Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám viselkedése normális? S...

Anyám viselkedése normális? Sajnos már nem tudom hogy én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

23l vagyok. Anyámmal egyébként jó a viszonyom, sok mindent meg tudok vele beszélni de sokszor lenyom/elnyom úgy érzem de lehet csak én vagyok szuperérzékeny nem tudom.

Van amikor elmondom a saját problémám ami nem vészes de számomra fontos hogy valaki megértsen és ő mindig azt mondja ó hagyjam már ezt meg fiatal vagyok ez nem is probléma, lépjek túl ezen meg amúgy lehet én csinálom szarul nézzek magamba is.

Van egy párja aki miatt elköltöztem otthonról anyámtól a párja évekig bántott lelkileg, verbálisan, sokszor lehülyézett meg lealacsonyított amit anyám sosem hitt el nekem és mindig azzal jött hogy ők csak jót akarnak. Eljöttem onnan, azóta jobb is meg nem is. A kapcsolatom jobb lett velük viszont lelkileg szarul vagyok, úgy érzem most jött ki minden amit régen elnyomtam. A szüleim egyébként nem beszélnek egymással így nehéz köztük ingáznom. Úgy érzem anyám nem túl megértő velem amikor a problémáimról beszélek vele, az ő dolgai mindig rosszabbak és mindig fontosabbak. Sokszor érzelmi manipulációt is alkalmaz de lehet csak már beképzelem ezt is mert ugye az én problémáim nem valósak hiszen fiatal vagyok.

Egyedül nagymamámmal tudom megbeszélni a dolgaimat ő megért és támogat engem de anyám szerint csak lehúz azzal hogy ennyire megértő és csak sajnálkozik.

Hát nem tudom, ti mit gondoltok?

aug. 2. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Anyáddal nem jó a kapcsolatod és nem szabad hogy így érezd.

Aki elnyomja a gyerekét, aki a párjának hisz a gyereke helyett és nem hiszi el hogy bántalmazza, az nem jó szülő, legfeljebb akkor méltó “jó kapcsolat”-ra, ha megváltozik (VÉGLEG, amit persze előre nem tudunk) és bocsánatot kér

aug. 2. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod hogy nem jó,mért áltatod magad??hagyd ha fontosabb neki egy férfi akkor ne foglalkozz vele majd fog ö még hozzád menni,de addig ne te alázkodj meg,azért csinálja mert tudja úgy is mész hozzá,hát ne menj
aug. 2. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom, hogy mielőtt házasodsz és gyereket szülsz tedd meg magadnak, hogy elbeszélgetsz egy pszichológussal vagy legalább olvasgatsz arról, milyen következményei lehetnek ha elhitetik veled, hogy te nem vagy fontos, a te érzéseid "csak egy gyerek" problémái. Nehogy belefuss olyan kapcsolatba ahol ezt bebizonyítják neked.
aug. 2. 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó a kapcsolatotok, te csak SZERETNÉD, hogy az legyen.

Félelmetes, hogy 23 éves létedre nem látod ezt be.

Anyád nagy ívben tojik rád, nem érdekled őt, inkább hisz a pasijának, stb. Ő nem szeret, csak "tart" rosszabb időkre, amikor épp előhúzhat a kalapból mert valami gondja van.

Tudod mit kell tenned? Elmenni egy jó szakemberhez anyáddal meg minimalizálni a kapcsolatot, ha nem teljesen megszakítani.

aug. 3. 09:21
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
Nem szép, hálátlan dolog ilyet tanácsolni, de épülj le anyádról.
aug. 3. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!