Normális ez a viselkedés más családokban?
Idegesíti a szüleimet mindez a felsorolt dolog. Csak szeretném tudni, hogy másoknál is így van-e…
Még nincs esélyem költözni, 21 éves frissen leszakmázott, álláskereső vagyok.
De amíg itt éltem/élek ezeket tapasztaltam.
Idegesítőnek számit:
- ásítás
- csuklás (minden egyes alkalommal nagyon mérgesen mondják, hogy hagyjam abba és hogy ez milyen undorító/idegesítő, mikor erről nem tehetek nyílván)
- szellentés (le vagyok érte baszva ha meghallják, de a sajátjukon röhögnek)
- ha nem azt veszem fel amit akarnak (pl vendégségbe fel akartam venni egy szép polót, de azt mondták ez nem jó)
- Ha nem öt perc alatt készülök el, és nem fél óra alatt (igen)
- Ha valami a munkafolyamat közben jut eszembe, és hasznomra válik
- Ha részt veszek a házimunkában, de ki merem állítani, hogy én csináltam
- Ha én este akarok valahová menni
- Ha a saját megkeresett pénzem arra akarom költeni, amire vágyom
- A cuccaimat szarnak nevezik, és elérték hogy alig legyen valami a szobámban
- “nincs kitakarítva a szobám” miközben időközönként felfrissítem
- másoknak régi, egyszer történt dolgokat úgy mesélik el, mintha még mindig csinálnám, és ez borzasztó lekicsinyítő (egyszer fejemen maradt a törülközőm mikor aludtam)
Egyéb:
- ha el akarok menni egy helyre, amit nem ismernek, kicsapják a hisztit
- ha megbántottak, egy alaptalan dologgal, akkor mindig nekem kell bocsántot kérnem
- apró dolgokért egyórás lebaszás: egy folt a monitoron, amit barátnőm hagyott, hiába próbáltam elmagyarázni
- viccesnek találtam egy youtuber videóját, lebasztak hogy miért nevetgélek? Menjek máshová.
- beszédért szólnak - ha sok - ha kevés. “Miért nem beszélsz? Illetve “ccsssst!” Van.
Ha valami eszembe jut, leírom.
Csak tudni szeretném, hogy jogos-e hogy el akarok költözni amint megvan rá a keretem.
Puszi
Hallod, nem ugyanaz véletlenül az anyánk? Full ugyanez. Besavanyodott, minden rossz neki, de ha megjegyzed, hogy amúgy ezek miatt egy kalap kaka a kapcsolatotok, akkor besértődik. De egyébként a velem egy faluban élő barátaim 90% ugyanezt az attitűdöt tapasztalja. Ennél már csak az a nagyobb fun, amikor ezeket a szülőket összeereszted, és bőszen bíztatják egymást erre az attitűdre.
Szóval olyan szinten normális, hogy gyakori. De egyébként nem egy egészséges hozzáállás.
nem,ez nem normális
Off: Ha csuklasz,egyél meg egy kanál cukrot, attól elmúlik
Köszönöm a tippet, szabályosan félek csuklani.
Megkérdezném, de veszekedés lenne belőle “mi ilyet nem is csináltunk” vagy “pedig az úgy jó”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!