg a megjelölt helyeket is. Utána a kolihoz sem kell majd semmi tőlük, a levelezési címed meg legyen a nagyidnál, akkor nem fogják még a leveleidet sem bontogatni.
Suli mellett dolgozhatsz majd a szorgalmi időszakban, azt a lóvét elrakod a nyárra, hogy tudj albiszobát fizetni. Ha a pasid partner a dologban, akkor együtt menjetek el onnan. Minél messzebb, annál jobb.
Nem fognak változni, mert toxikus, kontrollmániás seggarcok. Anyád mentálisan beteg, de apád se semmi. Az öcséd ugyanígy meg tud pattanni a te mintádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!