Normális ha nem érzem magam jól a szülőm közelében?
Nem élek már otthon és anyukám újabban hangot adott neki, hogy kevesett hall felőlem, illetve keveset lát. (egy-két havonta találkozunk, de egy héten többször felhívom).
Ennek viszont van egy olyan oka, hogy sokkal nyugodtabb vagyok, ha távol van tőlem. Tudom, hogy ez egy nagyon ronda érzés, de nem volt egy kiegyensúlyozott szülő a gyerekkoromban és olyan érzéseket vált ki belőlem a jelenléte, amelyeket utálok magamon érezni.
Feszült leszek mellette, türelmetlen és olyanokat csinálok felindulásból, amik miatt utána nyugodtabb lelkiállapotban nagyon szégyellem magam.
Igazából már egy ideje fennáll ez a dolog és próbálok rájönni, hogy mi miatt lehet, és úgy gondolom, hogy hozzá való viszonyulásom azt a példát követi, amit gyerekkoromban tanultam tőle. (Amit ő alkalmazott velem szemben)
Nem várok ezen a felületen megváltást, de kíváncsi lennék, hogy ez egy normális dolog? Elődordult már veletek is? Mivel tudtatok javítani a helyzeten?
Ez egy nagyon gyakori dolog. Valójában nagyon kevés jól funkcionáló szülő gyerek kapcsolat van. Az én környezetemben legalábbis abból van kevesebb.
Én is szinte menekültem otthonról. Igaz, nem vertek. De folyton volt egyfajta nyomás, odaszólogatások, hogy nekik semmi nem tetszik, semmi nem jó, hogy jobban érzem magam, ha távol vagyok tőlük. Havi 1x benézek, de akkor is van valami, ami miatt megszólhatnak.
Az ő idejükben még rengeteg mi szülőnk fajtát neveltek fel elődeink, ahol az volt a szokás, hogy a gyerek verve jó, vagy épp egy csicska, akinek se önálló gondolatai, sem tettei nem lehetnek, és minden olyan lehet csak, amilyet a társadalom elvár. Ők ugyanezt adták át nekünk is. Na, nekem ebből lett elegem.
Törekedj arra továbbra is, hogy te szabd meg a távolságot anyuddal.
Keveset lát, keveset hall felőled? Majd megszokja.
Kicsit alakítsd át a kérdést magadban: mondjuk ne anyukádról szóljon, hanem egy olyan kollégádról, aki egy másik épületben dolgozik. Ha megvan, gondold végig: teljesen normális, ha léteznek olyan emberek, akikkel egyszerűen nem szeretsz egy fedél alatt lenni vagy sokat kommunikálni.
Az, hogy ez a te esetedben épp édesanyád, szerencsétlen dolog, de nem természetellenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!